به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، منصور غلامی برای پاسخ به دو سوال محمد فیضی نماینده اردبیل درباره علت توسعه تحصیلات تكمیلی در موسسات آموزشی غیرانتفاعی بدون داشتن حدنصاب هیات علمی و علت عدم وجود مكانیزمی برای تطابق رشته با اعضای هیات علمی در دانشگاه پیام نور در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به سوال نخست، گفت: ما بر اساس اصل 44 قانون اساسی باید در جهت حمایت از بخش غیر دولتی گام برداریم، لذا حضور بخش غیر دولتی در بین مجموعه های آموزش عالی كشور برای تحقق اصل 44 صورت گرفته و ما وظیفه داریم آن را به شكلی حمایت كنیم تا به اهداف تعیین شده و وظایف قانونی برسیم.
غلامی ادامه داد: ما در یك بازه زمانی به لحاظ كمی توسعه آموزش عالی را در كشور زیاد داشتیم از این رو تعدد مراكز آموزش عالی هم در بخش غیر دولتی و هم دولتی و برخی زیر نظام ها به سرعت افزایش یافته بود.
وی تصریح كرد: در شرایط فعلی با كاهش جمعیت داوطلب ورود به دانشگاه ها، با وظیفه ساماندهی آموزش عالی كشور باید این برنامه را تنظیم كنیم.
غلامی ادامه داد: دانشگاه های غیر دولتی را تحت نظارت و بازرسی مستمر داشتیم و شاخص های كیفی را به صورت جدی مورد ارزیابی قرار دادیم، از 353 موسسه غیر انتفاعی كه تا اواخر سال 91 شكل گرفته بود در حال حاضر كمتر از 300 موسسه را داریم، این ها اغلب با بررسی هایی كه انجام شده است به دلیل عدم تامین شاخص ها فعالیت هایشان متوقف شده است و بعد منحل شده اند، یعنی این جریان نظارت وجود دارد.
وی افزود: ما دو بخشنامه در نیمسال گذشته به موسسات و دانشگاه ها ارسال كردیم كه در صورت عدم تطبیق خود با شرایط و ضوابط با مشكل ادامه كار برای سال تحصیلی آینده رو به رو خواهند شد.
وی اظهار امیدواری كرد: بتوانیم در سال تحصیلی آینده بخش قابل توجهی از اعمال نظارت ها را در عمل به این مجموعه ها تعمیم دهیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین گفت: دانشگاههای غیردولتی به صورت جدی مورد رصد و پیگیری ما قرار دارند، در این زمینه فعالیت بیش از 50 موسسه در یك سال گذشته متوقف شده است.
وی با اشاره به این كه وزارت علوم به دنبال ساماندهی آموزش عالی در بخش دولتی و غیردولتی است، اظهار امیدواری كرد كه برای سال تحصیلی آینده نقاط ضعف برطرف شود.
غلامی اظهار داشت: دانشگاه پیام نور در یك بازه زمانی فراخوان داده و داوطلبان استخدام را جذب كرده ولی فرآیند بررسی طولانی شده و ضمن بررسی، احكام صادر شده در هیات علمی دانشگاهها وجود نداشته است. طی دو سال گذشته تلاش شده تا این موضوع ساماندهی شود.
وی گفت: در سال 91 دانشگاه پیام نور یك میلیون و 200 هزار و در سال 96 ، 400 هزار دانشجو داشته است، این دانشگاه 3 هزار عضو هیات علمی پیش از این داشته و 900 عضو هیئت علمی در این فراخوان جذب كرده كه در حال ساماندهی این تعداد است.
وزیر علوم گفت: در حال حاضر وضعیت تناسب استاد و دانشجو در حد استاندارد قرار گرفته البته در برخی واحدها متناسب با ظرفیت دانشجویان، هیئت علمی وجود ندارد كه باید ساماندهی شود.
غلامی ادامه داد: از ابتدای سال 92 فرآیند رسیدگی و ساماندهی 900 هیات علمی دانشگاه پیام نور فراهم شده است، از جمعیت حدود 900 نفره 30 نفر كه واجد شرایط استخدام نبودهاند حذف شده، 24 نفر انصراف داده و 275 نفر هم به طور قطعی ساماندهی شده و حكم خود را دریافت كردهاند.
وی تاكید كرد: برای 362 نفر هیات علمی مجوز صادر و در حال طی كردن فرآیند جذب هستند كه امیدواریم تا پایان امسال ساماندهی شوند.
وزیر علوم ادامه داد: وزارت علوم وارث یك پدیده به عنوان كثرت مركز آموزش عالی و ورود به حجم وسیع، تأسیس و جذب اعضای هیات علمی بدون آماده سازی زیرساختها بوده است، این وزارت خانه در حال حاضر در وضعیت ساماندهی موارد مذكور است كه باید به این موضوع به صورت جدی پرداخته شود.
**نماینده اردبیل از پاسخ های وزیر علوم قانع شد
محمد فیضی نماینده اردبیل در طرح سوالات خود از وزیر علوم گفت: ضرورت دارد وزارت علوم رعایت حدنصاب هیات علمی برای موسسات غیرانتفاعی و همچنین برطرف كردن مشكل جذب 900 نفر در دانشگاه پیام نور را داشته باشد.
وی ادامه داد: وزارت علوم باید وظایف حاكمیتی خود را بین واحدهای دانشگاهی بدون تبعیض اعمال كند.
وی تصریح كرد: وزارت علوم در سالهای گذشته كم كاری كرده است، بسیاری از موسسات مدعی هستند برای رشتههای موجود سالهاست پرونده اساتید متقاضی را ارائه كرده ولی جواب ندادهاند.
نهایتا فیضی اعلام كرد كه از پاسخ های وزیر علوم قانع شده است، علی لاریجانی رییس مجلس نیز از وزیر علوم خواست كه موضوع را هر چه سریعتر پیگیری كند.
سیام**9121**1058**1535
وزیر علوم در مجلس:
نظارت وبازرسی مستمر بر موسسات آموزشی غیرانتفاعی اعمال می شود
۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۲:۰۳
کد خبر:
83114064
تهران - ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این كه نظارت و بازرسی مستمر بر دانشگاه های غیر دولتی وجود دارد، گفت: طبق بخش نامه های ارسالی، در صورت عدم تطبیق این موسسات با شرایط و ضوابط ادامه كار آنان برای سال تحصیلی آینده با مشكل رو به رو خواهند شد.