۲۱ آذر ۱۳۹۷، ۱۰:۳۸
کد خبر: 83131719
T T
۰ نفر
88 روستاي خراسان شمالي از آموزش بسيج مهندسي برخوردار شدند

بجنورد- ايرنا- مسئول سازمان بسيج مهندسين كشاورزي و منابع طبيعي سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالي گفت: 88 روستاي اين استان زير پوشش آموزش بسيج مهندسي قرار گرفتند.

زكريا محمدياران روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: 34 مهندس بخش كشاورزي در سال جاري به منظور آموزش بهره برداران در روستاها حضور يافتند و 260 نفر از اهالي را آموزش دادند.
وي افزود: اين سازمان براي سال جاري آموزش اهالي 100 روستا را هدف گذاري كرده است.
وي اظهار داشت: طرح ملي بسيج همگام با كشاورز توسط سازمان بسيج مهندسين كشاورزي و منابع طبيعي با استفاده از ظرفيت اساتيد، دانشجويان، دانش آموختگان و پژوهشگران بخش كشاورزي در راستاي افزايش عملكرد محصولات و تامين امنيت غذايي اجرا مي شود.
محمدياران اولويت برنامه هاي آموزشي اين سازمان را آموزش براي افزايش عملكرد گندم، جو و كلزا در بخش زراعي دانست و افزود: با توجه به اينكه اين استان در بحث باغي در محصولات انگور، سيب و گردو در سطح كشور از جايگاه هاي مناسبي برخوردار است اين محصولات نيز در اولويت برنامه قرار گرفتند.
وي با بيان اينكه هم اكنون توليد در واحد سطح در اراضي كشاورزي اين استان بسيار پايين است افزود: عملكرد گندم در اراضي ديم استان يك تا 1.5 تن و آبي دو تا 2.5 تن است در حالي كه مي توان با آموزش و استفاده از دانش به ترتيب تا 5 تن و 10 تن در هكتار رساند.
مسئول سازمان بسيج مهندسين كشاورزي و منابع طبيعي سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالي با بيان اينكه عملكرد جو آبي و ديم نيز در اراضي استان بسيار پايين و تا دو تن است گفت: مي توان اين عملكرد را به چندين برابر افزايش داد.
وي يكي از چالش هاي استان در بخش كشاورزي را خرده مالكي و تكه تكه بودن اراضي دانست و افزود: اين امر باعث مي شود تا كشاورزان از دانش علمي كمتر برخوردار شوند حتي بذر هاي اصلاح شده را مورد استفاده قرار نمي دهند.
محمد ياران اظهار داشت: طرح آموزش به كشاورزان با همكاري پايگاه هاي مقاومت بسيج، دهياران و امامان جماعت در سطح روستا برگزار مي شود و اهالي و علاقه مندان را براي شركت در برنامه هاي آموزشي تشويق مي كنند.
وي افزود: با توجه به برنامه هاي آموزشي انجام شده و هدف گذاري در راستاي افزايش عملكرد در پايان فصل زراعي نتيجه را ارائه خواهيم داد.
محمد ياران رعايت نكردن الگوي كشت در اراضي كشاورزي، رعايت نكردن آيش در كشاورزي، استقبال نكردن از بذر هاي اصلاح شده و نهال هاي شناسنامه دار و آبياري سنتي را از چالش هاي اصلي در استان است.
وي گفت: افزايش پايدار سطح توليدات و محصولات كشاورزي از طريق ارتقا و بهره مندي كشاورزان از دانش و تكنولوژي هاي نوين با بهره گيري از ظرفيت اساتيد مهندسان و كشاورزان نمونه بسيجي و گروه هاي جهادي از ديگر اهداف اين طرح است.
وي از تمامي كشاورزان پيشرو و ساير اهالي در روستاها خواست تا با رعايت اصول علمي و دانش فني باعث افزايش عملكرد توليد در هكتار و كاهش هزينه ها شوند و افزود: اين امر باعث رونق كشاورزي و تبديل كشاورزي معيشي به اقتصادي خواهد شد.
خراسان شمالي 344 هزار عرصه كشاورزي دارد كه سالانه بيش از يك ميليون و 500 هزار تن انواع محصول كشاورزي و دامي در اين استان توليد مي شود.
به طور ميانگين هر كشاورز استان سه و نيم هكتار زمين دارد كه اين وضعيت كشاورزي را از اقتصادي به معيشتي تبديل كرده است كه 82 هزار بهره بردار در آن فعاليت مي كنند.
هم اكنون اشتغال بين 31 تا 37 درصد جمعيت خراسان شمالي در بخش كشاورزي است كه در واقع مي توان با اقتصادي كردن آن، بخش زيادي از مشكلات اجتماعي و معضلات بيكاري را برطرف كرد كه اين امر توجه مسوولان را مي طلبد.
اين استان با جمعيت 863 هزار نفر بيش از 300 هزار نفر بسيجي دارد كه در 22 قشر فعاليت مي كنند.
3007/