۲۴ آذر ۱۳۹۷، ۱۷:۳۸
کد خبر: 83135384
T T
۰ نفر
استاندار خراسان شمالي: پژوهش‌ بايد جنبه كاربردي داشته باشد

بجنورد- ايرنا- استاندار خراسان شمالي گفت: بايد نقشه راهي تدوين شود كه پژوهش ها كاربري شده و خروجي و نتيجه آن در جامعه مشخص باشد.

به گزارش ايرنا، محمدعلي شجاعي روز شنبه در آيين آغاز به كار نمايشگاه پژوهش، فناوري و فن بازار خراسان شمالي در بجنورد اظهار داشت: در دو يا سه دهه اخر گام هاي خوبي براي توسعه اقدامات پژوهشي انجام شده است و در مقايسه با دهه 70، كه پژوهش جايگاه مناسبي نداشت، توجه ها به تحقيق و پژوهش بيشتر شده است.
وي افزود: اما هنوز فاصله زيادي با كشورهاي رشد يافته داريم و بايد تلاش هاي بيشتري در اين زمينه انجام شود.
وي كمبود اعتبار را از مشكلات حوزه پژوهش عنوان كرد و گفت: يكي از شاخص هاي توسعه، ميزان اعتباري است كه براي پژوهش منظور مي شود.
شجاعي اظهار داشت: دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كه محور اصلي تحقيق و پژوهش هستند سهم كمي از اعتبارات دارند.
وي با اشاره به اينكه ميزان اعتبار اختصاص يافته و نحوه توزيع آن دو عامل مهم در امر پژوهش است گفت: براي اينكه با همين اعتبار اندك به نتيجه برسيم بايد پژوهش ها كاربردي شود.
استاندار خراسان شمالي تصريح كرد: دانشگاه بايد به پژوهش اصرار داشته باشد و مديران دستگاه هاي اجرايي هم پژوهش را نياز بدانند.
وي با اشاره به نقش پژوهش در اقتصادي شدن كارها گفت: به ازاي هر واحد پول كه در پژوهش سرمايه گذاري مي شود، 30 واحد پول برداشت مي شود و چه تابلويي رهنماتر از اين كه نشان دهد اعتبار در مسير علم صرف شود.
استاندار خراسان شمالي بر لزوم برقراري ارتباط ميان صنعت و دانشگاه ها تاكيد كرد و اظهار داشت: دفتر ارتباط با صنعت سال ها است كه در دانشگاه ها ايجاد شده است اما نقش آن به خوبي ايفا نشده است.
جانشين ستاد هفته پژوهش در خراسان شمالي هم در اين آيين گفت: برنامه هاي هفته پژوهش امسال با شعار ' پژوهش هوشمند، فناوري ارزش آفرين در خدمات توليد ملي ' پيگيري مي شود و هدف از آن، ترويج فرهنگ پژوهش و ارتقاي جايگاه آن است.
احمد محقر اظهار داشت: برگزاري جشنواره دانشجويي و جشنواره دانش آموزي از جمله برنامه هاي هفته پژوهش است كه در آيين اختتاميه، از برگزيدگان آن در كنار ساير منتخبان تجليل مي شود.
دبير اجرايي نمايشگاه پژوهش، فناوري و فن بازار استان هم از راه اندازي صندوق پژوهش استان خبر داد و گفت: تلاش داريم تا اين صندوق امسال راه اندزي شود.
مهران گرمه اي اظهار داشت: اين صندوق با رويكرد حمايت مالي از پژوهشگران راه اندازي مي شود.
رئيس پارك علم و فناوري خراسان شمالي گفت: سرمايه گذار بخش خصوص بيش از 50 درصد اعتبارات و دولت مابقي را تامين مي كند.
وي خاطرنشان كرد: فرآيندهاي ايجاد اين صندوق انجام شده است و اميد مي رود امسال آغاز به كار كند.
به گزارش ايرنا، نمايشگاه پژوهش، فناوري و فن بازار خراسان شمالي در 75 غرفه در محل دانشگاه پيام نور واحد بجنورد آغاز به كار كرده است و در آن دستاوردهاي 35 دستگاه اجرايي، مركز علمي و تحقيقاتي به نمايش گذاشته شده است.
اين نمايشگاه در طول هفته پژوهش از ساعت 9 تا 19 براي حضور علاقمندان داير است.
7185/ 6042