شكست ترامپ در به راه انداختن جنگ تمام عياراقتصادي عليه ايران

تهران- ايرنا - برخي از رسانه هاي عربي با اشاره به تجربه ايران در رويارويي با تحريم ها، در كنار توانمندي اقتصاد و گستردگي روابطش با ديگر كشورها و مخالفت هاي جهاني با تحريم هاي آمريكا تاكيد كردند كه تهران در جنگ اقتصادي كاخ سفيد عليه خود پيروز خواهد شد.

به گزارش گروه تحليل، تفسير و پژوهش هاي خبري ايرنا، پس از آن كه آمريكا در روز هجدهم ارديبهشت ماه به طور يكجانبه از برجام خارج شد، جنگ اقتصادي با بيان بازگشت تحريم‌ها در 90 روز و 180 روز آغاز شد.
دولت ترامپ پس از خروج از برجام همه توان خود را به كار گرفت تا هر طور شده، ايران را با جنگ اقتصادي به پاي ميز مذاكره بكشاند و امتياز بگيرد. آمريكا در اين زمينه تلاش كرد فروش نفت ايران را به صفر برساند. اين كشور با اعزام نمايندگان خود به كشورهاي خريدار نفت ايران از آنها خواست خريد نفت خود را از ايران قطع كنند. اما كشورهاي خريدار اصلي نفت ايران در اين زمينه با واشنگتن همكاري نكردند و به واردات نفت از ايران ادامه دادند.
نشريه «المنار» فلسطين در گزارشي با عنوان «جنگ اقتصادي جايگزين جنگ نظامي آمريكا عليه ايران» نوشت: مردم ايران به شدت مخالف آن هستند كه كشورشان هدف قرار گيرد. خطرهاي خارجي سبب همگرايي بيشتر ايرانيان مي شود. از سوي ديگر آمريكا در شرط بندي خود بر روي پايبندي روسيه، چين، اتحاديه اروپا به تحريم ها عليه ايران مبالغه مي كند. ترديدي نيست كه ايران با پيروزي از جنگ اقتصادي غير قانوني و ظالمانه آمريكا عليه خود خارج خواهد شد. اين كشور در نتيجه تحريم ها به مذاكراتي وارد نخواهد شد كه از برنامه هسته اي صلح آميز و برنامه موشكي خود چشم پوشي كند. ايران با استفاده از امكانات و توانمندي ها، برگ برنده ها و نقش ها و نفوذي كه دارد مي تواند در همه جبهه ها با آمريكا وارد درگيري شود.
نشريه «البلاد» لبنان هم نوشت: تحليلگران معتقدند كه اعمال فشار و اجراي تحريم ها عليه ايران سودي براي امپرياليسم آمريكا ندارد. بلكه اين موضوع سببب همگرايي و انسجام بيشتر جمهوري اسلامي و محور مقاومت در رويارويي با طرح هاي آمريكايي صهيونيستي و كشورهاي عربي حاشيه خليج (فارس) مي شود.
روزنامه «راي اليوم» چاپ لندن در گزارشي به قلم «ناديه حكيم» نوشت: ايران همواره به مانور دادن با صبر و هوشياري تمام، عادت دارد و با اين اقدام خود توانسته است كشورهاي اروپايي را به صلح آميز بودن برنامه هسته اي خود خرسند سازد. اين كشور در برابر فشارهاي آمريكا سر فرود نخواهد آورد. ايران قدرت نظامي خود را براي هرگونه تهديدي در آينده توسعه داده است. اين كشور بر امنيت غذايي، صنعتي و جبهه داخلي منسجم خود تكيه كرده است. در خارج هم اين كشور به ويژه با روسيه و سوريه ائتلاف راهبردي را تشكيل داده است.
روزنامه «الاخبار» لبنان هم نوشت: ترامپ و تيم جنگ سالار او پيش بيني مي كردند كه بتوانند صادرات نفت ايران را به صفر برسانند. اما آنان در اين نبرد با شكست روبرو شده و نتوانسته اند جهانيان را با خود همراه سازند. در شرايطي كه ترامپ در اين نبرد تنها مانده است در طرف ديگر تهران اين اعتماد به نفس را دارد كه مي تواند گزينه ترامپ براي كشاندن ايران به ميز مذاكره از جايگاه ضعف را به چالش بكشد.
'ترامپ با تحريم ها خود براي كنترل ايران تلاش مي كند، اما به نظر مي رسد ترامپ در اين آزمون موفق نشده است. در اين زمينه «باربارا اسلاوين» كارشناس مسائل ايران در شوراي آتلانتيك در واشنگتن گفت شرايط در مقايسه با سال 2012 ميلادي تغيير كرده است. اكنون ديگر جامعه جهاني در كنار آمريكا نيست. ما در شرايطي به سر مي بريم كه دولت ترامپ تلاش مي كند جامعه بين الملل را به پايبندي به سياست هايش مجبور كند در حالي كه بيشتر كشورها اين سياست ها را قبول ندارند. بنابراين نظام ايران در مرحله اول پيروز شده است و برگ برنده هايي كه در نتيجه توافق هسته اي به دست آورده بود تقويت كرده است و اكنون در عرصه بين المللي به اين كشور به عنوان يك بازيگر اساسي نگاه مي شود.'
روزنامه «العربي الجديد» چاپ لندن در گزارشي به قلم «موسي مهدي» با عنوان «تحريم هاي آمريكا؛ شرط بندي شكست خورده ترامپ براي فروپاشي اقتصاد ايران» نوشت: ايالت متحده اميدوار است كه تحريم هاي نفتي و مالي كه از 5 نوامبر عليه ايران اعمال شده است به فروپاشي اقتصاد ايران و اجبار اين كشور به روي آوردن به ميز مذاكرات براي رسيدن به توافق جديدي برپايه خواسته هاي آمريكا، منجر شود. اما بسياري از كارشناسان معتقدند كه به سختي مي توان ايران را از نظر مالي و اقتصادي تسليم كرد تا در برابر خواسته هاي واشنگتن سر فرود آورد. ايران مي تواند همانند گذشته خود را با تحريم هاي كنوني آمريكا سازگار سازد. تحريم هاي آمريكا بدون هيچ نتيجه اي ادامه خواهد داشت و شايد ديگر كشورهايي كه توافق هسته اي را امضا كرده اند بر منطق آمريكا در اين زمينه غلبه كنند.
به نوشته روزنامه العربي الجديد، «پيتر هاريل» كارشناس برجسته مركز«نيو امريكن سكيوريتي» در واشنگتن گفت: كشورهايي مثل چين و هند كه به نفت ايران نياز مبرمي دارند احتمال دارد از طريق ايجاد شركت هاي كوچكي در آمريكا كه منافع تجاري ندارند براي دور زدن تحريم ها تلاش كنند. اين كشورها از طريق اين شركت مي توانند نفت ايران را بخرند. بنابراين تحريم هاي ثانوي و قرار دادن اين شركت ها در ليست سياه وزارت خزانه داري آمريكا براي مجازات چنين شركت هايي نتيجه اي به دنبال نخواهد داشت.
' هند، چين و كشورهاي اروپايي مي توانند در قراردادهاي خريد نفت از ايران از معامله تهاتري استفاده كنند. نفت ايران حتي پس از تحريم هاي آمريكا هم نزد شركت هاي جهاني مشترياني خواهد داشت و براي آنان سودهاي بسياري دارد. سودمند بودن خريد نفت از ايران، اين شركت ها را وادار خواهد كرد كه تحريم ها را دور زنند. ايران در زمينه انرژي پيش از اين با بسياري از كشورهاي درباره فروش نفت قراردادهايي را امضا كرده و اين موضوع سبب شده است تا ترامپ به كشورهايي كه زير بار اجراي تحريم هاي آمريكا نرفتند معافيت هايي را در نظر بگيرد تا آبروي خود و اطرافيانش را حفظ كند.
پژوهشم **9278**1552