محمد رضا ویژه روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا درباره موقوفه دانشگاه علامه طباطبایی اظهار كرد: این دانشگاه از زمان های گذشته موقوفه ای نداشته است، در این زمینه تنها چند مورد اهدا ازسوی خیرین وجود دارد.
وی افزود: خیرین در ساخت رستوران استادان دانشگاه، ساختمان شهید بهشتی و ساخت و تجهیز مسجد به دانشگاه علامه طباطبایی كمك های بسیاری انجام داده اند.
رئیس امور وقف دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه با اشاره به اندك بودن موقوفات دانشگاه علامه طباطبایی اظهار كرد: وقف یكی از سنت های نیكو از زمان های گذشته بوده كه افراد برای جلوگیری از دست اندازی حكومت به اموال، املاك خود را به نهادهای مختلف وقف می كردند.
وی افزود: وقف عاملی بود كه افراد به این واسطه اموال خود را از تصاحب دولت ها حفظ می كردند اما به علت اتكا دانشگاه ها به بودجه دولتی و همچنین مشكلات بروكراسی در بنیاد اوقاف و عدم تعامل مناسب میان حامیان وقف و خیرین دانشگاه ها از این امر مهم بی نصیب می ماندند.
به گفته وی، حمایت از وقف و امور خیریه در دانشگاه ها به صورت سیستماتیك از سال 92 با تأسیس بنیاد خیریه وزارت علوم كلید خورد تا نهادهایی در دانشگاه ها متولی اینكار نیكو شوند.
رئیس امور وقف دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به ایجاد بنیاد حامیان این دانشگاه در سال 94 اظهار كرد: جلسه هیأت موسس و هیأت امنای این دانشگاه در آذر ماه سال 94 كار خود را با گردهم آمدن جمعی از حامیان و اعضای هیأت علمی این دانشگاه آغاز كرد.
ویژه با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی در حوزه وقف و امور خیریه یادآور شد: همواره سعی شده در دانشگاه علامه خیرین به فراموشی سپرده نشوند چرا كه بیشتر گلایه این افراد از فراموش شدن است.
** كمك هزینه 500 دانشجوی بورسیه تحصیلی
اكبرآخوندی، مدیرعامل بنیاد حامیان دانشگاه علامه طباطبایی نیز درباره كمك های خیرین به ایرنا اظهار كرد: بنیاد حامیان با هدف كمك به دانشجویان بی بضاعت، كمك به دانشجویان مستعد و توانمند علمی در قالب بورسیه و كمك و تجهیز عمرانی آغاز به كار كرده است.
وی افزود: در زمان های گذشته امكان شناسایی دانشجویان مستعد به طور كامل وجود نداشت اما در حال حاضر بنیاد شیوه ای را اتخاذ كرده تا در یك مصاحبه به میزان توانایی افراد پی برد.
مدیرعامل بنیاد حامیان علامه طباطبایی با اشاره به ارائه كمك های خیرین در امور تغذیه به دانشجویان اظهار كرد: دانشگاه ماهیانه نزدیك به 200 نفر را برای حمایت تغذیه ای تحت پوشش قرار داده كه ماهانه مبلغ ناچیز 40 تومان به آنها تعلق می گیرد.
آخوندی ادامه داد: دانشگاه علامه طباطبایی از سال 95 و 96 توانسته 20 میلیون تومان و در سال 97 ، 90 میلیون تومان را صرف تغذیه دانشجویان كرده است .
به گفته وی، حد بضاعت مالی برای یك دانشجوی روزانه نیز نزدیك 150 هزار تومان در ماه در نظر گرفته شده كه به دانشجویان بی بضاعت اختصاص می یابد.
مدیرعامل بنیاد حامیان دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به وجود 500 دانشجوی بورسیه تحت پوشش دانشگاه اظهار كرد: بورسیه این دانشجویان به معنای پرداخت تمامی هزینه های این دانشجویان نیست، دانشگاه ماهانه 150 تا 200 هزار تومان در اختیار نیازمندان قرار می دهد.
آخوندی افزود: برخی اعضای هیأت علمی دانشگاه ماهانه مبلغی از حقوق خود را به امور دانشجویان اختصاص می دهند ، بنیاد حامیان دانشگاه با علاقه فراوان به عنوان حلقه واسط دانشگاه و مراكز خیریه عمل می كند.
**9491**1601**
در گفت وگو با گروه دانشگاه ایرنا:
دانشگاه علامه به دانشجویان بی بضاعت كمك می كند
۱۸ آذر ۱۳۹۷، ۹:۱۶
کد خبر:
83127563
تهران- ایرنا- رئیس امور وقف دانشگاه علامه طباطبایی گفت: این دانشگاه هیچ موقوفه ای ندارد اما با كمك خیرین توانسته در ساخت و تجهیز ساختمان ها و كمك به دانشجویان بی بضاعت در تحصیل و تغذیه گام های مثبتی بردارد.