۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۷:۵۶
کد خبر: 83114679
T T
۰ نفر

سپرهاي ايمني بدن در فصول سرد سال

۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۷:۵۶
کد خبر: 83114679
سپرهاي ايمني بدن در فصول سرد سال

ساري - ايرنا - افزايش آلرژي و ابتلا به ويروس هاي حاد تنفسي در فصول سرد سال، بدن را به استفاده از ويتامين ها حاوي آنتي اكسيدان نيازمند مي كند تا بدن در برابر آسيب هاي اين فصول از سپر دفاعي برخوردار شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، آنتي اكسيدان موادي هستند كه با فدا كردن خود در برابر ويروس ها باعث مي شوند ديواره هاي سلولي بدن افراد آسيب نبينند.
فراواني آنتي اكسيدان در ويتامين هاي D، E ،A ،C و روي (زينك ) بيشتر وجود دارد كه متخصصان تغذيه به افراد توصيه مي كنند كه استفاده از اين پنج ويتامين براي افزايش ايمني بدنشان را در فصل سرد سال جدي بگيرند.
هر چند بسياري از اين ويتامين ها به صورت روزمره در غذاي مصرفي ما وجود دارد، اما مقداري دقت و نيز صرف زمان در تهيه برخي از مواد خوراكي چون هويچ، لبو، اسفناج و مركبات كه به راحتي در دسترس و نيز ارزان است مي تواند ما را در برابر برخي از بيماريها بيمه كند.
پزشك متخصص تغذيه روز سه شنبه به خبرنگار ايرنا گفت: تابش غير مستقيم و كم آفتاب در پاييز و زمستان باعث مي شود تا بدن ويتامين D كمتري جذب بكند و كمبود اين ويتامين بر تامين و ذخيره سازي كلسيم و همچنين سيستم دفاعي بدن تاثير خود را مي گذارد.
دكتر اكبر فاضل تبار ملكشاه افزود: افراد با خوردن ماهي هاي چرب مثل سالمون ، مواد غني شده شير ، غلات ، زرده تخم مرغ و قارچ خام مي توانند مكمل غذايي اين ويتامين مورد نياز خود را تامين بكنند.
وي از روي (زينك ) به عنوان ديگر مكمل غذايي مورد نياز براي بالا بردن سيستم دفاعي بدن افراد سرماخورده نام برد و ادامه داد: استفاده از اين مكمل غذايي بخصوص در روزهاي آغازين ابتلا به بيماري مي تواند در كاهش مدت زمان رفع نقاهت افراد تاثير بگذارد.
اين متخصص تغذيه توضيح داد: سرماخوردگي باعث كاهش حس بويايي افراد و كم اشتهايي مي شود كه زينك با خاصيت تنظيم كنندگي اشتها مي تواند در اين زمينه كاركرد داشته باشد.
وي به افراد توصيه كرد كه در روز اول سرما خوردگي20 دقيقه قبل از خوردن وعده اصلي، خوراكي هاي داراي زينك بخورند تا از اين طريق سيستم ايمني بدنشان تقويت شود.
رئيس انجمن تغذيه مازندران با اشاره به اينكه خشكي پوست يكي از اثرات سرماي هوا است، گفت : ويتامين E كه اغلب با روغن بادام و آفتابگردان نيز مخلوط شده اند مي تواند در مراقبت از پوست نقش خود را ايفا بكند.
وي ويتامين A را به عنوان ديگر مكمل غذايي موردنياز بدن در فصول سرد سال نام برد و افزود: استفاده از اين ويتامين براي مقابله و كم كردن عفونت هاي تنفسي و كاهش آلرژي تاثير دارد كه از طريق مواد غذايي زرد تا نارنجي رنگ مانند هويج، كدو زرد، اسفناج و زردآلو مي توان اين مواد را تامين كرد.
رئيس انجمن تغذيه مازندران ضمن توصيه به افراد براي مصرف ويتامين C در فصول سرد سال ،گفت: استفاده از مكمل هاي غذايي اين ويتامين كه در مركبات ، توت فرنگي و انواع سبزي موجود است براي اواخر دوره سرما خوردگي لازم است.
وي سبزي ها و ميوه هاي هر فصل را منطبق با بيماري هاي همان فصل مي داند، افزود: مردم در فصول سرد سال مصرف ميوه هاي بنفش رنگ از جمله توت سياه، تمشك، لبو ، وليك و شاه توت كه حاوي آنتي اكسيدان معروف ( آنتوسيانين) هستند و نقش ضد التهابي دارند فراموش نكنند.
وي اظهار داشت: همچنين با توجه به اينكه پاييز و زمستان فصول الرژي هستند مصرف دمنوش هاي ضد التهاب از جمله چاي سبز ، دارچين و زنجبيل توصيه مي شود.
2096/1899