۲۰ آذر ۱۳۹۷، ۱۳:۳۹
کد خبر: 83130712
T T
۰ نفر
آشنایی با آسمان و رصد بارش شهابی جوزایی در روستای قالهر

تهران- ایرنا- مجله نجوم در پایان هفته ویژه برنامه آموزشی- ترویجی مشاهده آسمان را در شب به اوج رسیدن بارش شهابی جوزایی در روستای قالهر، از توابع شهرستان دلیجان برگزار می كند.

كاظم كوكرم فعال نجوم و سردبیر سابق مجله نجوم روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا در مورد این برنامه ترویجی - آموزشی گفت: در این برنامه مردم محلی با تلسكوپ به رصد ماه و سیارات و دنباله‌دار 46پی/ویرتانن می پردازند. همین‌طور با توجه به اینكه در روزهای پنج شنبه و جمعه پیش رو (22 و 23 آذر) بارش شهابی جوزایی به اوج می‌رسد، رصد شهاب‌های این بارش شهابی زیر آسمان تاریك روستای قالهر از دیگر بخش‌های این برنامه خواهد بود.
كوكرم اضافه كرد: پیش‌تر برنامه‌های مشابه دیگری از جمله در روستای گلابر استان زنجان با حمایت موسسه كارآفرینان و نوابغ سعیدی برای مردم محلی برگزار شده است. برنامه این هفته نیز پنج شنبه پیش رو از ساعت 18 تا 22 در مدرسه شهید رجایی روستای قالهر اجرا می‌شود.
وی در مورد اهداف برگزاری این برنامه ها اظهار داشت: هدف برنامه‌های آموزشی - ترویجی آشنا كردن مردم مناطق روستایی با دانش نجوم و زیبایی‌های آسمان شب است. این برنامه‌ها رایگان در روستاهایی اجرا می‌شود كه غالبا دسترسی مناسبی به تجهیزات و مدرسان نجوم ندارند.
وی در مورد این منطقه نیز گفت: قالهر از كهن‌ترین سكونتگاه ‌های بشر در ایران بوده است. روستایی از توابع شهرستان دلیجان و در فاصله 50 كیلومتری این شهر در استان مركزی است كه در دامنه كوه اردهال قرار دارد و با وجود واقع شدن در منطقه جغرافیایی دلیجان، پیوند فرهنگی- تاریخی عمیقی با كاشان قدیم دارد.
به گفته كوكرم، در اطراف این روستا بقایای سنگ‌نگاره‌های چند ده‌هزار ساله بر سینه تخته‌سنگ‌ها حك شده است كه از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری این منطقه به ‌شمار می‌رود. طبق اطلاعات مركز آمار ایران، این روستا در سال 1390، حدود 740 نفر جمعیت داشته است.
وی گفت: روستای قالهر دوازدهم اسفند 1395 میزبان رقابت رصدی ماراتن مسیه ایران بود كه با حضور 123 منجم آماتور از سراسر ایران و 47 نفر از عوامل اجرایی در این روستا برگزار شد.
كوكرم با درخواست مشاركت داوطلبانه اعضای انجمن‌ها و گروه‌های نجومی برای مشاركت در این برنامه ها گفت: مشاركت اعضای این انجمن های فعال و مستقر در شهرهای اراك، دلیجان و كاشان در شب به اوج رسیدن بارش شهابی جوزایی می‌تواند كمك موثری برای آشناسازی عموم مردم با این پدیده زیبای نجومی باشد.
علمی**9157*2017
۰ نفر