۱۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۲:۲۳
کد خبر: 83126547
T T
۰ نفر

گلستان و پنج استان ديگر ركوردار ديابت در كشور

۱۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۲:۲۳
کد خبر: 83126547
گلستان و پنج استان ديگر ركوردار ديابت در كشور

تهران- ايرنا- رئيس مركز تحقيقات بيماري‌هاي غيرواگير پژوهشگاه علوم غدد ومتابوليسم دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: براساس تحقيقات انجام شده استان هاي يزد، سمنان، خوزستان، گلستان، البرز و مازندران بالاترين شيوع ديابت در كشور را دارند.

دكتر فرشاد فرزادفر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: تحقيقات نشان مي دهد كه استان ‌هاي يزد با 16.2 درصد، سمنان با 14.1 درصد، خوزستان با 14 درصد، گلستان با 13.6 درصد، البرز با 13.2 درصد و مازندران با 13 درصد بالاترين شيوع ديابت در كشور را دارند.
وي اظهار داشت: پيرتر شدن جمعيت اين مناطق و افزايش چاقي، 2 عامل مهم شيوع بالاي ديابت در اين استان‌هاي كشور است.
فرزادفر با اشاره به اينكه افزايش سن احتمال ابتلا به ديابت را بيشتر مي‌كند، بيان داشت: ديابت ارتباط نزديكي با چاقي دارد و باتوجه به اينكه افراد چاق در اين مناطق بيشتر هستند، شاهد افزايش بيشتر ديابت در اين استان‌ها هستيم.
وي اظهار داشت: اين تحقيقات نشان داده كه حدود 11 درصد ايراني‌هاي بالاتر از 25 سال يعني حدود 5 ميليون و 300 هزار نفر ديابت دارند اما در اين استان‌ها ( به جز يزد) شيوع ديابت بين 13 تا حدود 14 درصد است.
دكتر فرزادفر با اشاره به اينكه زنان بيشتر با اين عامل خطر مواجه هستند، افزود: ديابت در افراد ساكن در مناطق شهري 1.5 برابر افراد ساكن در مناطق روستايي مشاهده مي‌شود.
* 23 استان به كاهش 30 درصد مرگ زودرس براثر ديايت دست نمي‌يابند
وي با اشاره به اينكه سازمان ملل متحد از كشورها خواسته است تا سال 2030 ميلادي مرگ زودهنگام (مرگ‌هاي بين 30 تا 70 سال) را براثر 4 بيماري از جمله ديابت 30 درصد كاهش دهند، گفت: تحقيقات نشان مي‌دهند كه با ادامه وضعيت كنوني 23 استان كشور به اين هدف مهم دست نخواهند يافت.
فرزادفر ادامه داد كه افزايش چاقي، رژيم غذايي ناسالم، كم تحركي و نبود فعاليت فيزيكي بدليل شرايط شهرنشيني و استفاده بيش از حد از خودرو، مهم ترين علل فقدان دستيابي به اين هدف است.
رئيس مركز تحقيقات بيماري‌هاي غيرواگير پژوهشگاه علوم غدد و متابوليسم دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: كمتر از 8 استان وضعيت نسبتا خوبي در زمينه كنترل و درمان ديابت دارند و با ادامه اين روند به هدف كاهش 30 درصدي مرگ زودرس براثر علت ديابت دست خواهند يافت.
وي گفت: هم اينك 82 درصد مرگ و مير ايراني‌ها مربوط به بيماري‌هاي غيرواگير است و به همين دليل سند ملي بيماري‌هاي غيرواگير تدوين شده تا به واسطه اقدامات موثر در پيشگيري و كنترل اين بيماري ها در حيطه وزارت بهداشت و ساير نهادها و وزارتخانه هاي مرتبط شاهد كاهش اين مرگ‌ها در كشور باشيم.
وي ادامه داد كه همه كشورها براساس خواست سازمان ملل متحد، متعهد به كاهش مرگ زودرس ناشي از بيماري‌هاي غيرواگير هستند كه براي رسيدن به اين هدف بايد پيشگيري و كنترل جدي‌تري بر بيماري‌هاي غيرواگير انجام گيرد.
** 1201 **1440** 1648