به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ایرنا، حسام الدین آشنا مشاور رییس جمهوری و رییس مركز بررسی های استراتژیك در جمع مدیران، سردبیران و دبیران ایرنا حضور یافت كه بخشی از آن به نشست مدیران و سردبیران استانی ایرنا با مشاور رییس جمهوری به پرسش و پاسخ درباره دغدغه های خبررسانی به ویژه در شهرستان ها اختصاص داشت.
در این نشست مدیران و روسای مراكز ایرنا در شهرستان ها مشكلات حوزه خبررسانی به ویژه در حوزه مربوط به دولت و نهادهای زیرمجموعه آن را با مشاور رییس جمهوری در میان گذاشتند. آشنا هم ضمن پاسخگویی به سوالات قول پیگیری برخی كاستی ها را به خبرنگاران ایرنا داد.
آشنا در پاسخ به سوالی درباره جایگاه خبرنگاران ایرنا نزد مدیران بدنه دولت، تاكید كرد: اینكه گفتند خبرنگاران ایرنا در جلسات استانها اصلا دعوت نمیشوند، این را وظیفه دارم پیگیری كنم. به نظرم آقای شجاعی كیاسری مسئول روابط عمومی وزارت كشور باید در این جلسه حتما دعوت میشدند، تا استانداریها نیز هماهنگ شوند.
پرسش دوم درباره راهی برای تنظیم رابطه ایرنا و روابط عمومیهای نهادهای اصلی زیرمجموعه دولت بود كه منجر به ایجاد خلا اطلاعات و دیتا شده است، آشنا در پاسخ، گفت: جواب طولانی است اما تا مطالبهگر قوی نباشد، هیچ كسی خودش را ملزم به پاسخگویی نمیداند. باید تلاش كنیم كه بخش مطالبه گری را تقویت كنیم، طوری كه آن شخص نتواند فرار كند. وقتی نتوانست فرار كند، مجبور است كه پاسخدهی را یاد بگیرد. اگر بخواهیم مطالبه گری را قوی كنیم، پاسخدهی خودش را با مطالبهگری هماهنگ میكند.
مشاور رییس جمهوری همچنین درباره این دیدگاه كه روابط عمومیها را تبعیدگاه سازمانها شده اند و نیازمند تدوین آیین نامه ها و جذب نیروهای با دانش هستند، اظهار كرد: امیداور هستیم كه در دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت، در این مورد كاری انجام شود كه شیوه نامه پاسخگویی روابط عمومیها، شیوه نامه ارتباطی روابط عمومیها باشد. وقتی سواد خبری عموم را بالا میبریم، سواد آنها هم بالا میرود. البته آموزشهای ویژهای هم باید ببینند. مسئولان ما خیلی كارها را یاد نگرفتهاند.
جایگاه منافع ملی در بحث پولشویی و برخوردهای دوگانه با این موضوع پرسش دیگری بود كه آشنا در پاسخ به آن یادآور شد: در موضوع منافع ملی شورای عالی امنیت ملی نظر می دهد اما اتفاقی كه اكنون در مجلس افتاده، یك كار سیاسی است. بالاخره دوستان زحمت میكشند كار سیاسی هم عجیب نیست، اما این ربطی به امنیت ملی و منافع ملی ندارد. چون هیچ كسی غیر از اینها این حرفها را نمیزند. در خارج، هیچ كس به آقای ظریف استناد نكرده كه ایشان اعتراف به پولشویی در ایران كرده است. ولی آقایان ناگهان یادشان میافتد كه خارج، مهم است. صحبتهای خودشان یادشان نمیآید.
پرسش دیگر خبرنگاران ایرنا از مشاور رییس جمهوری درباره فیلتر توییتر بود. آشنا با اشاره به اینكه توییتر یكی از جاهایی است كه همه در آن هستند ولی درباره آن صحبت نمیكنند، افزود: دولت موافق باز شدن توئیتر است. استدلالهای مفصلی هم وزیر ارتباطات و وزیر ارشاد، در این باره داشته اند. دولت به طور كلی مخالف بستن هر پیام رسان اجتماعی بوده است. اما این موضوع را پیگیری میكنیم. یعنی دولت فشار میآورد كه كارگروه جرائم تشكیل شود، با حضور وزرا، و درباره این موضوع رای گیری قطعی شود.
آشنا درباره دوگانه صدای مردم و دولت نیز گفت: چه كار كنیم هم دولت راضی باشد هم مردم. مردم را باید راضی كرد. دولت نباید بتواند از شما گاف بگیرد. اما مردم باید راضی شوند. این چیز ظریفی در خط مشی است.
آشنا درباره سفرهای استانی رییس جمهوری و نحوه تعامل با خبرنگاران هم گفت: این رییس جمهوری اولین كسی است كه در مصاحبه خبری پایان سفرش میگوید این مصاحبه استانی است. یعنی اصلا به رسانههای استانی اجازه میدهد كه بیایند و بحث كنند. این كار هم هدفدار انجام شد، برای این كه به تدریج سطح و كیفیت رسانههای استانی بالا بیاید، در این سطح كه احساس كنند باید از رییس جمهوری سئوال كنند.
آشنا تصریح كرد: ایرنا خبرگزاری نظام است. نظام یعنی حاكمیت به اضافه مردم به اضافه ساختار روابط مردم و حاكمیت. یعنی این سه است. اینها را نباید در مقابل هم قرار دهیم. وقتی میگوییم ما خبرگزاری نظام هستیم، این نه یعنی كه خبرگزاری مردم نیستیم. یعنی مردم، نظام و رابطه این دو با هم را برقرار میكنیم. من میگویم نظام.
سیام**9402**1535
آشنا در پرسش و پاسخ مدیران استانی ایرنا:
رسانه برای تاثیرگذاری بیشتر مطالبه گری خود را تقویت كند
۲۴ آذر ۱۳۹۷، ۱۷:۵۹
کد خبر:
83135414
تهران-ایرنا- تلاش دولت برای كاستن از فاصله اصحاب رسانه با مسوولان از رهگذر تقویت و اصلاح كاركرد روابط عمومی ها، تبیین رابطه خبرگزاری های رسمی با دولت و مردم مهمترین محور نشست مدیران، سردبیران و دبیران ایرنا با مشاور رییس جمهوری بود.