۸ آذر ۱۳۹۷، ۱۶:۱۷
کد خبر: 83117090
T T
۰ نفر
تاكید نشست «آستانه» بر حفظ تمامیت ارضی و استقلال سوریه

تهران – ایرنا - یازدهمین نشست صلح سوریه كه در آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شده بود ؛ روز پنجشنبه با صدور بیانیه ای با محوریت تاكید بر حفظ تمامیت ارضی و حاكمیت ملی و استقلال سوریه به كار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه 'سانا'، در این بیانیه ؛ استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه محكوم و بر ضرورت انجام تحقیقات براساس توافقنامع منع استفاده از تسلیحات شیمیایی تاكید شده است .
جمهوری اسلامی ایران ، تركیه و روسیه به عنوان كشورهای ضامن صلح سوریه بار دیگر بر پایبندی قاطع خود به تمامیت ارضی و استقلال و حاكمیت ملی سوریه و اهداف و اصول معاهده سازمان ملل تاكید كرده و خاطرنشان كردند كه هدف از نشست آستانه حفظ وحدت و استقلال سوریه است.
این كشورها همچنین در بیانیه پایانی بر لزوم ادامه تلاش ها جهت از بین بردن دو گروه تروریستی داعش و جبهه النصره و گروه های وابسته به آنها تاكید كردند.
بیاینه مزبور با هر گونه تلاش جهت ایجاد یك واقعیت جدید در صحنه عملیات در سوریه به بهانه مبارزه با تروریسم تاكید كرده و هر گونه دستوركار تجزیه طلبانه جهت برهم زدن تمامیت ارضی و حاكمیت ملی سوریه را مردود دانست .
بیانیه تاكید كرد كه تنها راه حل و فصل بحران در سوریه دستیابی به راه حل سیاسی است كه سوری ها همراه با قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل آن را به پیش می برند.
بیانیه نشست آستانه بر لزوم اجرای كامل تفاهم نامه در مورد ادلب و منطقه عاری از تسلیحات تاكید و اعلام كردند كه منطقه 'كاهش تنش ' در ادلب به هیچ وجه نباید به عاملی جهت برهم زدن تمامیت ارضی و استقلال سوریه تبدیل شود.
كشورهای مزبور همچنین نسبت به ادامه نقض آتش بس در ادلب از سوی گروه های تروریستی ابراز نگرانی كردند.
بیانیه بار دیگر بر پایبندی كشورهای تضمین كننده صلح سوریه به افزایش تلاش ها جهت تشكیل كمیته بررسی قانون اساسی در نزدیك ترین زمان ممكن و مورد حمایت قرار گرفتن این كمیته از سوی طرف های بحران سوریه مبنی بر تصمیمات اتخاذ شده از سوی كنفرانس گفت وگوی ملی سوریه در سوچی تاكید كرد.
بیانیه به اهمیت ادامه تلاش های هدفمند جهت كمك به سوری ها به منظور بازگشت به زندگی طبیعی شان و پایان دادن به رنج و محرومیت شان و دعوت از جامعه بین الملل به ویژه سازمان ملل و سازمان های بشردوست به افزایش كمك هایشان به سوریه و فراهم كردن امكان بازگشت مهاجران به كشورشان و افزایش تلاش ها جهت حل و فصل موضوع ربوده شدگان و ناپدید شدگان اشاره كرد.
كشورهای تضمین كننده همچنین تصمیم گرفتند تا نشست بعدی در اوایل ماه فوریه سال آینده میلادی در آستانه برگزار شود.
بحران سوریه در 24 اسفندماه سال 1389 شروع شد؛ این بحران ابتدا صنفی بود، ولی با ظهور گروه های تروریستی - تكفیری كه از سوی آمریكا، انگلیس، فرانسه، عربستان، قطر و تركیه حمایت و تجهیز شدند، به غائله ای خونبار تبدیل شد كه تاكنون نیز ادامه دارد؛ جنایات تروریست های تكفیری مورد حمایت جبهه غربی - عربی - صهیونیستی تاكنون موجب كشته شدن بیش از نیم میلیون سوری شده و آوارگی بیش از 12 میلیون نفر را به همراه داشته است.
استان ادلب سوریه به جز شهرك های فوعه و كفریا در كنترل تروریست ها قرار دارد. شهر و استان ادلب در شمال غرب سوریه (هم مرز با تركیه) ازسوی تروریست های تكفیری٬ از 28 مارس 2015 (8 فروردین 94) به اشغال تروریست ها درآمده است.
خاورم ** 1487 ** 1546
۰ نفر