به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از نشریه ال ای تایمز، دولت دونالد ترامپ تمام تلاش خود را برای انجام مذاكرات صلح رسمی تا ماه آوریل (فروردین) سال آینده با طالبان به كار بسته است؛ این زمان مقرر شده توسط رئیس جمهوری آمریكا كه برای پایان دادن جنگ 17 ساله افغانستان بسیار عجولانه رفتار می كند، بسیار نا امید كننده است.
به گفته مقامات آمریكایی، هدف كوتاه مدت از این مذاكرات، دستیابی به توافقنامه آتش بس در راستای كاهش حملات فزاینده طالبان به نظامیان و غیرنظامیان است.
به نوشته این نشریه، اما چشم انداز حل و فصل سیاسی گسترده هنوز به نظر كم رنگ است، بدون وجود نشانه هایی از پیشرفت روند صلح در ماه های اخیر، همانند روسای جمهور پیشین این كشور دو راه پیش روی ترامپ قرار می گیرد: عقب نشینی و خارج كردن تمام 14 هزار نیروی آمریكایی از افغانستان و متحمل شدن خطر تسخیر افغانستان توسط طالبان و یا قرار دادن سربازان آمریكایی در این كشور به طور نامحدود حتی با وجود اینكه او و مشاورانش این جنگ را جنگی پایان ناپذیر و بدون پیروزی می دانند.
'زلمی خلیلزاد' نماینده ایالات متحده در زمینه صلح افغانستان به شدت در تلاش برای خاتمه دادن هر چه سریعتر- حتی به ظاهر- به جنگ افغانستان است. او به مقامات افغان كه تمایلی برای مذاكره از خود نشان نمی دهند اعلام كرده كه نمی توانند همیشه بر پشتیبانی و كمك این كشور تكیه كنند.
مقامات طالبان سال هاست كه می گویند كه هدفشان خروج نیروهای آمریكایی از افغانستان و دخالت نكردن در امور این كشور است؛ به نظر می رسد كه تدریجا این موضوع به هدف ترامپ نیز تبدیل شده است. او برای صلح افغانستان دست به دامان كشورهای دیگر همچون پاكستان و چین نیز شده است.
به گفته تحلیلگران، اما چیزی كه كاملا مشخص است این است كه ترامپ از جنگ طولانی مدت و هزینه بر افغانستان خسته شده و می خواهد عقب نشینی كرده و این كشور را ترك كند و این دقیقا همان چیزی است كه شورشیان متعصب طالبان را بر سر میز مذاكره می آورد؛ شاید هدف ترامپ نیز سپردن افغانستان به دست طالبان باشد.
https://www.latimes.com/nation/la-na-pol-afghan-peace-20181207-story.html
https://www.motherjones.com/kevin-drum/2018/12/donalds-next-deal-handing-afghanistan-over-to-the-taliban/
**آساق**9470**
تهران - ایرنا - نشریه ال ای تایمز نوشت: به رغم اعمال فشارهای دولت ترامپ به كابل برای دستیابی هرچه سریعتر به صلح در افغانستان، چشم انداز صلح در این كشور جنگ زده تیره و تار است زیرا قصد آمریكا فقط خروج از این كشور و احتمالا سپردن این كشور به دست طالبان است.