به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري؛ سورنا ستاري در جلسه شوراي ستاد توسعه فناوري آب و خشكسالي معاونت علمي اظهار كرد:پروژه هايي كه بدون دخالت مردم و اكوسيستم نوآوري به فعاليت بپردازد و تنها از ماهيت پول دولتي بهره مند شود، به طور حتم سرانجام نخواهند داشت.
وي اظهاركرد:در معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري؛ ستادهاي موفقي همچون نانوتكنولوژي و بيوتكنولوژي كه از ستادهاي با تجربه و قديمي اين معاونت محسوب مي شوند با تعريف و راه اندازي اكوسيستم نوآوري، توانسته اند از طريق بخش دانش آموزي، دانشجويي و پژوهشكده ها اتكا كمتري به يارانه و كمك هاي دولت داشته باشند و با دخالت و حساسيت مردمي در اين بخش با قدرت عمل كنند.
ستاري با تاكيد بر اهميت ايجاد اكوسيستم و زيست بوم نوآوري در تمامي حوزه ها بيان كرد: تجربه نشان داده است كه تمامي حوزه هاي علمي موفق از جمله بيمه، بانك و فن تك كه در بحث اكوسيستم توانسته اند بسيار قوي عمل كنند، از خروجي موفقي برخوردار بوده اند.
رييس ستاد توسعه فناوري آب و خشكسالي معاونت علمي با بيان اينكه در حوزه هايي همچون انرژي و آب نيز به شدت نيازمند راه اندازي اكوسيستم نوآوري هستيم گفت: در حوزه هايي همچون انرژي و آب شاهد آن هستيم كه يارانه دولت در اين حوزه ها به شدت مصرف مي شود، لذا در اين حوزه ها نيازمند ساخت اكوسيستمي متكي بر بخش خصوصي هستيم.
وي با اشاره به وضعيت كشورهاي پيشرفته در استفاده از بودجه دولتي در حوزه هاي علمي بيان كرد: قطعا پژوهش دولتي متكي بر پول دولت به جايي نخواهد رسيد و اين مسئله در كشورهاي پيشرفته نيز بارز است؛ چرا كه آنها نيز تنها يك تا دو دهم درصد بودجه پژوهشي را از بخش دولتي تامين مي كنند و بخش عمده هزينه پروژه ها از طريق بخش خصوصي تامين مي شود.
وي با تاكيد بر ماهيت فعاليت استارتاپ ها در كشور بيان كرد: آنها مي توانند با ارائه مدل هاي فناورانه و نوين و با حمايت بخش خصوصي، صنعت كشور را در حوزه هاي مختلف نجات دهند، به طور مثال در پژوهشگاه هاي نفتي استارتاپ ها توانسته اند مدل هاي متعدد و فناورانه اي را در زمينه ساخت كاتاليست هاي داخلي معرفي كنند.
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: بازار سازي در حوزه آب لزوما كاهش مصرف آب نيست، ولي به طور قطع مي تواند يكي از تاثيرگذارترين اهرم هاي اين موضوع به شمار رود.
وي در ادامه با اشاره به اهميت ماموريت و وظايف ستاد آب، خشكسالي و فرسايش محيط زيست معاونت علمي، بر همكاري هرچه بيشتر و هماهنگي با سازمانها و وزارتخانه هاي مربوطه براي توسعه و رسوخ فناوري هاي با اولويت تاكيد كرد.
نادر قلي ابراهيمي دبير ستاد توسعه فناوريهاي آب، خشكسالي و فرسايش محيط زيست معاونت علمي نيز در اين نشست گفت: با توجه به رويكرد اصلي معاونت علمي كه معطوف به حل مسئله و بررسي مباحث توسعه فناوري در كشور است، اين ستاد با برگزاري اين جلسه و انتصاب اعضاي جديد شوراي ستاد، سياست گذاري راهبري و برنامه ريزيهاي حوزه توسعه فناوريهاي آب را دنبال مي كند.
ابراهيمي گفت: اين جلسه شورا ستاد آب، خشكسالي و فرسايش محيط زيست متشكل از 8 نفر از افراد حقوقي بعنوان نماينده هاي وزارتخانه هاي مرتبط و 8 نفر حقيقي است كه برنامه هاي راهبردي توسعه فناوريهاي راهبردي را دنبال مي كنند.
وي با اشاره به پيگيري ستاد توسعه فناوريهاي آب، خشكسالي و محيط زيست گفت: با توجه به اين كه يكي از اركان كليدي در ستادها اعضاي تشكيل دهنده شوراي ستاد در معاونت است، اين ستاد با هدف پيشتيباني از مباحث حاكميتي و حركت در مرزهاي دانش و حمايت از تحقيقات كاربردي، سلسله جلساتي را به منظور وصل جريان هاي علمي به موضوع عرضه و تقاضا با حضور اعضاي تعيين شده در شوراي ستاد توسعه فناوري آب و خشكسالي معاونت علمي دنبال مي كند.
ابراهيمي با اشاره به اينكه شوراي ستاد آب در قالب ماموريت ها و برنامه هاي متوازن ستادها، شش محور اصلي را به صورت همزمان دنبال مي كند گفت: يكي از مهمترين محورهاي مرجعيت علمي در حوزه هاي بخشي است كه معطوف به توسعه فناوري و حمايت از طرح هاي فناورانه با نگاه بازار محور است.
علمي ** 1836 **1440
تهران – ايرنا -معاون علمي و فناوري رييس جمهور با اشاره به صرف يارانه قابل توجه از سوي دولت در بخش انرژي و آب كشور، ايجاد و راه اندازي زيست بوم نوآوري از سوي بخش خصوصي در اين حوزه ها را بسيار ضروري دانست.