۸ آذر ۱۳۹۷، ۶:۲۶
کد خبر: 83116465
T T
۰ نفر

خودكشي گروهي 28 نهنگ خلبان در سواحل استراليا

۸ آذر ۱۳۹۷، ۶:۲۶
کد خبر: 83116465
خودكشي گروهي 28 نهنگ خلبان در سواحل استراليا

كوالالامپور- ايرنا- منابع خبري گزارش دادند: در دومين حادثه در آبهاي جنوب اقيانوس آرام در هفته جاري، يك گروه شامل 28 نهنگ خلبان به طور دسته جمعي با شنا به سوي سواحل جنوب شرق استراليا در ايالت ويكتوريا به خشكي افتادند و در اين مناطق تلف شدند.

به گزارش پنجشنبه ايرنا از رسانه هاي استراليا ، يك خلبان در پرواز خود بر فراز ايالت ويكتوريا لاشه هاي اين نهنگ ها را به طور اتفاقي در سواحل ايالت ويكتوريا پيدا كرده است.
مسئولان محلي و داوطلباني كه براي نجات اين نهنگ ها اعزام شدند گفتند كه هشت نهنگ را زنده يافتند اما به دليل عدم توانايي در بازگرداندن اين حيوانات عظيم الجثه به دريا آنها نيز تلف شدند.
رئيس پارك ملي ويكتوريا اعلام كرد كه علت اين حركت و خودكشي گروهي نهنگ ها مشخص نيست و بايد دانشمندان محيط زيست به آن پاسخ دهند و راه حلي براي جلوگيري از اين گونه از حيات وحش اقيانوس آرام پيدا كنند زيرا اين حوادث در ماه هاي اخير تكرار شده است.
روز دوشنبه هفته جاري نيز در اقدامي نادر يك گروه بزرگ بيش از 145 نهنگ عنبر به طور دسته جمعي در مناطق دورافتاده نيوزيلند در جنوب غرب اقيانوس آرام خود را به سواحل رسانده و به طور دسته جمعي خودكشي كردند.
مرگ و مير اين نهنگ ها نيز چهارمين حادثه زيست محيطي مشابه در هفته گذشته در سواحل مختلف نيوزيلند اعلام شد.
خودكشي نهنگ ها به صورت گروهي در سواحل نيوزيلند در سال هاي اخير افزايش يافته است.
براساس گزارش نهادهاي مسئول در اين كشور اقيانوسيه، در سال گذشته اين كشور شاهد85 مورد خودكشي آبزيان اقيانوس آرام بوده كه عمدتا اين حادثه هاي زيست محيطي ماهيان مختلف به صورت انفرادي دست به اين اقدام زده اند.
خودكشي نهنگ‌ها و دلفين ها پديده‌اي ناشناخته است كه دلايل مختلفي براي آن ذكر شده اما در اين اقدام نهنگ‌ها و دلفين‌ها خود را به ساحل مي رسانند و پس از آن به علت كم آبي بدن، فشار وزن يا خفگي پس از جزر و مد مي‌ميرند.
در سال 95 نيز 400 نهنگ با رساندن خود به سواحل نيوزيلند به طور گروهي دست به خودكشي زدند كه نيروهاي امدادي با كمك مردم محل موفق به نجات 100 نهنگ شدند اما 300 نهنگ ديگر جان خود را ازدست دادند.
متخصصان محيط زيست مي گويند: اگرچه دليل حركت نهنگ ها و دلفين ها به سوي ساحل آن هم برخلاف روند طبيعي زندگي آنها به طور كامل شناخته شده نيست، اما عواملي مانند بيماري، خطاي ناوبري، نامناسب بودن ويژگي هاي جغرافيايي، جزر (پايين آمدن سطح آب) شديد و ناگهاني دريا، فرار از دست شكارچيان يا تغييرات ناگهاني و شديد آب و هوايي باشد.
شبك**آساق **1599**1392