۱۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۹:۵۵
کد خبر: 83125359
T T
۰ نفر
اعطاي تسهيلات به 11 طرح بوم گردي در آذربايجان غربي تصويب شد

اروميه - ايرنا - مديركل دفتر امور روستايي و شوراهاي استانداري آذربايجان غربي با اشاره به اينكه اعطاي تسهيلات به 11 طرح جديد بوم گردي در اين استان تصويب شده، گفت: 10 ميليارد ريال براي اجراي اين طرح ها اعطا مي شود.

به گزارش ايرنا، عارف خدرلو روز پنجشنبه در جلسه بررسي طرح هاي گردشگري روستايي آذربايجان غربي افزود: اين طرح ها در روستاهاي هدف گردشگري همچون بسطام خوي، زيوه اروميه، حسنلوي نقده، سيلواناي اروميه و در مجاورت جاذبه هاي تاريخي و طبيعي راه اندازي مي شود.
وي ادامه داد: دهياران و بخشداران تلاش كنند تا با اجراي صحيح و به موقع طرح هاي بوم گردي بودجه اختصاص يافته را دريافت كنند.
مديركل دفترامور روستايي و شوراهاي استانداري آذربايجان غربي بيان كرد: مناطق روستايي اين استان داراي ظرفيت هاي كم نظير گردشگري است و از اين مزيت ها مي توان براي توسعه روستايي استفاده كرد.
خدرلو گفت: توسعه طرح هاي بوم گردي در ماندگاري روستائيان در روستاها، جلوگيري از مهاجرت و حاشيه نشيني موثر خواهد بود.
وي افزود: طرح هاي بوم گردي آداب و رسوم روستايي و فرهنگ محلي را به گردشگران داخلي و خارجي معرفي كرده و به عبارتي تاريخ و فرهنگ اين مرز و بوم را روايت مي كند.
وي اضافه كرد: طرح هاي بوم گردي منبع درآمد مناسبي براي روستائيان بوده و درآمد حاصل از آن به مراتب بالاتر از كشاورزي است.
به گزارش ايرنا، آذربايجان غربي داراي پنج اقامتگاه بوم گردي در شهرستان هاي تكاب، سردشت و اشنويه است؛ خانه هايي كه اخيرا در صنعت گردشگري ايران رواج پيدا كرده است؛ اقامتگاه هاي بوم گردي حال و هواي سنتي و بومي دارد و از گردشگران خارجي و داخلي ميزباني مي كند.
توسعه بوم گردي ضمن ارتقاي سطح زندگي جامعه محلي و رونق اقتصادي آنها، سبب حفظ سنت ‌ها و آداب و رسوم مي شود و رضايت گردشگران را نيز به دنبال دارد.
در واقع اقامتگاه هاي بوم گردي پايدارترين نوع اقامتگاه ‌هاي گردشگري به شمار مي رود و توسعه آنها سبب توسعه پايدار گردشگري مي شود.
ايجاد و توسعه اقامتگاه‌ هاي بوم‌ گردي در سه نوع اكولوژها، اكوكمپ ها‌ و اكوهتل ها ‌(هتل‌ هاي سنتي) امكان پذير است و از جمله كسب ‌و كارهاي كوچك گردشگري به شمار مي رود كه از سال 1994 ميلادي به همگان معرفي شد.
اكثر اين اقامتگاه‌ هاي بوم گردي را خانواده هاي محلي اداره كرده و نه تنها اقامت گردشگران را تامين مي كنند بلكه آنان را در فعاليت ‌هاي روزمره خود مشاركت مي دهند.
هر يك از اين اقامتگاه ها به لحاظ نوع معماري و بهره گيري از مصالح ارگانيك، طراحي داخلي و مبلمان بومي و ساير فعاليت‌ هاي تعريف شده در اقامتگاه نوعي اكوموزه به شمار مي رود و به عنوان يك جاذبه گردشگري نيز مطرح مي باشد.
بنا بر نخستين تعريف رسمي سال 2002 ميلادي اقامتگاه هاي بومي يا اكولوژها بايد به معيارهايي چون حفظ محيط طبيعي و فرهنگي پيرامون و اثرگذاري كم بر محيط طبيعي اطراف اقامتگاه در زمان احداث، بكارگيري مصالح بومي در معماري و برخورداري از بافت فرهنگي و فيزيكي ويژه و هماهنگ با فرم، منظره و رنگ محيط، استفاده از سيستم‌ هاي آبرساني پايدار و كاهش مصرف آب پايبند باشند.
امروزه اقامتگاه هاي بوم گردي مورد استقبال بي نظير گردشگران خارجي قرار گرفته و به عبارتي آنان بيشتر به اقامت در اقامتگاه هاي بوم گردي و استفاده از غذاهاي محلي و سنتي علاقه مند هستند.
9918/3072