بيتا منصوري در گفت وگو با خبرنگار سينمايي ايرنا درباره حمايت از سينماي كودك و نوجوان اظهار داشت: متاسفانه برخلاف تصورات از سينماي كودك حمايتي نميشود و شوراي صنفي نمايش حتي در مواجهه با فيلم «پاستاريوني» به تهيهكنندگي من كه در ژانر كودك ساخته شده است حمايت كه نكرد هيچ، حتي سنگ اندازي هم ميكند.
وي افزود: وقتي فيلمي قرارداد سرگروهي با يك سينما را دارد شوراي صنفي نمايش موظف به ثبت قرارداد فيلم است اما شورا از اين كار براي فيلم ما سر باز زد و استدلال كرد كه دو فيلم كودك همزمان نمي توانند اكران شود بنابراين الان فيلم «پيشوني سفيد 2» در حال اكران است و تا يك ماه آينده، فيلم جديد كودك نمي توان نمايش داد.
اين تهيه كننده سينما ادامه داد: حرف آنها غيرقانوني بود و من از طريق محمدمهدي حيدريان، رئيس وقت سازمان سينمايي شكايت كردم و موفق به ثبت قرارداد فيلم «پاستاريوني» در شوراي صنفي نمايش شدم، اما باز هم براي اكران فيلم با يك اتفاق نادر در سينماي ايران مواجه شديم يعني زماني كه قصد داشتيم فيلم را نمايش دهيم كه مصادف ميشد با تولد حضرت محمد (ص) و تعطيليهايي كه به فروش فيلم كمك ميكرد مانع اين كار شدند.
منصوري افزود: درواقع اكران فيلم با نمايش 3 فيلم جديد و چند فيلم ژانر كمدي، همزمان شد كه به معني واقعي نمايش فيلم ما را با شكست مواجه مي كرد.
وي با بيان اينكه حمايت از فيلم كودك به اقتصاد سينما كمك خواهد كرد چون باعث ورود خانوادهها به سينما ميشود، ادامه داد: سانسهايي كه به نمايش فيلم ما اختصاص دادهاند را بررسي كنيد: ساعتهاي 10، 11، 14، 15، 16:30 يعني دقيقا زمانهايي كه بچهها در مدرسه هستند و فيلم ما عملا مخاطب خود را از دست خواهد داد.
تهيهكننده فيلم سينمايي «رخ ديوانه» با بيان اينكه هيچ كار كارشناسي براي نحوه اكران و حمايت از فيلم كودك صورت نگرفته است، گفت: البته سانسهاي شب هم براي «پاستاريوني» در نظر گرفتهاند كه آن هم خندهدار است، مثلا ساعت 23:30 يعني نمايش فيلم حوالي ساعت يك و 30 دقيقه بامداد تمام خواهد شد، واقعا كدام خانوادهاي حاضر به بُردن بچه خود به سينما در اين زمان است!
منصوري تصريح كرد: وقتي از فيلم «پاستاريوني» كه در چهار بخش جشنواره فيلم كودك اصفهان كانديد ميشود و 2 جايزه مهم اين جشنواره را كسب ميكند هيچ حمايتي در اكران نميشود چطور انتظار دارند من باز هم در حوزه فيلم كودك فعاليت كنم.
اين تهيه كننده سينما افزود: با اين وضعيت بيتوجهي به فيلم كودك همانطور كه بازيگران چندان تمايلي به بازي در فيلم كودك ندارند تهيه كنندگان نيز از ساخت فيلم در اين حوزه منصرف خواهند شد و همه به سراغ فيلم كمدي ميروند كه قبل از توليد، رايت دي وي دي آن را هم فروخته و تقريباً قبل از ساخت، هزينه خود را تامين كرده است.
وي با انتقاد از اينكه توجه متوليان فيلم كودك به آثار جشنوارهاي است، گفت: مديران ترجيح ميدهند به جاي حمايت از يك فيلم با كيفيت، چند فيلم سطحي تر توليد شود تا جشنواره كودك، فيلم براي نمايش داشته باشد و اين يعني توليد آثار بيكيفيت كه بعضا پس از سالها هنوز هم اكران نشدهاند.
منصوري از ديگر بيتوجهيهاي شوراي صنفي نمايش را تخلف در ژانر فيلم عنوان كرد و توضيح داد: در اين حوزه متاسفانه هرج و مرج وجود دارد، مثلا فيلم «واي آمپول» كه مجوز خود را در ژانر كودك گرفته در زمان اكران با عنوان فيلم كمدي تبليغ ميكند و اين حتما نوعي كلاهبرداري محسوب ميشود.
تهيهكننده فيلم سينمايي «قهرمانان كوچك» با بيان اينكه دوستان اعضاي شوراي صنفي نمايش قوانين را به نفع خودشان تغيير ميدهند، گفت: همواره كف فروش فيلمها در سينماهاي سرگروه، ملاك ادامه اكران آثار بوده است اما از طرف ديگر ميگويند فروش فيلمها در پرديسهاي سينمايي نيز مدنظر است در حالي كه هيچ وقت اين طور نبوده و حالا خودشان ميخواهند قانون پرديسها در ميزان كف فروش را در شوراي صنفي نمايش مصوب كنند و همه اينها به معناي تخلف است.
وي با يادآوري اينكه برخي فيلمها با حمايت كانون پرورش فكري كودكان، صدا و سيما و بنياد سينمايي فارابي ساخته ميشود، افزود: بنابراين تهيهكننده علاوه بر اينكه هيچ سرمايهاي در كار نگذاشته است سود خود را نيز در زمان توليد برداشته و برايش اهميت چنداني ندارد كه فيلم اكران شود يا خير و شاهديم كه قبل از اكران اين فيلم به سراغ توليد اثر بعدي ميرود، شخصا به اين نوع پروژهها ميگويم «سود در توليد».
منصوري با اشاره به اينكه اگر سينماي كودك در اكران حمايت كارشناسي و درست نشود از بين خواهد رفت، خاطرنشان كرد: شوراي صنفي نمايش ميگويد همزمان 2 فيلم كودك نميتواند اكران شود در حالي كه اصلا چنين قانوني در هيچ كجا نوشته نشده است و همين الان 2 فيلم دفاع مقدسي، 4 كمدي و 6 اجتماعي همزمان در حال اكران است.
مدير توليد فيلم سينمايي «زادبوم» گفت: به عنوان مثال، سهيل موفق يكي از كارگردانان ژانر كودك كه در ساخت دومين فيلم خود يك جهش بسيار خوب داشته بايد مورد توجه و حمايت قرار گيرد تا به عنوان يك كارگردان صاحب سبك در اين ژانر شناخته شود وگرنه او نيز بعد از مدتي براي كسب درآمد در سينما به سمت ساخت آثار كمدي خواهد رفت.
فراهنگ**9246** 1055
تهيهكننده فيلم سينمايي «پاستاريوني» :
شوراي صنفي نمايش عامل برخي بينظميهاي اكران است
۱۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۶:۵۰
کد خبر:
83127050
تهران- ايرنا- تهيهكننده فيلم سينمايي «پاستاريوني» گفت: در سينماي ايران بر خلاف اينكه ميگويند پخشكنندهها در اكران آثار تخلف ميكند اما معتقدم بي نظمي ها و مافياي سينماي ما در شوراي صنفي نمايش اتفاق ميافتد.