به گزارش روز دوشنبه ایرنا ، در این نشست الكساندر چولو خادزه استاد، داوید بریكا شویلی رئیس بخش باستان شناسی و نیكولوز گازدلیافی دانشجوی رشته باستان شناسی دانشگاه گرجستان، حمیدرضا پیغمبری عضو هیات علمی گروه تاریخ و حمید اسدپور عضو هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه خلیج فارس بوشهر در پنل های تخصصی سخنرانی كردند.
سابقه روابط تاریخی سه هزار ساله ایران و گرجستان، منابع تاریخی، شواهد و مدارك باستان شناختی مرتبط با ایران باستان در گرجستان، كشف فسیل های انسان های 2 میلیون ساله، دوره نوسنگی و سفال های مربوط به هزاره ششم قبل از میلاد كه مختص تولید انگور و محصول ثانویه آن از جمله موارد مطرح شده در پنل های تخصصی بود.
لزوم همكاری باستان شناسی زیر آب ایران و گرجستان، میراث فرهنگی هخامنشیان در گرجستان، تصاویر اشیای شاخص كشف شده دوره هخامنشی در محوطه های باستانی آن كشور، وجود نشانه های فرهنگی ایرانی مانند نام ها و اصطلاحات در جامعه گرجستان پیش از اسلام از دیگر مواردی بود كه در قالب پنل های تخصصی یك روزه به آن پرداخته شد.
لزوم ترجمه منابع گرجی برای درك بهتر تاریخ ایران، اهمیت زبان فارسی، آداب و رسوم مذهبی مسلمانان و بویژه شیعیان در قفقاز و گرجستان و میراث فرهنگی ایرانیان و شیعیان در گرجستان نیز در قالب پنل ها مورد بررسی قرار گرفت.
در پایان هر پنل برنامه پرسش و پاسخ در باره مسائل ارائه شده مطرح شد.
برگزاری این نشست ها در قالب تفاهم نامه مشترك داشنگاه های خلیج فارس و گرجستان صورت گرفته است.
دانشگاه خلیج فارس با حدود هفت هزار دانشجو در 29 رشته كارشناسی، 48 رشته كارشناسی ارشد و 13رشته دكترا، جهت گیری خود را در حوزه كار آفرینی قرار داده و این دانشگاه از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان پایلوت دانشگاه كار آفرین انتخاب شده است.
6043/7212
بوشهر- ایرنا- نخستین نشست تاریخ و باستان شناسی ایران و گرجستان با حضور استادان دانشگاه های خلیج فارس و گرجستان در سالن فردوسی دانشكده ادبیات و علوم انسانی بوشهر برگزار شد.