به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی اكبر صفی پور روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: گاهی عددها را چنان بزرگ نمایی می كنند كه جامعه هنری تصور كند، خسران بزرگی در بنیاد رودكی در حال رخ دادن است.
وی گفت كه در سه سال مدیریت او بر بنیاد رودكی، توانسته از سازمان حسابرسی، گزارش عملكرد مطلوب مالی دریافت كند.
صفی پور اظهار داشت: این گزارش و عملكرد مالی مربوط به سال 96 بنیاد رودكی، سه ماه قبل روی سایت بنیاد قرار گرفت اما این نشست در پاسخ به ابهاماتی كه این روزها در رسانه ها و محافل خبری درباره این گزارش مطرح شده، برگزار می شود.
مدیر عامل بنیاد رودكی اضافه كرد: اگر بخواهیم منصفانه قضاوت كنیم، باید به عملكرد بنیاد در گذشته رجوع كنیم و آن را با حال مقایسه كنیم و ببینیم این مجموعه رو به پیشرفت بوده یا عقب گرد كرده است.
وی با بیان اینكه هنگام پذیرفتن پست مدیریت بنیاد در تیر ماه 95، این مجموعه با سه میلیارد بدهی مواجه بوده است، گفت: هنگام ورود من به بنیاد، حقوق خرداد ماه كاركنان بنیاد پرداخت نشده بود و موجودی حساب بنیاد كمتر از صد میلیون تومان بود، به همین سبب در ماه نخست حضور، مجبور به پرداخت دو ماه حقوق با هم شدم.
صفی پور گفت: بنیادی كه نمی تواند روی پای خود بایستد و حقوق پرسنل خود را پرداخت كند، چطور انتظار داریم به داد هنرمند برسد. من این را با صدای بلند می گویم كه این مشكلات را حل كردم.
وی ادامه داد: بنیاد از روزمرگی خارج شده و دارای برنامه شده است، ما از روزمرگی به برنامه محوری رسیده ایم و امور را بر اساس برنامه پیش می بریم. البته ما نیز همچون همه مبرا از اشتباه نیستیم، مجموعه ای كه سالانه تعداد بسیاری برنامه انجام می دهد، ممكن است موارد غیر قابل دفاع نیز داشته باشد و مدیران این مجموعه جرات این را داشته باشند كه عذرخواهی كنند كه من افتخار داشتم دو بار این كار را (عذر خواهی) انجام دهم.
مدیر عامل بنیاد رودكی توضیح داد: اما نباید اینگونه باشد كه به راحتی زحمات مجموعه نادیده گرفته شود و به خاطر موارد جزئی، كل عملكرد و دستاوردهای آن مجموعه را زیر سوال ببریم.
صفی پور بودجه مصوب سال 96 برای بنیاد رودكی را 28 و نیم میلیارد تومان ذكر و اضافه كرد: از این مبلغ، سهم كمك وزارت ارشاد به بنیاد رودكی 21 و نیم میلیارد تومان و درآمد اختصاصی بنیاد برای تامین این بودجه نیز حدود 7 میلیارد تومان بود.
وی توضیح داد: اتفاقی كه افتاد این بود؛ قرار ما با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص بودجه 21 و نیم میلیارد تومان بود كه طبق تفاهم نامه فی مابین وزارت ارشاد - بنیاد، 20 میلیارد تومان شد اما عددی كه پرداخت شد 18 میلیارد تومان است. البته این موضوع طبیعی است چرا كه در تمامی بخش ها، بودجه مصوب، تخصیص داده نمی شود.
صفی پور دریافت مطالبات بنیاد از معاونت امور هنری وزارت ارشاد را نیز حدود 15 میلیارد ریال ذكر كرد و اظهار داشت: این مطالبات مربوط به جشنواره هایی است كه معاونت هنری از طریق بنیاد رودكی برگزار می كند.
به گفته وی، بودجه بنیاد رودكی در سال 97 به رقم 394 میلیارد ریال رسیده كه نسبت به سال قبل حدود 40 درصد رشد داشته است، از این مبلغ، صد میلیارد از درآمد بنیاد رودكی اختصاص می یابد و كمك دولت و وزارت ارشاد نیز حدود 294 میلیارد ریال خواهد بود.
وی پرداخت حقوق و حق الزحمه 395 پرسنل، نگهداری فضاها، هزینه های ضروری و مشاركت در تولید و اجرای برنامه های فرهنگی هنری را از جمله هزینه های اصلی بنیاد رودكی برشمرد.
صفی پور با بیان اینكه در سال 96 بابت اجرای هر نمایش در تالار وحدت، 5 میلیون تومان دریافت می شد، این هزینه را برای گروه های موسیقی كه باید به تالار وحدت پرداخت می كردند، 9 میلیون تومان ذكر كرد و توضیح داد: هزینه تالار وحدت برای هر اجرا 20 تا 25 میلیون تومان بود كه صرف نیروی انسانی، نگهبانی، عوامل اداری و غیره می شد كه ما به تفاوت آن از همین كمك وزارت ارشاد یا همان بودجه تامین می شود.
مدیر عامل بنیاد رودكی ادامه داد: هزینه دریافت شده از هر گروه موسیقی یا نمایش برای در اختیار قرار دادن تالار وحدت، نسبت به سالن های خارج از اختیار بنیاد رودكی بسیار كمتر است زیرا ما از وزارت ارشاد كمك مالی (بودجه) دریافت می كنیم تا به گروه های موسیقی یا نمایش كمك شود و با هزینه كمتر، اثر هنری در اختیار مردم قرار گیرد.
وی همچنین افزود: ما در سال 97 تاكنون 19 اجرای نمایش داشتیم كه از 9 گروه نمایش هیچ هزینه ای دریافت نكردیم.
صفی پور در پاسخ به این سوال كه گفته می شود، نرخ تخفیف ها بر اساس «پارتی بازی» به گروه ها متفاوت ارایه می شود، گفت: تخفیف های اجاره سالن برای موسیقی و تئاتر توسط بنیاد رودكی شامل چند مورد است كه از آن جمله می توان به آثاری كه در حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی است اشاره كرد، بنیاد خود را مكلف به دفاع از این آثار می داند.
مدیر عامل بنیاد رودكی ادامه داد: آثاری كه در حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس باشد نیز مورد حمایت بنیاد رودكی خواهد بود و به آنها تخفیف داده می شود، همچنین برنامه های آیینی و مذهبی، برنامه های مربوط به موسیقی نواحی و اقوام، ارایه ایده های جدید نیز شامل این تخفیف ها می شود.
به گفته وی، البته برنامه هایی كه در ارزیابی اولیه خوب تشخیص داده شدند اما در اجرا با مشكل مواجه شده و درآمد پیش بینی شده شان را كسب نكرده اند نیز مورد حمایت بنیاد قرار گرفته و هزینه تالار به آنها تخفیف داده خواهد شد كه به عنوان نمونه می توان به برنامه پری صابری اشاره كرد كه در ابتدا شامل 20 درصد تخفیف بود اما به دلیل كفاف نبودن درآمدش، 40 درصد تخفیف اعطا شد.
وی گفت: هزینه هایی كه دریافت می شود كفاف اتفاقات مجموعه بنیاد را نمی دهد و بخش دیگر آن از كمك وزارت ارشاد (بودجه بنیاد رودكی)، برگزاری همایش ها یا توسط حامی مالی تامین می شود.
وی با اشاره به دو رخداد سال های گذشته (رونمایی خودرو و همایش لوازم آرایشی در تالار وحدت) كه منجر به عذرخواهی او به عنوان مدیرعامل بنیاد رودكی شد، گفت: در همین شبهای نمایش «می سی سی پی نشسته می میرد» خودرویی در حین نمایش روی صحنه تالار و در حركت بود، سن تالار وحدت تا 5 تن استحكام دارد، البته استدلال برخی این بود كه این فضا ویژه فرهنگ و هنر است و نباید چنین برنامه هایی از قبیل رونمایی خودرو و وقایع اینگونه انجام شود كه ما نیز به احترام اساتید، چنین همایش هایی را تكرار نكردیم.
صفی پور با بیان اینكه از گروه های موسیقی و نمایش كه در تالارهای بنیاد رودكی اجرا خواهند داشت، هزینه ای بابت تمرین دریافت نمی شود، ادامه داد: معاونت برنامه ریزی بنیاد رودكی، میزان هزینه ها و اهمیت برنامه های گروه های موسیقی و نمایش را ارزیابی می كند كه طبق آن تخفیف ارایه می شود.
به گفته وی، تخفیف تا 20 درصد در اختیار مدیرعامل بنیاد و تخفیف های بالاتر از آن باید با مجوز هیات مدیره بنیاد رودكی اعطا شود.
فراهنگ**9012** 9053
تهران-ایرنا- مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری بنیاد رودكی در نشست خبری شفاف سازی گزارش عملكرد مالی سال 96 این بنیاد گفت كه بر خلاف بسیاری از موسسات فرهنگی وابسته به وزارت ارشاد كه موسسات خصوصی حسابرسی، عملكرد مالی آنها را بررسی می كنند، بازرس قانونی بنیاد رودكی، سازمان حسابرسی است.