به گزارش ایرنا، خبرگزاری «المعلومه» عراق با اشاره به تلاش مسوولان استان الانبار برای احیای مجدد میدان گازی «عكاز» در غرب این استان، به نقل از منابع مطلع نوشته است كه آمریكا می كوشد قرارداد این پروژه را به نفع یك شركت آمریكایی رقم بزند.
این خبرگزاری افزوده است كه دولت آمریكا در حال فشار آوردن بر عراق است تا از عقد قرارداد با شركت كره ای خودداری كرده و طرح سرمایه گذاری در این میدان گازی را به یك شركت آمریكایی واگذار كند.
شركت زیمنس آلمان در اكتبر گذشته در آستانه عقد قرارداد به ارزش 15 میلیارد دلار با دولت عراق برای بهبود وضعیت برق این كشور بود، اما در آخرین لحظات دخالت و فشار دولت آمریكا جلوی این قرارداد را گرفت.
روزنامه «فایننشال تایمز» آمریكا در گزارشی در هشتم اكتبر گذشته نوشته بود كه دخالت واشنگتن به نفع شركت بزرگ آمریكایی ژنرال الكتریك باعث شد تا فرصت عقد قرارداد را از زیمنس آلمان بگیرد.
براثر فشار واشنگتن، وزارت برق عراق ناچار شد، اصل قرارداد را به ارزش 15 میلیارد دلار با ژنرال الكتریك ببندد و سهم زیمنس آلمان از این قرارداد تنها 10 میلیارد دلار شد.
در همان زمان روزنامه «المدی» عراق نوشت كه آمریكایی ها به دولت عراق پیام داده بودند كه 7 هزار نفر از سربازان خود را در جریان سرنگونی رژیم صدام در 2003، از دست نداده اند تا آلمان ها سود آن را ببرند.
این روزنامه به نقل از منابعی در وزارت برق عراق آورده بود كه دخالت لحظه آخر دولت آمریكا، جلوی عقد قرارداد را با زیمنس آلمان گرفته و واشنگتن خواهان عقد این قرارداد با شركت ژنرال الكتریك آمریكا شد.
آمریكایی ها این بار با دخالت در كار وزارت نفت عراق و شورای استان و استانداری الانبار، به نوشته خبرگزاری المعلومه می كوشند، جلو عقد قرار داد عراقی ها را با یك شركت كره جنوبی برای بهره برداری از میدان گازی عكاز بگیرند و آن را به یك شركت آمریكایی واگذار كنند.
عضو شورای استان الانبار گفته است كه استاندار الانبار اخیرا با هیاتی از شركت كره ای سرمایه گذاری در پروژه میدان گازی عكاز جلسه ای برگزار كرده و شركت كره ای از آمادگی خود برای كار مجدد و سرمایه گذاری در این میدان گازی خبر داده است.
«نعیم الكعود» در اظهاراتی افزوده است كه كار در میدان گازی عكاز در غرب استان الانبار در طول سه سال گذشته به دلیل سلطه گروه تروریستی داعش بر مناطق وسیعی از این استان متوقف شده بود.
به گفته وی، فرماندهی عملیات امنیت منطقه بیابانی الانبار موسوم به «جزیره» و دیگر دستگاه های امنیتی عراق آمادگی خود را برای تامین امنیت كامل این میدان گازی اعلام كرده اند.
مسوولان استان الانبار از 2013 قصد بهره برداری از این میدان گازی را داشتند و در همان زمان با شركت «دایو» كره جنوبی پیرامون سرمایه گذاری در این میدان گازی به تفاهمات نهایی رسیدند اما حمله داعش در آن برهه و تصرف یكسوم خاك عراق توسط این گروه تروریستی از جمله بخش وسیعی از استان الانبار، كار را در این میدان گازی متوقف كرد.
از میدان گازی عكاز كه در 1992 اكتشاف شده است، به عنوان بزرگترین میدان گازی در استان الانبار یاد می شود.
این میدان گازی در 25 كیلومتری جنوب غرب شهرستان مرزی «قائم» در جوار رودخانه فرات در نزدیكی مرزهای عراق با سوریه واقع شده است.
طول این میدان گازی 50 كیلومتر و عرض آن بالغ بر 18 كیلومتر است و پیش بینی شده است كه 5.6 تریلیون مترمكعب گاز داشته باشد.
طبق گزارش های سابق وزارت نفت عراق، این كشور 4 هزار تن گاز در روز تولید می كند با وجود این بخش قابل توجهی از گاز خود را برای فعال كردن نیروگاه های تولید برق اش را از جمهوری اسلامی ایران وارد می كند.
عراق با 112 تریلیون فوت مكعب گاز، در مترتبه دهم جهانی از حیث منابع گازی قرار دارد و در راس این فهرست نخست روسیه و سپس جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است.
خاورم *10*353*380*
بغداد – ایرنا – بعد از حادثه مشهور شركت «زیمنس» آلمان كه دخالت واشنگتن باعث شد تا قرارداد به نفع شركت آمریكایی «جنرال الكتریك» در عراق رقم بخورد، آمریكایی ها بار دیگر به دنبال گرفتن یك قرارداد جدید در عراق مربوط به انرژی هستند.