مناطق شرق شهرستان اصفهان متشكل از شهرها و مناطقی از جمله زیار، جرقویه، ورزنه، كوهپایه، اژیه، هرند و برآن حدود 200 هزار نفر جمعیت دارد، اغلب مردم این مناطق به كشاورزی اشتغال دارند، اما در چند سال اخیر خشكسالی آنها را در معرض مشكلات مختلف قرار داده است.
به گزارش ایرنا، حسین علی شهریاری روز چهارشنبه در بازدیدی كه همراه سایر اعضای كمیسیون بهداشت و درمان مجلس از مراكز بهداشتی و درمانی شهرها و روستاهای شرق اصفهان داشت، افزود: لازم است مسوولان دستگاه های اجرایی توجه بیشتری به این منطقه داشته باشند.
شماری از اعضای كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه برای بررسی امكانات و محرومیت های مناطق كمتر برخوردار اصفهان وارد این استان شدند و سفر آنها به مدت سه روز تا جمعه ادامه دارد.
رییس كمیسیون بهداشت و درمان در این بازدید گفت: نتایج سفر سه روزه به استان اصفهان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ابلاغ خواهد شد.
شهریاری اظهارداشت: با وجود كارهای خوبی كه در حوزه بهداشت و درمان در شرق اصفهان صورت گرفته اما این منطقه نیازمند توجه بیشتری است.
وی با اشاره به فاصله 80 تا 120 كیلومتری شهرهای شرق اصفهان تا كلانشهر اصفهان، افزود: بیماران با توجه به جاده ترانزیتی و تردد سخت، دسترسی آسانی به بیمارستان ندارند و لازم است بستر كامل درمان در شهرهایی مانند كوهپایه فراهم و در هر هفته چند متخصص به مراكز جامع خدمات پزشكی و سلامت آنها اعزام شوند.
شهریاری با تاكید بر اینكه از نظر تعداد پزشك و تخت بیمارستانی در كشور مشكل جدی نداریم، تصریح كرد: اما توزیع آنها عادلانه نبوده است.
به گفته وی، برخی مناطق در كشور با فاصله 10 تا 15 كیلومتر از مركز شهر تبدیل به شهرستان شدند اما شهرهایی مانند كوهپایه حدود 80 سال، بخش است و باید در آن بازنگری شود.
به گزارش ایرنا، اعضای كمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این سفر در بازدید از مركز بهداشت ورزنه با شماری از بیماران مبتلا به سالك در این منطقه نیز دیدار و گفت و گو كردند.
شرق اصفهان یكی از مناطق سالك خیز در این استان است به طوریكه به گفته مسئولان مركز بهداشت اصفهان از بین موارد ابتلا به سالك در سالجاری بیشترین آن مربوط به این منطقه بوده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی اصفهان در حاشیه این بازدید گفت: امسال حدود 700 بیمار مبتلا به سالك در منطقه ورزنه شناسایی شدند كه قابل قیاس با سال های پیش نیست.
كمال حیدری، علت شیوع سالك را وضعیت طبیعی این منطقه دانست و افزود: باید مردم را از این منطقه و طاقزارها دور كرد یا طاقزار ها را به جایی دیگر انتقال داد.
وی با تاكید بر اینكه دانشگاه علوم پزشكی اصفهان یك تنه وظایف دیگر نهادها از جمله فرمانداری و منابع طبیعی را برای مبارزه با این بیماری انجام می دهد، تصریح كرد: ما در حد توان اقدام های لازم را برای درمان و پیشگیری انجام دادیم.
حیدری با اشاره به افزایش ابتلا به سالك در سالجاری در منطقه ورزنه خاطرنشان كرد: تحریم ها در كمبود دارویی مورد نیاز برای درمان سالك بی تاثیر نبوده است.
به گزارش ایرنا، اعضای كمیسیون بهداشت و درمان مجلس به همراه معاون حقوقی وزارت بهداشت و نماینده مردم اصفهان در مجلس روز چهارشنبه در سفر به شرق اصفهان از شهرهای كوهپایه، نیك آباد و ورزنه و مراكز بهداشتی و درمانی آنها بازدید و با مردم و مسوولان از نزدیك گفت و گو كردند.
آنها از مراكز جامع خدمات سلامت ورزنه و كوهپایه، مركز خیرساز كوهپایه، بیمارستان در حال ساخت ورزنه و بیمارستان امام خمینی(ره) در شهر نیك آباد بازدید می شود.
مركز جامع خدمات پزشكی كوهپایه جمعیتی بالغ بر هفت هزار نفر را پوشش می دهد؛ مشكلات عمده این مركز، كمبود پزشك و پرستار و كسری بودجه عنوان شده است.
همچنین در این سفر، اعلام شد كه بهره برداری از طرح توسعه مركز جامع خدمات سلامت كوهپایه نیازمند اختصاص 25 میلیارد ریال است؛ این طرح در 2 طبقه با زیر بنای یك هزار و 500 متر مربع و دارای اتاق عمل، زایشگاه، آزمایشگاه، داروخانه و پلی كلینیك چشم پزشكی، دندانپزشكی، روانشناسی و گوش حلق و بینی و 10 تخت بیمارستانی است.
این طرح از سال 89 آغاز اما در سال 95 بخاطر عدم تامین بودجه كافی متوقف شد؛ تا كنون با حمایت خیران بیش از 25 میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.
در بازدید اعضای كمیسیون بهداشت و درمان مجلس از بیمارستان امام خمینی شهر جرقویه در شرق اصفهان برای اهدای 2 دستگاه دیالیز به این مركز قول مساعد داده شد.
بیمارستان امام خمینی جرقویه با سابقه 22 سال تنها بیمارستان شرق شهرستان اصفهان است كه بیماران بخش های ورزنه، حسن آباد، جرقویه علیا و سفلا، جلگه، بن رود و بر آن شمالی و جنوبی را پوشش می دهد.
این بیمارستان در هر سال به حدود 10 هزار نفر خدمت ارائه می كند و حدود 500 عمل جراحی در آن انجام می شود.
به گزارش ایرنا، طرح توسعه بیمارستان شهید رجایی شهر داران فردا پنجشنبه در جریان سفر اعضای كمیسیون بهداشت و درمان مجلس به شهرستان های چادگان، فریدن و فریدونشهر آغاز می شود.
اعضای این كمیسیون روز جمعه نیز از سه مركز بهداشتی و درمانی و یك مركز درمانی وابسته به تامین اجتماعی بازدید و در نشستی با رئیس دانشگاه علوم پزشكی اصفهان مشكلات و معضلات فرا روی بخش بهداشت و درمان استان را بررسی خواهند كرد.
3011/6026/
رییس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس:
شرق اصفهان نیاز به توجه ویژه در بخش بهداشت و درمان دارد
۱۴ آذر ۱۳۹۷، ۲۱:۳۹
کد خبر:
83124399
اصفهان - ایرنا - رییس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت : مناطق شرق شهرستان اصفهان نیاز به توجه ویژه در بخش های بهداشت و درمان دارند.