به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، 'جك دتچ'خبرنگار المانیتور در پنتاگون در یادداشتی با عنوان 'چرا ایالات متحده با دعوت سازمان ملل برای آتش بس در یمن مخالف است' افزود: روز گذشته 'سی ان ان' گزارش داد كه ایالات متحده از حمایت خود از قطعنامه آتش بس یمن به خواست سازمان ملل متحد دست كشیده و این كناره گیری پس از آن رخ داد كه 'محمد بن سلمان' ولیعهد سعودی نومیدانه خواستار افزایش كمك های بشردوستانه شده بود و مداخله 4ساله ائتلاف به رهبری سعودی در این جنگ را پذیرفته بود.
اما چرا این موضوع اهمیت دارد؟ این گزارش نشان می دهد دولت 'دونالد ترامپ' حالا با هدف سیاسی اعلام شده خود در یمن مخالف است كه می توانست ائتلاف به رهبری عربستان و حوثی ها را به پای میز مذاكره بیاورد.
در ادامه یادداشت درج شده در این تارنمای آمریكایی می خوانیم: 'نیكی هیلی' سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد هفته هاست اعلام كرده ایالات متحده به دنبال توافقی برای پایان این درگیری است. اما CNN گزارش می دهد ایالات متحده در حال حاضر نگران است سعودی ها، یا حوثی ها و یا هر دو طرف در صورت صدور قطعنامه، حاضر به مذاكرات صلح نشوند.
شمارش معكوس كنگره: اما حتی پس از آنكه پنتاگون در اوایل ماه نوامبر سوخت رسانی به جنگنده های عربستان را متوقف كرد، دولت ترامپ با سرخوردگی مضاعفی در كنگره روبرو شد و مجلس سنا برای حل و فصل اختیارات نظامی این هفته رایزنی می كند تا حمایت ایالات متحده را از درگیری های یمن پایان دهد.
'جیم ماتیس' وزیر دفاع و 'مایك پمپئو' وزیر امور خارجه قرار است امروز چهارشنبه گزارشی به سناتورها در این خصوص ارائه دهند.
یكی از مقامات رسمی پیشین ایالات متحده كه خواست نامش فاش نشود به المانیتور گفت: هدف دولت ترامپ از فرستادن ماتیس و پمپئو به سنا برای ارائه گزارش به سناتورها و 'میچ مكانل' رهبر اكثریت سنا، به دلیل ترس از دست دادن رای لازم برای دفاع از حضور عربستان در یمن است.
در این میان باید به تنش میان آمریكا و عربستان بر سر قتل جمال خاشقچی هم اشاره كرد. وزارت خزانه آمریكا به دلیل این جنایت تحریم هایی را بر برخی از مقامات عربستان سعودی اعمال كرده است، هرچند از تنبیه بن سلمان كه گفته می شود دستور این قتل را داده خودداری كرد.
اما 'باب كركر' رئیس كمیته روابط خارجی سنا روز دوشنبه به CNN گفت: ممكن است در اوایل ماه دسامبر لایحه ای را تهیه كند كه ولیعهد عربستان را هم هدف قرار دهد.
در نهایت مقرر شده مذاكرات صلح میان حوثی ها و دولت عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری فراری یمن این هفته در سوئد برگزار شود.
برنامه جهانی غذا دیروز اعلام كرد حمل و نقل به بندر 'حدیدیه' در طول دو هفته گذشته 50٪ كاهش یافته است. این بندر نقطه ورود 70 درصد از كمك های بشردوستانه به یمن است.
در همین حال، سناتور كركر همچنین دستور بررسی تحریم های تازه ای در رابطه با نقش شاهزاده محمد با قتل خاشقچی را صادر كرده است. دولت ترامپ هم 120 روز مهلت دارد تا تصمیم بگیرد كه آیا حاضر است ولیعهد را در این خصوص مقصر بداند و او را تحریم كند یا خیر. مجلس سنا هم می تواند بر اساس یك لایحه دو طرفه فروش اسلحه به عربستان را متوقف كند و تحریم هایی علیه طرف های مسدود كننده دسترسی كمك های بشردوستانه به یمن به اجرا درآورد.
'تارنمای المانیتور از فوریه 2012 توسط 'جمال دنیل' یكی از عربهای آمریكایی تبار در واشینگتن، دی.سی. پایه گذاری شد. المانیتور به جمعآوری گزارش و تجزیه و تحلیل در مورد خاورمیانه از جمله خلیج فارس، مصر، ایران، اسرائیل، دولت فلسطین و دیگر كشورها میپردازد. این تارنما با رسانههای بزرگ خبری در خاورمیانه نیز همكاری میكند'.
اروپام**7276 ** 1546
تهران- ایرنا- المانیتور نوشت: علی رغم اصرارهای قبلی آمریكا به عربستان برای ایجاد آتش بس در یمن و از سرگیری مذاكرات صلح با مبارزان یمنی ؛ دولت ترامپ حالا با خواست سازمان ملل برای آتش بس مخالف است.