۱۰ آذر ۱۳۹۷، ۸:۰۵
کد خبر: 83118063
T T
۰ نفر
آگاهی از وضعیت سلامت مهمترین راهكار مقابله با ایدز

تهران - ایرنا – ویروس HIV یكی از مهمترین معضلات جامعه جهانی بهداشت است. افزایش آگاهی در این زمینه مهمترین اقدام برای كاهش تعداد مبتلایان است.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا، یكم دسامبر ( دهم آذرماه) روز جهانی ایدز نامگذاری شده است. این مناسبت برای اولین بار در سال 1988 میلادی به صورت جهانی برگزار شد و فرصتی برای اتحاد مردم سراسر دنیا در مبارزه با ایدز، حمایت از مبتلایان و گرامی داشت قربانیان است. با توجه به این كه بیش از 9.4 میلیون نفر بیمار مبتلا به ایدز هنوز از شرایط خود آگاه نیستند،شعار امسال “از وضعیت خود آگاه باش” در نظر گرفته شده است.

*** آمار منتشر شده توسط سازمان جهانی بهداشت
-اچ آی وی و ایدز یكی از بزرگترین معضلات حوزه سلامت عمومی؛ به ویژه در كشورهای كم درآمد است و آمار نشان می دهد تا به حال بیش از 35 میلیون نفر در سراسر جهان جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده اند.
- در سال 2017 میلادی 940 هزار نفر در سراسر جهان بر اثر علل مرتبط با ایدز جان خود را از دست دادند.
-مبتلایان به ایدز تا پایان سال 2017 میلادی حدود 36.9 میلیون نفر گزارش شده اند. در این گزارش آمده است در سال 2017 میلادی حدود 1.8 میلیون نفر به این ویروس آلوده شدند.
-59 درصد بزرگسالان و 52 درصد كودكان مبتلا به HIV در سال 2017 درمان های ضد ویروسی دریافت كردند.
- پوشش درمان های ضد ویروسی برای زنان باردار و شیرده مبتلا به HIV بالا و در حدود 80 درصد گزارش شده است.
- آفریقا بیشترین آمار مبتلایان را به خود اختصاص داده است كه حدود 25.7 میلیون نفر گزارش شده اند. در این گزارش آمده است دو سوم افرادی كه به تازگی به این ویروس مبتلا شده اند ساكن آفریقا هستند.
- بین سال های 2000 تا 2017 میلادی موارد ابتلا حدود 36 درصد كاهش یافته و مرگ و میر ناشی از این ویروس نیز به میزان 38 درصد كاهش یافته است. این موفقیت حاصل استفاده از درمان های ضد ویروسی و افزایش آگاهی عمومی است.
-ویروس HIV با یك تست تشخیص سریع (RDTs)، با شناسایی وجود یا عدم وجود آنتی بادی ویروس در بدن تشخیص داده می شود.
- بدن آلوده به ویروس HIV ، پذیرای بیش از 20 نوع عفونت كشنده و سرطان است.
- ویروس HIV یكی از مهمترین دلایل ابتلا به بیماری سل است.
-به عنوان یكی از مهمترین پیشرفت های صنعت دارویی، بیماران مبتلا به ایدزی كه با داروهای ضد ویروسی درمان می شوند، عمر طولانی تری دارند. به علاوه ثابت شده است كه این دارو ها از انتقال ویروس HIV جلوگیری می كند كه به معنای بهبود كیفیت زندگی این بیماران است.
-گسترش استفاده از داروهای ضد ویروسی مانع از بروز 21 میلیون مرگ ناشی از ایدز و 28 میلیون ابتلای جدید تا سال 2030 میلادی خواهد شد.
- صنعت پزشكی پیشرفت چشمگیری در پیشگیری از انتقال ویروس از مادر به فرزند داشته است. در سال 2014 میلادی، از هر 10 مادر باردار مبتلا به HIV، بیش از هفت مورد تحت درمان داروهای ضد ویروسی قرار گرفته اند.
-سازمان جهانی بهداشت مجموعه ای از دستورالعمل های هنجاری تدوین و منتشر كرده است كه به بهبود روش های پیشگیری، درمان و مراقبت از بیماران می پردازد.
***** ایدز چیست
HIV نوعی ویروس نقص ایمنی است كه سبب عفونت سلول های سیستم ایمنی و اختلال در عملكرد آنان می شود. با پیشرفت عفونت، سیستم ایمنی ضعیف تر می شود و در نهایت به سندرم نقص ایمنی پیشرفته (AIDS) منجر می شود. 10 تا 15 سال طول می كشد تا فرد آلوده به ویروس HIV به ایدز مبتلا شود. هیچ درمانی برای این بیماری كشنده وجود ندارد و داروهای ضد ویروسی فقط قادرند روند سرعت بیماری را كند كنند.
*****مهمترین علل ابتلا به ایدز
رابطه جنسی محافظت نشده، انتقال خون آلوده، به اشتراك گذاشتن سرنگ آلوده، انتقال از مادر به جنین و زایمان و شیردهی، مهمترین علل انتقال بیماری هستند.
امروزه پیشرفت های علمی چشمگیری در درمان ایدز حاصل شده و قوانینی برای محافظت از بیماران وضع شده است؛ همچنین بشر درك بهتری از این شرایط دارد؛ اما هنوز افراد اطلاعات درستی از نحوه محافظت خود و دیگران از این بیماری ندارند.
روز جهانی ایدز فرصت مناسبی برای افزایش آگاهی عمومی برای مقابله با این ویروس كشنده است.
علمی (6) ** 9259**1440
۰ نفر