ناصر رعيت پور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اين مجتمع برغم آنكه بيش از 500 خانوار دامدار در آن سكونت دارند، ولي به لحاظ زيرساختي و امكانات بهداشتي با كمبودهايي مواجه است.
وي ضرورت ايجاد يك مركز بهداشت به منظور كنترل بيماري ها و رفع نيازهاي درماني ساكنان را مورد توجه قرار داد و اضافه كرد: نامناسب بودن زيرسازي آسفالت محدوده مجتمع، نبود روشنايي كافي و مهم تر از همه كمبود آب از مهمترين معضل هاي دام شهر محسوب مي شود.
وي بيان داشت: به منظور رفع مشكل روشنايي مجتمع لامپ مورد نياز توسط دامداران تهيه شده ولي شركت توزيع برق بايد شبكه كابل به سرقت رفته آن را تهيه و نصب كند.
مدير مجتمع دام شهر اذعان داشت: يكي از مشكلات مجتمع ياد شده نفوذ سيلاب هاي ناشي از بارندگي هاي شديد است كه استحكام ديوارها و حصارهاي آن را با تهديد جدي مواجه مي كند.
وي همچنين از تامين علوفه و نهاده هاي دامي شامل جو، ذرت و سويا با نرخ ارز 42 هزار ريال به عنوان بزرگترين خدمت دولت به دامداران ياد كرد و افزود: پرداخت تسهيلات با نرخ سود 18 درصد نيز از ديگر خدمات دولت و جهاد كشاورزي به دامداران است، ولي در كنار آن وام يارانه اي با نرخ چهار تا 12 درصد نيز به دامداران تعلق مي گيرد.
رعيت پور در ادامه، مجتمع دام شهر را با 664 هكتار مساحت بزرگترين مركز دامپروري كشور دانست و يادآور شد: روزانه 150 هزار راس دام سبك و 15 راس دام سنگين در ميدان دامي دام شهر در حال تردد است و براي جلوگيري از ورود دام هاي آلوده به بيماري هاي مهلك، طبق توصيه و دستورالعمل اداره كل دامپزشكي مقرر شده اين ميدان به يك هزار و 500 متر خارج از مجتمع انتقال پيدا كند.
وي با بيان اينكه 85 درصد واحدهاي دامداري مجتمع مذكور تاكنون به بهره برداري رسيده است افزود: از 1400 واحد اين مركز 1300 واحد فعال است و بيش از 6 هزار تن گوشت گوسفندي و هشت هزار تن گوشت گاوي توليد مي شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينكه قم علاوه بر دام شهر داراي سه مجتمع توليدي دامي ديگر از جمله لبن نيز است، بيان كرد: اين مجتمع كه در جاده جنت آباد واقع شده به نگهداري و پرورش گاوهاي شيرده اختصاص دارد.
وي مساحت اين مجتمع را 230 هكتار دانست و اضافه كرد: طبق برنامه پيش بيني شده بايد 330 واحد گاوداري در آن مستقر شود كه تاكنون 220 واحد آن احداث شده ولي با توجه به شرايط اقتصادي هم اكنون 75 واحد آن فعال است.
رعيت پور با بيان اينكه شهرك لبن از نظر تامين زيرساخت ها و امكانات بهداشتي لازم در زير مجموعه مديريت دام شهر قرار دارد، افرود: مسئوليت كنترل و اداره اين مجتمع و همچنين جلوگيري از رفت و آمد دام هاي غير مجاز بر عهده شركت تعاوني لبن است.
وي حجم شير توليدي در اين مجتمع را روزانه 40 تن و بيش از پنج درصد شير مصرفي كشور ذكر كرد و افزود: اين ظرفيت تا توليد 100 تن در روز نيز قابل افزايش است.
قم داراي 6 مجتمع گلخانه اي و دامپروري است و مجتمع دامپروري دام واقع در شهر جعفريه در 35 كيلومتري شمال غربي قم بزرگترين مجتمع توليدي كشور محسوب مي شود، كه با 664 هكتار مساحت 700 راس دام سبك و 600 راس دام سنگين در آن نگهداري مي شوند.
اين مجتمع يك شهرك بزرگ خدماتي و ميدان بزرگ خدمات دامپروري با 30 كاروانسراي دامي براي 12 تا 14 استان است و براي تبادل دامي در آن پنج هكتار زمين اختصاص داده شده است.
7403 / 1175
قم - ايرنا - مدير مجتمع دام شهر قم گفت: بيش از چهار هزار تن در اين مجتمع دامپروري در حال زندگي و يا كار و فعاليت هستند كه از خانه بهداشت محروم مي باشند، از اين رو ايجاد يك خانه بهداشت از نيازهاي مبرم آن به شمار مي آيد.