به گزارش ايرنا، هانس مولر اشتاين هاگن عصر يكشنبه 11 آذرماه در نشستي خبري در حاشيه مراسم اعطاي دكتراي افتخاري دانشگاه شيراز به وي اضافه كرد: اين مراسم نه فقط براي كسي كه اين مدرك دكتراي افتخاري را دريافت كرده كه براي همكاري بين دو كشور گامي بزرگ محسوب ميشود.
وي در پاسخ به اين پرسش كه دانشگاه درسدن در حوزه بحران آب چه كمكي به استان فارس خواهد كرد، گفت: قرار نيست دانشگاه فني درسدن كمكي بكند؛ چرا كه رابطه دانشگاه درسدن و دانشگاه شيراز برابر است و دو طرف با يكديگر همكاري خواهند كرد.
اشتاين هاگن ابراز داشت: دانشگاه شيراز اقدامات و پژوهشهاي مهمي در حوزه مديريت آب انجام داده است و استاداني نيز در اين زمينه از دانشگاه درسدن به دانشگاه شيراز رفت و آمد ميكنند كه همزمان از فناوريها و امكانات دانشگاه درسدن در حوزه هاي خشكسالي و محيط زيست استفاده ميكنند.
وي بيان داشت: نتايج مشخصي از ارتباطات دو دانشگاه طي دو سال اخير حاصل شده است كه در نتيجه آن دو بار هياتي از دانشگاه شيراز به درسدن آمده و ما نيز براي دومين بار است كه به شيراز ميآييم.
رئيس دانشگاه درسدن آلمان هدف از اين ملاقاتهاي متقابل را آشنايي استادان دانشگاهي با يكديگر و زمينههاي پژوهشي عنوان كرد و افزود: براي مثال از آنجا كه فارس در رشته زيست شناسي و گياه شناسي به برخورداري از گياهان دارويي شهرت دارد و استادان درسدن علاقه مند هستند در مقطع دكتري با امكانات فني در اين زمينه پژوهش كنند كه براي هر دو كشور دستاوردي مفيد براي كشف و تجاري سازي گياهان دارويي خواهد داشت.
اشتاين هاگن با اشاره به اينكه در آغاز همكاريها با دانشگاه شيراز، اين شهر را زيبا و فرهنگي يافتيم، ادامه داد: شيراز شهري شناخته شده نبود و بخشي از فعاليتها باعث ايجاد روابط متقابل براي شناخت دو شهر شيراز و درسدن بوده است.
اين مقام علمي كشور آلمان بيان كرد: روابط خارجي براي كشوري صنعتي مثل آلمان به صنايع وابسته است و بسياري صنايع شركاي تجاري آمريكايي دارند و قطعا براي آنها تصميمگيري درباره ارتباط با ايران دشوار است اما در بسياري موارد دولت آلمان همكاري صنايع با ايران را تشويق ميكند.
وي افزود:صبح فردا دانشگاه درسدن دريك بيانيه خبري مفصل خبراعطاي اين مدرك دكتراي افتخاري را به همه خبرگزاريهاي محلي در آلمان و در اتحاديه اروپا ارسال ميكند و درباره اين مراسم و همكاري بين دانشگاه درسدن و شيراز گزارش مفصلي نوشته خواهد شد.
اشتاين هاگن افزود: يكي از اهداف همكاريهاي دانشگاهي بينالمللي اين است كه شناخت افراد را نسبت به كشورهاي مختلف افزايش دهيم؛ از همين رو استادان و دانشجويان به عنوان تكثيركننده اين خبر اعلام خواهند كرد كه در ايران امنيت وجود دارد.
اين استاد دانشگاه آلمان اضافه كرد: بر اين اساس مردم ديگر كشورها خواهند ديد كه ايران كشوري با فرهنگ بالا و استانداردهاي علمي دقيق است كه باعث ميشود ديدگاه ايرانهراسي كم كم تغيير يابد.
رئيس دانشگاه شيراز در اين نشست خبري با بيان اينكه اين دانشگاه با هدف تعامل اجتماعي تصميم گرفت با برخي مجامع علمي جهاني كه اعتباري ويژه دارند، ارتباط برقرار كند، گفت: اين ديدارها حاصل تلاشهاي مديريت سابق و مديريت كنوني دانشگاه شيراز است كه از فروردين ماه 97 با برگزاري هفته دانشگاه درسدن در شيراز آغاز شد.
حميد نادگران بيان داشت: براي ما افتخاري بزرگ است كه رئيس دانشگاه درسدن آلمان باوجود مشغلههاي بسيار در فرصتي 24 ساعته به شيراز آمد و اين اعتبار را به دانشگاه شيراز داد كه دكتراي افتخاري آن را باعنوان يك دانشگاه برتر كشور در رده نخست دانشگاه جامع بعد از دانشگاه تهران بپذيرد.
وي با اشاره به اينكه تعاملات بين المللي با دانشگاههاي ممتاز اروپايي، راه دانشگاه شيراز را در مسير بينالمللي سازي هموار ميكند، ابراز داشت: اين دومين دكتراي افتخاري است كه دانشگاه شيراز به يكي از پروفسورهاي جهان اعطا ميكند؛ اولين دكتراي افتخاري دانشگاه شيراز در سال 1988 به برنده جايزه نوبل شيمي اهدا شد.
نادگران بيان كرد: امروز با اعطاي دكتراي افتخاري راه دانشمندان مبرز و برجسته براي ارتباطي بين المللي با ايران هموار ميشود؛ افزون بر اين تفاهمنامهاي نيز صبح امروز بين دو دانشگاه امضا شد كه در زمينههاي تبادل دانشجو، تبادل استاد، تبادل پروژههاي دكتري و نيز اعطاي مدرك دكتراي مشترك است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در فضاي سياسي و خصمانه امروز كشور ما با همه تواناييها در دانشگاه شيراز فضايي با عنوان ديپلماسي علمي و ورزشي درست كرده است كه يكي از راهكارهاي كاركردي فضاي بين المللي در اين گونه مواقع همين دو ديپلماسي است.
نادگران ادامه داد: تماس با دانشگاه درسدن در چارچوب ديپلماسي علمي است و در قالب تعاملات ورزشي نيز طي دو سال آينده المپياد ورزشي دانشگاههاي غرب آسيا در دانشگاه شيراز برگزار خواهد شد.
رئيس دانشگاه شيراز با بيان اينكه يكي از دلايلي كه دولت امريكا نتوانست اجماعي جهاني عليه ايران درست كند، استقرار ديپلماسي علمي دانشگاههاي كشور بود، گفت: تعامل دانشجويان و استادان باعث شده به سهم خود از اجماع جهاني عليه ايران جلوگيري شود.
دانشگاه شيراز در فروردين سال 1397 رويدادي بينالمللي هفته دانشگاه صنعتي درسدن آلمان را در دانشگاه شيراز كليد زد. رويدادي كه 26 فروردين اين سال آغاز شد و ميتوان آن را نقطه عطفي براي فعاليتهاي علمي و تبادلات بينالمللي پژوهشي و دانشگاهي برشمرد.
دانشگاه شيراز كه در زمره سه دانشگاه جامع كشور قرار دارد، در قالب توسعه فعاليتهاي پژوهشي و بينالمللي خود و همچنين براي تحكيم روابط با ديگر دانشگاههاي جهان و همكاري در زمينههايي همچون انرژي، حمل و نقل، ارتباطات و محيط زيست كه از موضوعات مهم و روز ايران محسوب ميشود، اقدام به برگزاري هفته دانشگاه صنعتي درسدن آلمان كرده بود. اهداي دكتراي افتخاري به رئيس دانشگاه درسدن آلمان در ادامه همين همكاريها صورت گرفته است.
7375 /1876
شيراز- ايرنا- رئيس دانشگاه فني درسدن آلمان گفت: روابط تعاملي علمي يك شبه به وجود نميآيد و به آشنايي و اعتماد متقابل نياز دارد كه ايران مكاني امن است و از برخي كشورهاي غربي امنيت بيشتري دارد.