رضا رزقيان مقدم روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ركود بازار باعث شد سه شركت توليدي لوازم خانگي در مشهد قيمتها را كاهش دهند تا شايد لوازم خانگي آنها به فروش برسد.
وي اظهار داشت: در شرايط كنوني هم توان خريد مردم كاهش يافته و هم بازار از لوازم خانگي با برندهاي داخلي و خارجي اشباع شده است لذا گران فروشي گزينه خوبي براي فروشندگان نيست و آنان تلاش مي كنند با كاهش قيمتها و برگزاري جشنواره هاي فروش، جنس خود را بفروشند.
وي گفت: 30 درصد از لوازم خانگي كه در اين شهر به فروش مي رسد مربوط به نمايندگي هاي برندهاي خارجي بوده و باقي آنها توليدات داخلي است.
رزقيان مقدم افزود: توليدكنندگان داخلي كالاهاي خوبي به مردم عرضه مي كنند به نحوي كه كالاي آنان از نظر خدمات پس از فروش و كيفيت، مشابه توليدات خارجي است و مردم نيز رغبت بيشتري به خريد لوازم خانگي ايراني دارند.
وي در پاسخ به سوالي در باره امتناع فروشندگان از عرضه لوازم خانگي كه به قيمت هاي قبلي خريداري كرده بودند اظهار داشت: فروشندگان ديگر قادر به احتكار يا امتناع از فروش نيستند زيرا بازرسان اتحاديه و سازمان صنعت، معدن و تجارت به شدت اين موضوع را تحت نظارت قرار داده اند.
وي گفت: فروشندگاني كه انبار ذخيره لوازم خانگي دارند، در صورتي كه انبار خود را در سامانه جامع انبارهاي كشور ثبت نكرده باشند، انبار آنها به عنوان انبار احتكار كالا محسوب شده و طبق قانون با آنان برخورد مي شود.
رزقيان مقدم افزود: رسانه ها مي توانند به كمك فروشندگان لوازم خانگي آمده و با تبليغ برندهاي داخلي و اعلام تخفيفاتي كه آنها براي لوازم خانگي در نظر گرفته اند، بازار را رونق دهند.
رئيس اتحاديه صنف فروشندگان لوازم خانگي مشهد ادامه داد: تمركز فروش لوازم خانگي در اين شهر در مجتمع تجاري اطلس، مجتمع تجاري امير، سراي بلور، خيابان امام رضا (ع) و خيابان سناباد است و 900 واحد صنفي از اين اتحاديه پروانه كسب دريافت كرده اند.
وي اظهار داشت: در پي نوسانات نرخ ارز و ركود بازار، از ابتداي امسال تاكنون 70 واحد فروش لوازم خانگي در مشهد پروانه كسب خود را باطل كرده اند.
* تشكيل پنج پرونده احتكار و گران فروشي لوازم خانگي
كارشناس مسئول رسيدگي به شكايات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي نيز در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت: در پي نوسانات نرخ ارز و افزايش قيمت كالا، برخي فروشندگان لوازم خانگي از عرضه كالا امتناع يا براي كسب سود بيشتر كالا را احتكار كردند.
مهدي مقدسي افزود: در اين تغييرات قيمت، برخي فروشندگان كه خريد لوازم خانگي آنها مربوط به سال هاي قبل و به قيمت آن زمان بود، از عرضه كالا خودداري كرده و تصميم داشتند به قيمت امسال بفروشند.
وي اظهار داشت: امتناع از عرضه لوازم خانگي باعث شد بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت وارد عمل شوند و متخلفان در اين زمينه را شناسايي كنند.
وي گفت: در اين راستا طي چند ماه گذشته چهار پرونده احتكار يا امتناع از عرضه 30 هزار قلم انواع لوازم خانگي در استان تشكيل و به تعزيرات حكومتي ارسال شد.
مقدسي افزود: كالاهاي احتكار شده پس از ضبط به منظور فروش با قيمت مصوب در اختيار تعدادي از واحدهاي صنفي قرار گرفت.
وي اظهار داشت: يكي از واحدهاي صنفي نيز كالاهاي احتكار شده را بيشتر از قيمت مصوب به فروش رساند كه با وي به عنوان گران فروش برخورد قانوني شد و پرونده اي به ارزش 2 ميليارد و 500 ميليون ريال در اين زمينه تشكيل گرديد.
وي كاهش قيمت در حوزه لوازم خانگي را قابل پيش بيني دانست و گفت: افزايش قيمت به صورت لجام گسيخته و كاهش خريد مردم منجر به ركود تورمي مي شود و در اين شرايط فروشندگان چاره اي جز كاهش قيمتها ندارند.
7489 / 6053
مشهد - ايرنا - رئيس اتحاديه صنف فروشندگان لوازم خانگي مشهد گفت: به دليل افزايش قيمت اين لوازم و كاهش خريد مردم، فروشندگان قيمت را تا 15 درصد كاهش داده و برخي نيز آنها را زير قيمت مصوب مي فروشند.