به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، این بانداژ متشكل از اجزای الكترونیكی موسوم به «نانوژنراتور» بوده و به نواری متصل است كه به دور بدن بسته می شود. نانوژنراتور نوعی فناوری است كه انرژی مكانیكی یا گرمایی را در ابعاد كوچك به انرژی الكتریكی تبدیل می كند و قادر است انرژی حاصل از حركات قفسه سینه شخص را در هنگام تنفس دریافت و آن را به انرژی الكتریكی تبدیل كند.
در نتیجه این فرآیند، پالس های الكتریكی ضعیفی توسط بانداژ تولید شده و از طریق الكترودهای موجود در آن به بافت آسیب دیده منتقل می شود.
محققان در آزمایشات اولیه با استفاده از این فناوری توانستند زخم هایی را كه پوست موش ها را به طور كامل شكافته بود، در طول 3 روز ترمیم كنند. در حالی كه ترمیم چنین زخم هایی در حالت عادی 12 روز به طول می انجامد.
همچنین مشخص شد پالس های این بانداژ در مقایسه با پالس های الكتریكی قوی تری كه توسط دستگاه های الكتروتراپی موجود تولید می شود، هیچ گونه خطری برای بافت ها ندارد. علاوه بر این محققان دریافتند اثر این پالس های ضعیف در ردیف كردن سلول های فیبروبلاست پوست در محل زخم وتولید مواد بیوشیمیایی موثر در بهبود زخم، كارآیی بهتری دارند.
اكنون محققان در تلاشند تا چگونگی بهبود زخم در اثر پالس های الكتریكی را به درستی درك كنند. قرار است این فناوری به زودی روی خوك ها نیز مورد آزمایش قرار گیرد.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه ACS Nano منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
تهران – ایرنا - گروهی از محققان دانشگاه ویسكانسین مدیسن آمریكا نوعی بانداژ الكتریكی ساختند كه توان مصرفی آن از حركات بدن تامین می شود و بهبود زخم ها را تسریع می كند.