۱۹ آذر ۱۳۹۷، ۹:۳۰
کد خبر: 83128882
T T
۰ نفر

فرصتي براي ايده‌هاي نو

۱۹ آذر ۱۳۹۷، ۹:۳۰
کد خبر: 83128882
فرصتي براي ايده‌هاي نو

تهران- ايرنا- عقبه فرهنگي و ادبي كشور ما آنقدر غني و پرمحتواست كه چون گنجينه‌اي پايان‌ناپذير مي‌تواند سرچشمه ايده‌هاي ناب و توليدات فاخري باشد كه نه تنها در مرزهاي ايران بلكه در سراسر جهان منشأ ترويج اخلاق و آداب ايراني اسلامي شود.

محمدجواد آذري جهرمي وزير ارتباطات وفناوري اطلاعات در يادداشتي در روزنامه ايران، آورده است: كودكان و نوجوانان (از بدو تولد تا 18 سالگي) از بزرگ‌ترين و مهم‌ترين بخش‌هاي بازار بين‌المللي محتوا در جهان هستند و حدود يك سوم از كاربران اينترنت را تشكيل مي‌دهند اما شوربختانه، توليدكنندگان محتوا در كشورمان نتوانسته‌اند بخش قابل اعتنايي از اين فضا را در اختيار خود بگيرند و يكي از كم رونق‌ترين حوزه‌هاي توليد محتوا در ايران، بخش كودك و نوجوان است.

مهم‌ترين پيامد اين واقعيت، سرريز ظرفيت قابل توجه داخلي به سمت بازارهاي غير‌بومي است.
در حال حاضر كودكان و نوجوانان ايراني از توليدات خبري، رسانه‌اي، ويدئويي و بازي‌هايي كه ديگران براي ما توليد مي‌كنند و با سبك و سياق زندگي ايراني اسلامي متفاوت است، استفاده مي‌كنند. اين فضا و سبك زندگي براي كودكان ما ناشناخته است و تضادهاي موجود، اختلالات و آسيب‌هايي را براي آنها ايجاد مي‌كند. با پيشرفت‌هاي چشمگير و برق‌آساي فناوري اطلاعات و با توجه به قابليت‌هاي فراوان جوانان مستعد ايراني و نياز كودكان و نوجوانان به محتواهاي تازه، ضرورت ورود توليدكنندگان محتوا براي به دست آوردن سهمي از اين بازار بزرگ، بيش از پيش آشكار مي‌شود.

استقبال روز‏افزون كودكان و نوجوانان از محتواهاي ويدئويي با موضوعات سرگرمي، تفريحي و آموزشي بر بسترهاي متنوع فضاي مجازي از يك سو و مشاهده‏ فقر جدي در توليد، ترويج و گسترش محتواهاي مطلوب و با كيفيت در اين حوزه از سوي ديگر و همچنين لزوم تدوين رويه‌اي مشخص و عالمانه براي استفاده كودكان و نوجوانان از فضاي مجازي، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات را به اين نتيجه رساند كه همگرايي و مشاركت همه توليد‌كنندگان محتوا و صاحبان ايده و همچنين دستگاه‌هاي فرهنگي كشور براي ساماندهي اين زيست‌بوم، تنها راهي است كه مي‏ تواند نگراني‏ هاي والدين و متوليان فرهنگ كشور را از طريق كاهش آسيب‌هاي فضاي مجازي و بهره‌برداري مناسب از آن براي كودكان و نوجوانان مرتفع سازد.

يكي از مهم‌ترين مسيرهاي محقق اين مطالبه حمايت حداكثري و متوازن از توليدكنندگان و عرضه‌كنندگان محتوا و خدمات و هدايت هوشمندانه كسب و كار‌هاي فعال در اين حوزه براي جمعيت كودك و نوجوان ايراني است. سياست‌هاي صيانتي و حمايتي از كودكان در فضاي مجازي در كنار توليدات مناسب براي تحقق فضاي مجازي ايمن، سالم و مفيد قطعا راهگشاست. بنابراين لازم است، همه در كنار يكديگر و با عزمي استوار براي تحقق اين هدف از هيچ كوششي فروگذار نكنيم.

اين كار نياز به همگرايي براي شناسايي استعدادها و حمايت از آنها دارد. در اين حوزه تاكنون عزمي فراگير براي انجام يك كار بزرگ شكل نگرفته است به همين دليل وزارت ارتباطات تصميم گرفت بسترسازي لازم براي شناسايي، آموزش، هدايت و تجاري‌سازي ايده‌هاي پديدآورندگان حوزه كودك و نوجوان را در دستور كار خود قرار دهد و آغازگر كمپيني براي مناسب‌سازي فضاي مجازي براي كودك ايراني باشد و در اين مسير از همكاري همه دستگاه‌ها و نهادهاي فرهنگساز بهره‌ جويد. به عبارت ديگر وزارت ارتباطات در اين ميان نقش يك شتاب‌دهنده را ايفا خواهد كرد.

جشنواره كودك آنلاين، با هدف بسترسازي و حمايت از توليد محتواي مناسب فرهنگي، آموزشي و سرگرمي بر بستر فضاي مجازي و تقويت سرمايه‌هاي اجتماعي كشور شكل گرفته است و در كنار آن، اهدافي از جمله؛ ايجاد اميد و انگيزه براي ايده پردازي و توليد با هدف جذب مخاطب كودك و نوجوان، تسهيل گري و ايجاد زمينه براي استقرار كسب وكارهاي جديد محتوا‌محور در حوزه كودك و نوجوان و ايجاد انگيزه در صنايع مجاور فرهنگي، هنري و آموزشي براي كودك و نوجوان را دنبال مي‌كند.

عقبه فرهنگي و ادبي كشور ما آنقدر غني و پرمحتواست كه چون گنجينه‌اي پايان‌ناپذير مي‌تواند سرچشمه ايده‌هاي ناب و توليدات فاخري باشد كه نه تنها در مرزهاي ايران بلكه در سراسر جهان منشأ ترويج اخلاق و آداب ايراني اسلامي شود.
​​​​​​​
ترديدي نيست كه ايده‌پردازان و پديدآورندگان كشورمان با تكيه بر اين گنجينه عظيم مي‌توانند انبوهي از محتواهاي مناسب براي كودكان و نوجوانان را توليد و به چرخه اقتصاد فضاي مجازي رهنمون كنند. بسياري از صاحبان ايده با اندك راهنمايي و حمايتي از غيرممكن‌ها ممكن خواهند ساخت و گوي رقابت را از رقيبان خارجي خواهند ربود.
جشنواره كودك‌ آنلاين نخستين گام در اين مسير روشن است كه من و شما بتوانيم اندكي از نگراني حضور بي‌محاباي فرزندان‌مان در فضاي مجازي را بكاهيم.
از همه نهادهاي فرهنگي و پديد‌آورندگان و ايد‌ه‌پردازان حوزه كودك و نوجوان دعوت مي‌كنم براي مشاركت و همراهي در اين رويداد ملي تلاش كنند. براي كسب اطلاعات بيشتر به سايت kudakonlinefest.ir مراجعه فرمايند.

*منبع: روزنامه ايران،1397،9،19
**گروه اطلاع رساني**1893**9131
۰ نفر