۲۲ آذر ۱۳۹۷، ۱۴:۴۹
کد خبر: 83133403
T T
۰ نفر
علت مهاجرت ساكنان محلات بازآفرینی شده قم آسیب شناسی شود

قم- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری قم گفت: با وجود اجرای طرح بازآفرینی شهری در محله های فرسوده، ساكنان این محله ها تمایلی به ماندگاری ندارند كه این مساله باید آسیب شناسی شود.

به گزارش ایرنا، مهرداد غضنفری روز پنجشنبه در جلسه ستاد بازآفرینی شهری، افزود: بازآفرینی محله های فرسوده شهری كه چند سالی است در سطح استان ها آغاز شده، ثمرات مفیدی از جمله بهسازی، بهبود منظر و سیما، ارتقاء سطح خدمات شهری، كاهش آسیب های اجتماعی، توانمندسازی و رونق اقتصادی داشته است.
وی اضافه كرد: یكی از اهداف این طرح، ایجاد انگیزه در ساكنان محله های مورد هدف برای ماندگاری در این محله هاست كه با وجود انجام اقدام های بهسازی و نوسازی، باز هم شاهد مهاجرت ساكنان این محله ها هستیم.
وی ادامه داد: این مساله نشان می دهد باید در اقدام های بازآفرینی شهری بازنگری صورت گیرد و به صورت جدی و دقیق آسیب شناسی گردد تا علت نبود رغبت و انگیزه برای ماندگاری در این محله ها مشخص شود.
غضنفری تصریح كرد: ممكن است بخشی از این مشكل ها به مسائل فرهنگی مربوط باشد، از این رو اقدام هایی كه برای بازآفرینی انجام می شود باید مطابق هویت و فرهنگ مردم ساكن در محله های هدف باشد.
وی تاكید كرد: نگاه جامع و ملاحظات همه جانبه باید در طرح های بازآفرینی لحاظ شود تا ساكنان اصلی این مناطق مهاجرت نكنند و این مساله باعث نشود افرادی با بضاعت مالی ضعیف تری جایگزین این ساكنان شوند.
وی بیان كرد: در جریان بازآفرینی محله ها باید تكالیف و سهم دستگاه های اجرایی مشخص باشد و چگونگی انجام وظایف هر دستگاه در برنامه دقیقی روشن شده باشد.

* مدیركل راه و شهرسازی قم نیز گفت: قم از استان های پیشرو در طرح بازآفرینی شهری است و سال گذشته نیز رتبه الف را بین استان های كشور از نظر هزینه كرد، تشكیل جلسه و پیگیری مصوبه ها كسب نمود.
حسن صبوری افزود: سال گذشته محله های نیازمند بازآفرینی را شناسایی نمودیم و از 12 هزار و 900 هكتار اراضی در سطح شهر، چهار هزار هكتار باید بازآفرینی شود.
وی اضافه كرد: اگر از این میزان یك هزار هكتار را كه شامل رودخانه و ورودی های شهر می باشد، حذف نماییم، سه هزار هكتار معادل 32 درصد مساحت شهر قم محله های حاشیه نشین و بافت فرسوده می باشد كه باید طرح بازآفرینی شهری در آن اجرایی شود.
به گفته وی، 65 درصد جمعیت نیز در این محله ها ساكن هستند و ریزدانگی، ناپایداری و نفوذناپذیری از جمله ویژگی های محلات نیازمند بازآفرینی شهری است.
صبوری ادامه داد: اگر این محله ها تخریب شود، ساكنان اقدام به مهاجرت از محله ها می كنند كه این مساله با اهداف بازآفرینی هم خوانی ندارد و در این راستا باید با مشاركت و همراهی مردم طرح هایی برای بهسازی و نوسازی بافت تهیه شود.

* رئیس اداره هماهنگی ستاد بازآفرینی شهری اداره كل راه و شهرسازی قم نیز در این جلسه گفت: از سال 90 تا 95، بیش از 23 طرح با اعتبار 115 میلیارد ریال اعتبار در بافت ناكارآمد شهر قم اجرا شده و بیشترین رویكرد در محدوده سكونتگاهی شهر بوده است.
فهیمه فتاحی زاده افزود: تا سال 1400، برنامه بازآفرینی شهری در 39 محله شهر قم اجرایی خواهد شد.
به گفته وی، توسعه درون زای شهری، ارتقاء سیما و منظر شهری و بهبود كیفیت زندگی شهروندان از جمله اهداف اجرای برنامه بازآفرینی شهری می باشد.

* معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم نیز در این جلسه گفت: شهرداری در سال های گذشته اقدام به تهیه طرح های مطالعاتی به صورت موضوعی و موضعی نموده و این مطالعات تاكنون برای هشت محله با 300 هكتار مساحت انجام شده است.
غلامرضا جانقربان افزود: برای سال آینده اجرای طرح بازآفرینی برای 6 محله با حدود 300 هكتار مساحت اعتبار تعریف شده است.
وی ادامه داد: در 10 سال گذشته شهرداری بیشتر به اجرای شبكه معابر شهری پرداخته است كه این اقدام ها تا حدودی می تواند تخلیه جمعیت از محله های ناكارآمد شهری را كاهش دهد.
وی خاطرنشان كرد: طرح هایی از جمله ایجاد خانه محله و مسجد كه به نوعی محرك توسعه محله ها محسوب می شود نیز در محله های فرسوده اجرایی شده كه تا حدودی می تواند جلوی تخلیه جمعیت را بگیرد.
جانقربان گفت: اجرای طرح های توسعه ای باعث می شود مردم متوجه شوند كه مدیریت شهری به آن ها توجه دارد و به نیازهای آن ها رسیدگی می كند.

* مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم نیز گفت: 315 هكتار از بافت ناكارآمد شهری قم محدوده تاریخی است كه ضوابط بهسازی آن در حال تدوین می باشد.
حمید یزدانی افزود: تاكنون 6 میلیارد ریال اعتبار برای بهسازی خانه های تاریخی موجود در این بافت ها جذب شده است و به زودی كار مرمت و نوسازی این خانه ها همسو با طرح بازآفرینی شهری آغاز می شود.
/2085/ 1175