۱۳ آذر ۱۳۹۷، ۲۱:۰۰
کد خبر: 83123031
T T
۰ نفر
ديدار 20 ساعته بن سلمان از الجزاير، برنامه ها و اهداف

الجزيره-ايرنا- «محمد بن سلمان » وليعهد عربستان يكشنبه شب در راس هياتي وارد الجزيره شد و مورد استقبال نخست وزير الجزاير و شماري از مقام هاي اين كشور قرار گرفت.

به گزارش ايرنا، از زماني كه خبر عزيمت بن سلمان به امارات در چارچوب سفره دوره اي به چند كشور عربي منتشر شد ، رسانه ها ، الجزاير را يكي از مقاصد ديدارهاي اين مقام سعودي اعلام كردند اما ابتدا نه الجزاير و نه عربستان اين خبر را تاييد نكردند. پس از آن رسانه هاي الجزاير نوشتند به احتمال زياد بن سلمان 6 دسامبر (15 آذر )از الجزاير ديدار مي كند اما چند روز بعد تاريخ اين ديدار، دوم دسامبر( 11 آذر ) اعلام شد و او بالاخره يكشنبه شب حدود ساعت 21 به وقت محلي پس از ديدار چند ساعته از موريتاني، وارد الجزيره شد و مورد استقبال «احمد اويحيي » نخست وزير الجزاير و شماري از مقام هاي الجزايري قرار گرفت.

**اهداف ديدار
رسانه هاي رسمي الجزايري هدف از اين ديدار را تقويت روابط دوجانبه دانستند و اين در حالي بود كه رسانه هاي غير دولتي مانند روزنامه الشروق، هدف از اين ديدار را شكست انزواي محمد بن سلمان و القاي اين نكته كه مساله قتل خاشقچي تاثيري بر او نگذاشته، دانستند.
«عبدالعزيز العميريني » سفير عربستان در الجزاير كه به تازگي ماموريت خود را در الجزيره آغاز كرده است، در صفحه توييتر سفارت اين كشور نوشت، ديدار وليعهد عربستان از الجزاير نقطه عطفي در روابطي دو كشور و همكاري هاي دو جانبه خواهد بود .
وي هدف از اين ديدار را تقويت روابط دوجانبه و همكاري دو كشور در همه زمينه ها دانست.

** واكنش شخصيت هاي الجزايري به اين ديدار
پيش از اين ديدار، شمار زيادي از شخصيت ها، فرهيختگان و احزاب الجزايري مخالفت خود را با اين ديدار اعلام كرده و او را قاتل كودكان يمن و سركوبگر روشنفكران و فعالان حقوقي و روحانيون دانستند و از دولت اين كشور نيز خواسته بودند اين ديدار را لغو كند.
«عبدالرزاق مقري » رئيس حزب جامعه صلح بزرگترين حزب اسلامي در الجزاير، «لويزه حنون» رئيس حزب كارگران، «عبدالله جاب الله » رئيس حزب جبهه عدالت و توسعه، «حده حزام» مدير مسئول روزنامه الفجر ،17 شخصيت رسانه اي ، فرهنگي، حقوقي و ديني الجزاير از جمله مخالفان سرسخت اين ديدار بودند كه بيانيه هايي در اين خصوص منتشر كردند و البته شمار زيادي از مردم اين كشور نيز در شبكه هاي اجتماعي مخالفت خود را با اين ديدار اعلام كرده بودند.
نتايج يك نظرسنجي كه توسط روزنامه الشروق انجام شد، نشان داد 72.5درصد مخاطبان اين روزنامه مخالف ديدار بن سلمان از كشورشان بودند و البته پيش از آن نيز روزنامه پرشمارگان الخبرالجزاير اقدام به نظرسنجي از مردم در خصوص روايت سعودي ها در مورد قتل «جمال خاشقچي » كرده بود كه 91.5 درصد مردم اعلام كردند روايت سعودي ها در اين خصوص غير قابل قبول است و البته انگشت اتهام در خصوص عامل اصلي قتل خاشقچي ، به سمت بن سلمان نشانه مي رفت.
مخالفت با ديدار بن سلمان منحصر به روزنامه هاي عربي زبان نبود، دو روزنامه فرانسوي زبان «ليبرتي » و الوطن » الجزاير نيز مقالات زيادي در مخالفت با بن سلمان نوشتند و طي چند روز گذشته كاريكاتورهايي در مورد او منتشر كردند كه در آن بن سلمان به عنوان قاتل معرفي شده و در پرچم عربستان به جاي شمشير، اره ترسيم شده بود.
شبكه فرانس 24 نيز در خصوص اين مخالفت ها گزارش داد، بن سلمان در ميان مخالفت گسترده مردمي وارد الجزاير مي شود.

** ديدارهاي بن سلمان با مقام هاي الجزايري
پيش از اين ديدار اعلام شد وليعهدعربستان با «عبدالعزيز بوتفليقه »رئيس جمهوري الجزاير ، «احمد اويحيي » نخست وزير و شمار ديگري از مقام هاي اين كشور ديدار و گفت و گو مي كند.
روز گذشته بن سلمان با نخست وزير الجزاير ديدار كرد .خبرگزاري رسمي الجزاير در خصوص اين ديدار نوشت، اين ديدار با حضور شماري از وزيران و از جمله وزير خارجه، وزير كشور، وزير صنعت و معدن و وزير انرژي الجزاير انجام شد اما هيچ يك از رسانه هاي اين كشور خبري در خصوص جزئيات اين ديدار منتشر نكردند.
بن سلمان قرار بود بعدازظهر دوشنبه با بوتفليقه نيز ديدار كند اما رياست جمهوري الجزاير ناگهان اعلام كرد به دليل سرماخوردگي شديد رئيس جمهوري، اين ديدار انجام نمي شود.

** ديدار وزير اطلاع رساني عربستان با نويسندگان و سردبيران رسانه هاي الجزايري
«عواد بن صالح العواد» وزير اطلاع رساني عربستان روز دوشنبه در چارچوب تلاش براي تاثير بر نخبگان الجزايري، ديداري با نويسندگان و سردبيران رسانه هاي الجزايري ترتيب داد و در آن خواستار ايفاي نقش آن ها براي تقويت روابط ميان دو كشور شد .
العواد با بيان اينكه فرصت هاي زيادي براي همكاري دو كشور در زمينه هاي سياسي و اقتصادي وجود دارد، افزود، اهالي رسانه دو كشور بايد همكاري بيشتري با هم داشته باشند و به تبادل ديدار بپردازند.

** ديدار نمايندگان شركت هاي عربستاني و الجزايري
روز دوشنبه نمايندگان تعدادي از موسسات و شركت هاي الجزايري و مسئولان چندين شركت عربستاني در خصوص راه هاي همكاري و سرمايه گذاري در الجزاير بويژه در زمينه كشاورزي، ساخت و ساز ، صنايع شيميايي و معادن گفت و گو كردند.
خبرگزاري رسمي الجزاير در اين خصوص نوشت، شركت هاي الجزايري در خصوص شراكت سودمند با شركت هاي عربستاني در زمينه انرژي هاي تجديد پذير،صنايع غذايي، گردشگري، ساخت تجهيزات پزشكي و صنايع شيميايي ابراز تمايل كردند و از سوي ديگر شركت هاي عربستاني نيز براي سرمايه گذاري در زمينه نفت و گاز، معادن، صنايع غذايي ، پرورش ماكيان و صنايع برقي و نساجي و توليدات پلاستيكي ابراز تمايل كردند.
در حاشيه ديدار بن سلمان از الجزاير دوازدهمين دوره نشست شوراي كار و سرمايه گذاري الجزاير و عربستان تحت نظارت «يوسف يوسفي » وزير صنعت الجزاير و «ماجد بن عبدالله القصبي »وزير بازرگاني عربستان برگزار شد. اين دو وزير پيش از اين، در مورد تقويت روابط در بخش صنايع و معادت گفت و گو كرده بودند.
طي اين نشست در خصوص پنج طرح شراكت ميان دو كشور در زمينه هاي مختلف كه قرار است اوايل سال 2019 آغاز به كار كند، توافق شد .اين طرح ها در حوزه شيمي معدني ، فلزات، صنايع كلر، سديم هيدروكسيك ، داروسازي ،توليد دستمال كاغذي و دستمال توالت و صنايع غذايي (آبميوه سازي) است.
** توافق براي تشكيل شوراي عالي هماهنگي مشترك
دو كشور در پايان ديداربن سلمان ، در بيانيه اي مشترك اعلام كردند، توافق شد يك شوراي عالي هماهنگي براي تقويت روابط سياسي، امنيتي، اقتصادي و فرهنگي دو كشور تشكيل شود كه از طرف الجزاير نخست وزير اين كشور و از طرف عربستان محمد بن سلمان رياست اين شورا را بر عهده خواهند داشت و همچنين قرار شد وزيران خارجه دو كشور در خصوص سازو كارهاي اين شورا با هم به گفت و گو بپردازند.

** انتقاد رسانه هاي الجزايري از بي نتيجه بودن نشست هاي اقتصادي دو كشور
روزنامه الشروق در خصوص نتايج اقتصادي اين ديدار براي الجزاير نوشت، وليعهد عربستان در حالي به ديدار از الجزاير پايان داد كه نتيجه قابل توجهي حاصل نشد، نه توافقنامه شراكتي امضا شد و نه توافقي براي طرح هاي بزرگ صورت گرفت و نه وعده اي براي سرمايه گذاري داده شد ، در حالي كه آن ها در گذشته وعده سرمايه گذاري 10 ميليارد دلاري را داده بودند، نتيجه اين ديدار تنها ايجاد شوراي عالي هماهنگي ميان دو كشور بود و اين در حالي است كه سعودي ها رقم هاي نجومي در كشورهاي اروپايي و آمريكا سرمايه گذاري مي كنند ، وليعهد با دست خالي به الجزاير آمد هرچند سرمايه داران زيادي او را همراهي مي كردند ،ولي عهد عربستان در شرايط سياسي حساسي به الجزاير سفر كرد، هر چند چهار وزير در نشست مجمع سرمايه گذاران و سرمايه داران دو كشور حضور داشتند اما آن ها تنها پيشنهاد پنج طرح اقتصادي دادند .اين ديدار با صدور بيانيه مشترك و كليشه اي و بي ارزش به پايان رسيد و بسياري از طرح هاي شراكت گذشته هم هنوز به نتيجه نرسيده است، ديدار وليعهد عربستان از الجزاير هيچ دستاورد اقتصادي نداشت و اينجا اين سوال پيش مي آيد كشورهاي مختلف و از جمله الجزاير چه سودي از اين ديدار بردند؟
«محمد يعقوبي » مدير مسئول روزنامه «الحوار » الجزاير نوشت، مهم ترين شركتي كه مسئولان آن بن سلمان را در ديدار از الجزاير همراهي مي كردند، شركت توليد دستمال توالت بود و ارزش راه اندازي طرح توليد اين شركت در الجزاير 20 ميليون دلار بيشتر نيست در حالي كه هزينه استقبال از بن سلمان و هيات همراه در الجزاير بيش از اين مبلغ بود. او 400 ميليارد دلار محض گل روي ايوانكا ترامپ در آمريكا سرمايه گذاري كرد ، حال متوجه شديد دليل سرمايه خوردگي ( رئيس جمهوري الجزاير و ديدار نكردن با بن سلمان ) چه بود؟
** تاثير ديدار بن سلمان از الجزاير بر موضع گيري ها و سياست خارجي اين كشور
«احمد صدوق » نماينده مجلس و رئيس فراكسيون 'جنبش جامعه صلح ' در مجلس مردمي ملي الجزاير گفت، ديدار اخير«محمد بن سلمان » وليعهد عربستان نمي تواند باعث هيچ گونه تغييري در موضع گيري هاي الجزاير در خصوص مسائل منطقه اي و بين المللي شود.
وي افزود، كساني كه تصور مي كنند اين ديدار باعث تغيير سياست ها و موضع گيري هاي الجزاير در خصوص مسائل منطقه اي و بين المللي مي شود، سخت در اشتباه اند و همچنين كساني كه انتظار دارند موضع گيري الجزاير پس از اين ديدار در خصوص فلسطين و ايستادن كنار مردم اين كشور در مقابله با رژيم صهيونيستي تغيير كند يا اينكه الجزاير موضع گيري ديگري در خصوص يمن و روابطش با سوريه و ايران داشته باشد، در وهم و خيال به سر مي برند.
رئيس فراكسيون جنبش جامعه صلح در مجلس الجزاير در ادامه گفت، وليعهد عربستان با كمال بيشرمي از كشوري(الجزاير) ديدار مي كند كه به دليل سياست هاي نفتي اش و تنها براي جلب رضايت ترامپ، زيان زيادي به اقتصاد آن وارد كرده است، او خوب مي داند كه اقتصاد الجزاير بر پايه درآمدهاي نفتي استوار است.
به طور كلي بايد گفت، بسياري از نخبگان و مردم الجزاير از ابتدا با ديدار بن سلمان از كشورشان به دلايل مختلف و از جمله قتل خاشقچي، قتل عام كودكان يمني ، سركوب فعالان حقوقي و روحانيون و روزنامه نگاران مخالف بودند و پس از اين ديدار نيز رسانه هاي الجزايري شروع به انتقاد از اين ديدار كردند بنا بر اين نمي توان اين ديدار را موفق دانست و شايد تنها بن سلمان مي خواست با پوشش هاي مختلف ، اينگونه القا كند كه پس از جنايتهايش، منزوي نشده است و كشورهاي مختلف با آغوش باز از او استقبال مي كنند و اين در حالي بود كه او جرات برگزاري كنفرانس مطبوعاتي با حضور رسانه هاي مختلف را نداشت زيرا خوب مي دانست رسانه ها سوال هايي از او مي پرسند كه او پاسخي براي آن ندارد و محكوم مي شود و حتي در الجزاير گفته شد قرار بود كنفرانس مطبوعاتي برگزار كند اما از اين كار منصرف شده و خبرنگاران را به جاي ديگري راهنمايي كردند.
خاورم **2041**