۸ آذر ۱۳۹۷، ۸:۳۶
کد خبر: 83116532
T T
۰ نفر
معضل زباله در حاشيه جاده جنگلي عباس آباد - كلاردشت

نوشهر- ايرنا - رهاسازي زباله اين بار در طبيعت بكر و سرسبز حاشيه جاده جنگلي محور فرعي عباس آباد - كلاردشت ، علاوه بر رنجش و نگراني دوستداران طبيعت باعث الودگي و بد ريخت شدن اين محور گردشگرپذير كوهستاني در غرب مازندران شده است.

به گزارش ايرنا، اين مسير ارتباطي به طول حدود 35 كيلومتر پس از گذر از ميان جنگل هاي سرسبز كلاردشت و عباس آباد ، بيشتر مسافران و گردشگران سواره رو را به شهرهاي ساحلي و گردشگرپذيرغرب مازندران هدايت مي كند و اغلب مسافران نيز براي رهايي جستن از معضل ترافيك و ديدن جاذبه هاي طبيعي اين مسيرارتباطي را به عنوان مقصد سفرهايشان برمي گزينند.
اگرچه در سال هاي اخير بخشداري ، راهداري و نيز دهياري ها به عنوان متوليان و ناظران دفع زباله هاي بين جاده اي انتخاب و در ساماندهي اين معضل نقش دارند اما طبق گفته كارشناسان وظيفه اصلي بردوش مردم است كه به آساني حاضر نشوند زباله ها را در حاشيه جاده ها بريزند.
يكي از مسافران اين محور در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت : اين محور براي تردد مسافران و گردشگران در همه فصول سال فوق العاده جذاب و زيبا است و ديدن سرسبزيها و جاده كوهستاني اين محور خستگي را از بدن افراد خارج مي كند.
رضا محمدزاده كه به همراه خانواده براي رسيدن به كلاردشت اين مسير را انتخاب كرده بود، افزود: با همه زيبايي هاي اين محور ولي متاسفانه زباله هاي موجود در كنار جاده و بيشتر از همه در داخل دره ها براي هر مسافري ناراحت كننده است.
وي گفت : اگر به هنگام تردد در اين محور جايي را براي نشستن و يا استراحت كوتاه انتخاب كنيد شاهد انواع زباله هاي كه در اطراف اين جاده ريخته شده ، مي شويد.
اين مسافر افزود : به نظر مي رسد براي كاهش ميزان زباله ها در اين محور علاوه بر فرهنگ سازي بايد جريمه هاي سنگيني وضع شود تا دكه داران، ساكنان و حتي مسافران زباله ها را در اين محور رها نكنند.
رئيس اداره محيط زيست عباس آباد در اين باره مي گويد اين جاده را بايد در2 قاب زيبايي هاي خلقت الهي و نيز زشتي هاي ناشي از تخليه پساب و پسمانده هاي زباله ديد كه متاسفانه عده اي با رفتارهاي نامهربانانه اين جاده جنگلي پرطرفدار را آلوده كرده اند.
شراره كرمي راد در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : بازديدهاي ميداني و بررسي هاي به عمل آمده نشان مي دهد عمده افرادي كه پسماند زباله و پساب فاضلاب را درحريم اين جاده جنگلي و دامان طبيعت مي ريزند، دكه داران ، مسافران و نيز عده اي از ساكنان پيرامون اين مسير هستند .
وي اظهار داشت: برابر قانون محيط زيست در اين حوزه نقش نظارتي دارد اما طبق ماده 7 قانون مديريت پسماند در حوزه شهري ، شهرداري ها ، روستاها و خارج از محدوده روستايي نيز دهياران و نيز راهداري بايد در ساماندهي زباله همكاري لازم را داشته باشند.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست عباس آباد گفت : اخطارهاي متعددي به افراد متخلف كه به نوعي محيط زيست اين منطقه را آلوده كرده اند، داده شد و حتي در كارگروه سلامت وامنيت غذايي و نيزمديريت پسماند شهرستان تصميمات خوبي هم در قالب مصوبه گرفته شد.
كرمي راد اظهار داشت : در اين نشست ها از بخشدار و نيز دهياران روستاهاي حاشيه اين جاده خواسته شد تا ضمن نظارت و دقت نظر بيشتر در پيشگيري از ريختن زباله همچنين با افراد آلوده كننده محيط زيست نيز برخورد جدي داشته باشند.
وي تاكيد كرد ضمن آنكه دكه داران نيز ملزم شده اند تا در فواصل حدود 15 متري حريم اين جاده از ريختن زباله خودداري كنند و البته بايد نسبت به حفر چاه جاذب نيز اقدام كنند هرچند چنين اقدامي منطبق با استانداردهاي زيست محيط زيست نيست.
بخشدار مركزي عباس آباد نيزدراين باره گفت : جاده عباس آباد - كلاردشت يكي از مسيرهاي پرتردد غرب مازندران در فصول مختلف بويژه نيمه نخست سال است و بيشترين حجم انبوه و پراكندگي زباله رها شده در اين فصول در حريم اين جاده شاهد هستيم .
بهمن شرج پور افزود : بخش عمده اي از زباله هاي ريخته شده در حريم اين جاده از سوي مسافران و نيز دكه داران بوده است منتهي بخشداري و دهياري ها ملزم شده اند با كمك شهرداري هفتگي يا 2 هفته يكبار علاوه برنظارت همچنين نسبت به جمع آوري و پاكسازي حريم اين جاده اقدام كنند.
وي نبود مكان دفن زباله را به عنوان يك معضل جدي در اين بخش معرفي كرد و ادامه داد : هم اكنون در روزهاي عادي مقدار 20 تن و در روزهاي حضورگردشگران و مسافران بيش از سه برابر اين ميزان زباله در اين منطقه توليد مي شود كه متاسفانه اين مقدار زباله با هزينه هاي هنگفت به ديگر شهرستان هاي اين استان انتقال داده مي شود.
بخشدارمركزي عباس آباد گفت : هم اكنون بخش مركزي حدود 25 روستا با جمعيتي بيش از 10 هزار نفر در دل خود جاي داده و به اغلب روستائيان اين بخش براي كاهش هزينه ها و نيز نداشتن مكان مناسب براي دفن زباله توصيه شده تا زباله هاي تر را از خشك جدا كنند به نحوي كه اغلب آنان زباله هاي تر را در باغ هايشان مي ريزند.
شرج پور افزود: با وجود آنكه نامه نگاري و پي گيري هاي فراواني براي رفع معضل زباله به طور اساسي و اصولي در اين شهرستان از سوي فرماندار و ديگر مسئولان صورت گرفته ولي تاكنون اين پي گيري ها نتيجه اي نداشته است.
25 كيلومتر از مجموع 35 كيلومتر طول محور كلاردشت به عباس آباد در حوزه استحفاظي شهرستان عباس آباد و بقيه در در حوزه كلاردشت واقع شده است.
سالانه بيش از 15 ميليون مسافر به شهرستان هاي غرب مازندران سفر مي كنند.
7078 /1602/1899