سید علی طباطبایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: برای مقابله با توطئه ها و تحریم های دشمنان و به منظور دستیابی به علم فرآوری مواد ویژه فلزی در زمینه صنعت ریلی، فولادی و قطعات آلیاژی جهاد دانشگاهی تهران به موفقیت هایی دست یافته است.
وی بیان كرد: در سال های اخیر با ایجاد مركز تحقیقات و فناوری مواد ویژه فلزی سازمان جهاد دانشگاهی تهران موفق شدیم فرآیند نمونه سازی تا تولید صنعتی مواد ویژه فلزی را تكمیل كنیم.
طباطبایی ادامه داد: در حال حاضر با فعالیت های مركز تحقیقات و فناوری مواد ویژه فلزی در 2 كارگاه تولیدی در تهران امكان نمونه سازی و تولید قطعات ویژه فولادی، آلیاژی و غیر فولادی فراهم شده است.
وی خاطرنشان كرد: بدلیل وجود تحریم ها تامین مواد اولیه ضروری است و جهاد دانشگاهی تهران در زمینه ساخت قطعاتی در زمینه خودرو و همچنین تولید قطعات آلیاژی كه در زمینه صنایع ویژه و همچنین در كارخانجات صنعتی كاربرد دارد اقدام كرده است.
رییس مركز تحقیقات و فناوری مواد ویژه فلزی جهاد دانشگاهی تهران نیز گفت: این مركز بیش از 30 سال سابقه فعالیت دارد و با تلاش مهندسان موفق شدیم در زمینه تولید نیمه صنعتی برخی مواد فلزی كه در كشور كاربرد زیادی دارد به خودكفایی برسیم.
سید محمد طباطبایی در این باره به خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به كمبود برخی مواد پركاربرد 3 سالی است كه در زمینه تولید مواد فولاد آلیاژی تمركز كردیم و در حال حاضر در زمینه تولید این محصولات به خودكفایی رسیدیم و می توانیم برای تولید انبوه تولید این قطعات را به كارخانجات فولادی و خودرویی و همچنین ریلی عرضه كنیم.
وی ادامه داد: به تازگی با یكی از شركت های زیر مجموعه شركت خودروسازی سایپا در خصوص تامین قطعات فولادی و مواد اولیه فلزی در زمینه ساخت خودرو قراردادهایی منعقد كردیم.
به گفته طباطبایی، در حال حاضر شرایط كشور خاص است و برخی از كشورها نمی خواهند ساخت قطعات را به ما واگذار كنند؛ برای تامین این قطعات جهاد دانشگاهی تهران با تجهیز مركز تحقیقات و فناوری مواد ویژه فلزی در برخی از زمینه ها به خودكفایی رسیده است.
وی ادامه داد: از جمله پروژه های ملی كه این مركز در حال انجام آن می باشد مواد اولیه ساخت لوله مغزی سیار در صنایع نفت و گاز است و دیگر محصول استراتژیك تامین كریستالیزاتورهای صنایع ریخته گری فولاد است كه در شرایط فعلی با توجه به نرخ واقعی ارز و تولید مواد اولیه در داخل كشور علاوه بر ایجاد اشتغال مزیت اقتصادی دارد.
طباطبایی گفت: برنامه های آتی این مركز ایجاد دوره های تحصیلات تكمیلی در زمینه شكل دهی فلزات با همكاری دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی است.
رییس مركز تحقیقات و فناوری مواد ویژه فلزی جهاد دانشگاهی تهران افزود: این مركز موفق شده نسبت به طراحی و ساخت دستگاه تصفیه الكتریكی فلزات اقدام كند كه این دستگاه جهت افزایش كیفیت آلیاژ فلزی و حذف عناصر نامطلوب كاربرد دارد.
وی تصریح كرد: مركز فرآوری مواد فلزی سازمان جهاد دانشگاهی تهران با تمركز بر حوزه های پژوهش، تحقیقات مهندسی و ساخت و تولید در زمینه فرآوری مواد فلزی در حوزه متالوژی صنعتی، استخراجی و حوزه شكل دهی به موفقیت هایی دست یافته است.
وی یادآور شد: در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی مواد فولادی و صنعتی كشور كه تا روز چهارشنبه(فردا) در نمایشگاه بین المللی تهران دایر است، دستاوردهای فولادی و صنعتی جهاد دانشگاهی تهران به نمایش درآمده است.
تهرام/7243//1348/1772
تهران- ایرنا- رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران گفت: این سازمان در توسعه فناوری های منجر به فرآوری مواد ویژه فلزی پیشگام است.