ایران و آذربایجان در مورد ساخت ماهواره سنجشی به توافق رسیدند

باكو - ایرنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ایران و جمهوری آذربایجان در مورد ساخت ماهواره سنجشی مشترك با استفاده از توان علمی دو كشور به توافق رسیدند.

محمد جواد آذری جهرمی، روز چهارشنبه در پایان سفر دو روزه خود به باكو، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، به تشریح نتایج این سفر پرداخت و اظهار داشت: یكی از موضوعات مهم در مذاكرات دو جانبه ایران و جمهوری آذربایجان تولید ماهواره سنجشی مشترك بود.
وی افزود:در این زمینه تفاهم كلی میان وزارت ارتباطات دو كشور انجام شده، قرار است كارهای اجرایی در زمینه اجرای این پروژه را آغاز كنیم.
آذری جهرمی با اشاره به برگزاری نشست چهارجانبه ایران ، جمهوری آذربایجان ، تركیه و روسیه در نیمه اول ژانویه در تهران ، گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران برنامه اجرایی ساخت این ماهواره مشترك را در حاشیه اجلاس تهران پیشنهاد می كند و در صورت توافق نهایی ساخت آن آغاز می شود.
وی افزود: صنعت فضایی یكی از حوزه های بسیار مهم برای ایران است، جمهوری آذربایجان نیز جایگاه خوبی به لحاظ صنایع فضایی دارد .
آذری جهرمی خاطر نشان كرد كه آذربایجان دو ماهواره مخابراتی و یك ماهوار سنجشی دارد كه از كشورهای خریداری كرده است و دانش پایه این ماهواره در آذربایجان وجود ندارد.
وی اضافه كرد :در رابطه با كاربردهای صنعت فضایی ، آذربایجان ظرفیت خوبی برای توسعه دارد بر همین اساس یك فصل جدیدی در همكاری مشترك با آذربایجان باید آغاز كنیم كه ساخت ماهواره سنجشی یكی از این موارد است .

** ایجاد مركز توانمندسازی استارت آپ ها
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات،گفت : در نشست چهارجانبه كه در باكو برگزار شد ، پیشنهاد ایجاد یك مركز توانمند سازی كسب و كارهای نوپا و استارت آپ ها به میزبانی ایران و سرمایه گذاری مشترك هر چهار كشور، از سوی ایران مطرح و مورد قبول اكثریت قرار گرفت.
به گفته آذری جهرمی ، وظیفه این مركز برگزاری نشست های مشترك بین استارت آپ ها و به اشتراك گذاری تجربیات و فراهم كردن شرایط برای راهیابی استارت آپ به بازار های مشترك خواهد بود.
وی افزود: موضوع ایجاد این مركز توانمند سازی استارت آپ ها ، نیز در نشست چهار جانبه تهران كه ظرف 45 روز آینده برگزار می شود ، پیگیری می شود و ایران یك برنامه اجرایی دقیق برای پیاده سازی این پیشنهاد ارائه خواهد كرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت : هدف دیگری كه در این سفر بدنبال آن بودیم، معرفی توانمندی جوانان ایرانی در عرصه بازارهای منطقه ای بود كه با حضور 14 شركت ایرانی در نمایشگاه باكو تل - 2018 در این زمینه نیز گام های موثری برداشته شد.
آذری جهرمی سفر به باكو و شركت در نمایشگاه باكو تل و كنفرانس نوآوری خزر را مثبت و سازنده اعلام كرد و گفت:با حضور در كنفرانس مواضع كشورمان در حوزه تحول دیجیتال و راهكارهای مقابله با یكجانبه گرایی دولت امریكا در حوزه اقتصاد و اقتصادی ارتباطات و فناوری اطلاعات را تبیین كردیم.
آذری جهرمی در مورد میزان مبادلات ایران و جمهوری آذربایجان در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ، اظهار داشت : میزان مبادلات در حد بالایی نیست ولی ارزش دارد كه رشد یابد و برای این امر باید فعالیت بیشتری داشته باشیم.
وی، در پاسخ اینكه سهم بخش دولتی و خصوصی دو كشور در مبادلات تجاری حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است ؟، گفت : در ایران بیشتر دولت در مبادلات تجاری حوزه آی سی تی سهیم است ولی در آذربایجان بخش خصوصی سهم بیشتری در مبادلات تجاری این حوزه دارد.
وی تاكید كرد : كاری كه ما باید انجام بدهیم این است كه مبادلات تجاری میان بخش خصوصی دو كشور را تقویت بكنیم و این كاری است كه با حضور شركت های ایرانی در نمایشگاه های منطقه ای مانند نمایشگاه باكو تل ، دنبال می كنیم .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات كه دوشنبه شب در راس یك هیات وارد باكو شده بود، علاوه بر شركت در بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی ارتباطات و نوآوری‌های نوین ' باكو تل-2018' و كنفرانس بین المللی نوآوری خزر و سخنرانی در این كنفرانس ، با رئیس جمهوری آذربایجان الهام علی اف نیز دیدار و گفت و گو كرد.
نمایشگاه بین‌المللی « باكو تل -2018» كه روز سه شنبه آغاز شده است به مدت چهار روز در شهر باكو پایتخت جمهوری آذربایجان بر پا خواهد بود.