احمد علیپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سماق محصولی دیمی و گونه دارویی ارزشمندی است كه از توسعه آن حمایت می شود و در این راستا ریشه های آن به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
وی با بیان اینكه متوسط عملكرد تولید سماق در هكتار حدود یك تن است، اضافه كرد: سطح زیركشت سماق در این شهرستان یكهزار هكتار است كه سالانه یكهزار تن هم محصول برداشت می شود.
وی با بیان اینكه فرصت های سرمایه گذاری مناسبی برای ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی و تكمیلی، بسته بندی و فرآوری سماق در این شهرستان وجود دارد، بیان كرد: محصول سماق علاوه بر مصرف داخلی این شهرستان به سایر شهرستان های همجوار و همچنین دیگر استان های كشور از جمله همدان و اصفهان نیز ارسال می شود.
مدیر جهاد كشاورزی سردشت افزود: سماق سردشت یكی از محصول های ارگانیك است كه از مزارع جنگلی این شهرستان و بدون هیچ كود و سمی تولید می شود و سردشت به علت كوهستانی بودن و شرایط مستعد برای پرورش آن به عنوان یكی از مناطق استراتژیك این محصول در كشور شناخته شده است.
به گزارش ایرنا، سماق یكی از گونه های جنگلی و بومی دیار سردشت است كه رویش آن در این شهرستان به چندین قرن گذشته برمی گردد و این گیاه زیبا به صورت خودرو و وحشی در دامنه كوه ها، دره های عمیق و برخی دشت ها به صورت دیمی رویش می كند.
سماق در ممانعت از تركیب گلوكز با مولكول های پروتیین حیاتی بدن تا میزان 80٫8 درصد باعث شده تا این گیاه برای بیماران مبتلا به دیابت مفید تشخیص داده شود.
درمان رماتیسم، نقرس، و خاصیت ضد میكروبی سماق به اثبات رسیده است؛ سماق برای دندان درد مفید بوده و اشتها را تحریك می كند و همچنین لثه ها را تقویت و از خونریزی معده جلوگیری كرده و به دلیل داشتن تانُن فراوان قابض و پاك كننده معده است.
سردشت از شهرهای جنوبی استان آذربایجان غربی بوده كه سالانه بالغ بر 120 هزار تن انواع محصولات كشاورزی اعم از دامی، زراعی و باغی در این منطقه تولید و روانه بازار مصرف می شود.
7562/6185/2093
مهاباد- ایرنا- مدیر جهاد كشاورزی سردشت با اشاره به حمایت از تولید كنندگان سماق در این شهرستان گفت: سیاست اصلی این سازمان بر حمایت از گونه های ارزشمند دارویی قرار دارد و سماق نیز در این حوزه قرار دارد.