به گزارش ایرنا، پری روز سه شنبه پس از دیدار با 'عادل عبدالمهدی' نخست وزیر، بر آمادگی واشنگتن برای كمك به توسعه بخش برق و نفت عراق تاكید كرد.
وزیر انرژی آمریكا امروز پس از دیدار با چندتن از مقامات عراقی در بغداد، راهی اربیل شد و با 'مسعود بارزانی' رئیس جزب دموكرات كردستان عراق هم دیدار و گفتگو كرد.
هنوز از دیدارهای پری با مقامات عراقی در بغداد و اربیل جزییات بیشتری منتشر نشده است اما برخی ناظران، این سفر را در ادامه تلاش های آمریكا برای اعمال فشار به مقامات عراقی برای مشاركت در تحریم های ضد ایرانی واشنگتن ارزیابی می كنند.
مقامات عراقی بارها اعلام كرده اند كه این كشور جزیی از نظام تحریم ها نخواهد بود و به كشورهای خارجی بویژه آمریكا متذكر شده اند كه تصمیمات بغداد بر اساس استقلال و حاكمیت ملی است و اجازه دیكته كردن چیزی را به آنها نخواهد داد.
عراق هم اكنون بیش از 1200 مگاوات برق مورد نیاز و نیز گاز مورد نیاز برای خوارك سه نیروگاه تولید برق خود را از طریق واردات از جمهوری اسلامی ایران تامین می كند كه به گفته مقامات عراقی نقش موثری در كاهش كمبود برق این كشور دارد.
عراق طی 15 سال گذشته از زمان اشغال این كشور از سوی آمریكا، بدلیل از بین رفتن زیرساخت ها و گسترش ناامنی همواره با كمبود شدید برق بویژه در ایام پیك تابستان و زمستان مواجه است.
وزیر انرژی آمریكا درحالی آمادگی كشورش برای رفع مشكل برق عراق را اعلام كرده است كه به گفته مسوولان عراقی، بخش مهمی از شبكه و زیرساخت های برق عراق در حمله آمریكا به این كشور و اشغال آن در سال 2003 از بین رفت.
از سوی دیگر گزارش های رسمی می گوید تاكنون حدود 40 میلیارد دلار بودجه صرف اصلاح بخش برق عراق شده اما بدلیل فساد مالی و اختلاس، به نتیجه ای نرسیده است و همچنان در ایام تابستان بسیار گرم این كشور، گاه روزانه 12 تا 15 ساعت خاموشی وجود دارد.
خبرگزاری 'المعلومه' عراق چندی پیش به نقل از منابع نزدیك به وزارت برق این كشور گفته بود كه مسوولیت مشكلات برق عراق با شركت 'ژنرال الكتریك' آمریكاست چرا كه در طول این سالها این شركت همچون وزارت سایه عمل كرده و پرونده انرژی الكتریكی عراق را از سال 2003 به این سو و به طور كامل در انحصار خود داشته و دارد.
منابع یاد شده، دلیل اصلی نابسامانی برق در استان های عراق را حاكمیت مطلق شركت ژنرال الكتریك آمریكا در تولید و توزیع نیروی برق میان مناطق مختلف این كشور بر اساس یك سیاست مشخص و حساب شده دانست، سیاستی كه می خواهد وضعیت برق عراق همچنان آشفته بماند.
منابع نزدیك به وزارت برق عراق به این خبرگزاری گفته بودند كه این شركت آمریكایی از زمان سقوط صدام تاكنون اجازه ساخت حتی یك نیروگاه تولید برق جدید به وزارت برق را به دلایل نامعلوم نداده است.
مهرماه گذشته و اندكی پس از آنكه برخی منابع از قرارداد 15 میلیارد دلاری عراق با شركت 'زمینس' آلمان برای رفع مشكل برق این كشور خبر دادند، بلومبرگ گزارش داد كه دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا برای افزایش نفوذ خود در عراق، بغداد را تحت فشار قرار داد تا قرارداد با زیمنس را لغو كرده و به جای آن با شركت ژنرال الكتریك به توافق برسد.
این امر در روزهای پایانی نخست وزیری 'حیدر العبادی' باعث واكنش هایی شد و برخی نمایندگان پارلمان هشدار دادند دولت نباید زیر بار فشار آمریكا برود و در صورت تحقق این امر، آنها قرارداد با ژنرال الكتریك را در دولت بعدی لغو خواهند كرد.
دولت عراق توانسته است میزان تولید برق را به 15 هزار مگاوات در ساعت برساند اما ظرفیت مصرف برق در فصل گرما (تیر، مرداد و بخشی از شهریورماه) به بالای 23 هزار مگاوات در ساعت می رسد.
مردم استان های مركزی و جنوب عراق از اوایل تیرماه در اعتراض به قطعی طولانی مدت برق در تابستان بسیار گرم عراق، فساد اداری و سوء خدمت رسانی، دست به تظاهرات زدند كه هفته ها بطول انجامید.
این تظاهرات های مردمی دست كم 13 كشته و 729 زخمی بجا گذاشت كه دو سوم زخمی ها را نیروهای امنیتی عراق تشكیل می دادند.
خاورم*10**380**
وزیر انرژی آمریكا در بغداد؛
نابود كننده زیرساخت های برق عراق مدعی آمادگی برای بازسازی شد
۲۰ آذر ۱۳۹۷، ۱۸:۲۵
کد خبر:
83131207
بغداد - ایرنا - 'ریك پری' وزیر انرژی آمریكا در جریان سفر به بغداد، برغم اتهاماتی كه علیه آمریكا در تخریب عمدی زیرساخت های برق عراق مطرح است، مدعی آمادگی كشورش برای كمك به رفع مشكل كمبود برق در این كشور شد.