به گزارش ایرنا از شبكه ای بی سی استرالیا، ده ها هزار نفر از دانش آموزان، معلمان و خانواده های آنها و اعضای گروه های مختلف مدنی در سیدنی و چند شهر بزرگ استرالیا با شركت در تظاهرات گسترده و جداگانه در مورد عدم توجه دولت اسكات موریسون به تغییرات شدید آب و هوایی در این كشور و خسارات ناشی از آن اعتراض كردند.
استرالیا در سال 2005 متعهد به كاهش انتشار گازهای گلخانه ای خود به میزان 26 تا 28 درصد تا سال 2030 ، تحت موافقتنامه آب و هوا پاریس است كه معترضان می گویند كانبرا اكنون به تعهدات خود دراین زمینه عمل نمی كند.
طبق گزارش شبكه 9 تلویزیون استرالیا ، تظاهرات مشابه دیگری نیز با حضور دانش آموزان در شهرهای دیگر استرالیا از جمله ملبورن، بریسبین ،پرث برگزار شده است.
دانش آموزان معترض اعلام كردند این نخستین دور از جنبش و تظاهرات اعتراض آمیز آنهاست و تازمانیكه دولت برای رفع مشكلات زیست محیطی و آب و هوایی اقدامی انجام ندهد به تظاهرات سراسری خود ادامه خواهند داد.
استرالیا یكی از بزرگترین سرانه های مصرف كربن را در جهان به خود اختصاص داده زیرا اكثر نیروگاه های تولید انرژی آن به زغال سنگ وابسته است.
دولت محافظه كار و تندرو اسكات موریسون پیش تر اعلام كرد كه تعهد خود را نسبت به رعایت تعهدات توافقنامه اقلیمی پاریس كم كرده است.
این اقدام كانبرا پس از آن رسانه ای شد كه دونالد ترامپ كشورش را از این توافقنامه خارج ساخت.
آمریكا درمرداد ماه سال جاری طی نامهای به سازمان ملل متحد تصمیمش برای خروج از معاهده اقلیمی پاریس را رسما اعلام كرد.
خروج از پیمان پاریس یكی از وعدههای انتخاباتی دونالد ترامپ بود كه مدعی است مشاركت آمریكا در كاهش میزان تولید دیاكسیدكربن به اقتصاد كشورش آسیب میزندو باید مذاكرات جدیدی دراین زمینه انجام شود.
این درحالی است كه امضاء كنندگان معاهده پاریس در واكنش به این اظهارات ترامپ بر 'غیرقابل تكرار شدن مذاكرات' تاكید كردند؛ زیرا مذاكرات برای توافق پاریس كه در سال 2015 نهایی شد، خود دهها سال به طول انجامیده بود.
سیاست های مرتبط با انرژی یكی از شكننده ترین و پرچالش ترین سیاست های دولت های مختلف استرالیاست و حتی این موضوع سبب ایجاد شكاف های عمیق در ائتلاف دولت محافظه كار شده است.
تغییرات آب و هوایی به عنوان یك اهرم اصلی برای كنار زدن دولت مالكوم ترنبول نخست وزیر پیشین توسط نخست وزیر كنونی در حزب كارگر استرالیا مورد استفاده قرار گرفت اما موریسون خود اكنون متهم است كه تعهدات توافقنامه پاریس را رها كرده است.
استرالیا در سال جاری با تغییرات ناگهانی آب و هوایی شاهد بروز خشكسالی شدید دربخشی از این كشور و سیلاب در بخش دیگری بوده كه این تغییرات متضاد تاكنون خسارات زیادی به صنعت كشاورزی این كشور وارد ساخته است.
شبك**آساق**1599**1392
تظاهرات هزاران نفر از دانش آموزان و معلمان استرالیایی علیه دولت این كشور
۹ آذر ۱۳۹۷، ۱۶:۵۷
کد خبر:
83117817
كوالالامپور- ایرنا- دهها هزار نفر از دانش آموزان و معلمان استرالیایی امروز -جمعه- با راهپیمایی در خیابان های شهرهای بزرگ این كشور در اعتراض به دولت اسكات موریسون درمورد عدم رعایت تعهدات توافق نامه آب و هوایی پاریس، هشدار دادند عواقب این اقدامات به استرالیایی ها نیز بازمی گردد.