۲۲ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۱۲
کد خبر: 83133101
T T
۰ نفر
گفتمان نو شريعتي به دنبال نظريه پردازي در سطح ملي است

اصفهان- ايرنا - دبير علمي همايش 'نو شريعتي و مسائل امروز جامعه ما' گفت: گفتمان 'نو شريعتي' به دنبال نظريه پردازي در سطح ملي درباره مسائل امروز جامعه و ارتباط با دنيا با تكيه بر انديشه هاي دكتر شريعتي است.

گفتمان 'نو شريعتي' از سوي عده اي از شريعتي پژوهان مطرح شده است كه به دنبال بازسازي افكار و انديشه هاي دكتر علي شريعتي ‏براي امروز هستند.
حسين مصباحيان روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا در اصفهان افزود: 2 رويكرد نسبت به مسائل ملي وجود دارد كه شامل 'تاكيد بر عناصر هويتي ملي بدون كمترين ربط با جوامع بيروني' و ' گشايش نسبت به جهان بيروني بدون تكيه بر مباحث فرهنگي' است اما طيف نو شريعتي به تبع انديشه هاي اين انديشمند، درباره تاسيس راه سومي در اين زمينه تلاش مي كند.
وي با تاكيد بر اينكه اين طرح ملي است و نه طيفي، ادامه داد: در گفتمان نو شريعتي با دعوت از همه جريان ها، به دنبال همكاري براي نظريه پردازي در اين زمينه هستيم.
عضو هيات علمي گروه فلسفه دانشگاه تهران گفت: ما اگر از لحاظ بين المللي به رسميت شناخته نشويم و حرفي براي گفتن نداشته باشيم به طور عملي بركنار مي مانيم اما طيف نو شريعتي تاكيد دارد كه براي به شمار آمدن در سطح جهاني، راهي وجود ندارد جز اينكه در مقابل مباحث مختلف كه در دنيا مطرح مي شود، حرفي براي گفتن داشته باشيم.
مصباحيان با تاكيد بر اينكه ما هنوز اين راه را در پيش نگرفته ايم، يادآور شد : طيف نو شريعتي، دعوتي براي نظريه پردازي در سطح ملي در اين زمينه است.
وي با اشاره به اينكه رويكرد مفهوم نو شريعتي در سي امين سالگرد درگذشت او مطرح شد، خاطرنشان كرد: در اين رويكرد افرادي كه به ميراث شريعتي وفادار بودند و افزوده هايي بر آن داشتند، به طيف نو شريعتي شناخته شدند.
مصباحيان ادامه داد: اما از لحاظ فلسفي براي نظريه پردازي درباره اين رويكرد تلاش چنداني نشد كه براي رفع آن از سال گذشته سمپوزيوم نو شريعتي در دانشگاه تربيت مدرس تهران برگزار شد.
دبير همايش نو شريعتي با بيان اينكه امسال دومين دوره اين رويداد در دانشگاه اصفهان برگزار شد، تصريح كرد: چهار نشست با عنوان هاي ميراث شريعتي، زمانه ما، همبستگي اجتماعي و باز آفريني خويشتن و يك ميزگرد درباره 'الگوي فكري بديل ، موانع و امكانات' در اين برنامه برپا شد.
وي اين رويداد را يك برنامه پژوهشي خواند و تاكيد كرد: اين همايش ، تبليغ سياسي نيست بلكه يك طرح ملي و فرهنگي مي باشد كه ممكن است خروجي سياسي داشته باشد.
مصباحيان سطح مباحث ارائه شده در اين نشست ها را خوب ارزيابي كرد و افزود: از تفاوت هاي اين سمپوزيوم با سال گذشته اين است كه از متفكران جوان و دهه 70 نيز سخنرانان خوبي داشتيم.
همايش نو شريعتي و مسائل امروز جامعه ما توسط مجمع اسلامي دانشجويان و معاونت فرهنگي اجتماعي دانشگاه اصفهان روز چهارشنبه برگزار شد.
علي شريعتي نويسنده، جامعه شناس، تاريخ شناس و پژوهشگر ديني اهل ايران، از مبارزان و فعالان مذهبي و سياسي و از نظريه پردازان انقلاب اسلامي ايران بود، وي دوم آذرماه 1312 در روستاي كاهك، سبزوار به دنيا آمد و 29 خرداد 1356 در 44 سالگي به صورت مشكوكي در انگلستان درگذشت و هم اكنون آرامگاه وي در مكاني نزد مقبره حضرت زينب(س) در دمشق سوريه است.
3011/6026/