به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «مهدی جمالی نژاد» صبح امروز - دوشنبه - در همایش ملی بزرگداشت روز ملی حمل و نقل كه در وزارت كشور برگزار شد، افزود: تلاش می كنیم گفتمان شهر انسان محور را به شهرهای كوچك نیز تسری دهیم.
وی اظهار داشت: در سازمان شهرداری ها و دهیاری و مجموعه حمل و نقل در وزارت كشور اجرای نوسازی ناوگان حمل و نقل شهری پیگیری می شود و سعی كرده در شرایط موجود آن را به صورت شایسته در شهرهای بزرگ پیگیری كنیم.
معاون وزیر كشور، اجرای قانون هوای پاك، معاینه فنی خودروها و توسعه ناوگان عمومی، استفاده از خودروهای برقی، اسقاط خودروهای فرسوده سند را در دستور كار سازمان شهرداری ها عنوان كرد.
جمالی نژاد خاطرنشان كرد: ارتقای سطح ایمنی راه های شهری را با هدف كاهش آمار تصادفات آغاز كرده و تلاش شده است نقاط حادثه خیز شهری شناسایی شود و ایمنی خودروها را نیز را پیگیری كرده ایم.
وی افزود: این سازمان در حوزه سیاست گذاری نیز طرح های جامع حمل و نقل، تدوین ضوابط برای سرویس ادارات و مدارس ساماندهی ضوابط باربری و تعیین تكلیف هویت موتورسیكلت ها در سطح كشور اجرایی كرد.
وی از امضای تفاهم نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص موتورسیكلت های برقی خبر داد و گفت: برنامه های فرهنگ سازی در شهرهای بزرگ در زمینه استفاده از كلاه ایمنی برای موتور سواران و دوچرخه سواران اجرا كردیم.
رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور از دیگر اقدامات این سازمان را استفاده از فناوری های نوین و هوشمند، اعمال قانون برای توسعه نظم و حمل و نقل عمومی و ارتقا و ساماندهی سیستم های ناوبری ذكر كرد.
جمالی نژاد به اقدامات این سازمان در حوزه حمل و نقل ریلی در كشور اشاره كرد و افزود: به تازگی قرارداد طرح توسعه حمل و نقل مسافر با قطار شهری برای 9 كلانشهر را امضا كردیم و امیدواریم تا پایان سال 1400 حدود دو هزار واگن را تحویل بدهند.
وی توضیح داد: براساس این قرارداد، تا پایان سال 1400، باید دو هزار واگن برای شهرهای تهران، اصفهان، تبریز، شیراز، قم، مشهد، كرج و كرمانشاه تحویل داده شود.
جمالی نژاد خاطرنشان كرد: براساس ماده 12 قانون رفع موانع تولید، وزارت نفت مكلف شده است به ازای هر مسافر كه در نتیجه استفاده از حمل و نقل عمومی حدود 6دهم لیتر سوخت صرفه جویی می كند، تسهیلات برای توسعه حمل و نقل عمومی ارائه كند.
وی به آمار حوزه ناوگان ریلی شهری اشاره كرد و گفت: ارتقای خطوط و ناوگان مترویی در 9 كلانشهر یكی از برنامه های مهم است كه 95 كیلومتر آن در دست بهره برداری است، 193 ایستگاه، 1739 واگن موجود، 824میلیون سفر مسافر سالانه داریم و بعلاوه حدود 289 كیلومتر خطوط قابل اضافه داریم.
وی افزود: تعداد واگن های جدید مورد نیاز تا پایان طرح، 2000 عدد است كه امیدوارم تا سال 1400 محقق شود. در این صورت 1553میلیون سفر مسافران سالانه اضافه شده و جمع كل خطوط در پایان طرح 584كیلومتر می شود كه كل تعداد كل مسافر در پایان طرح 2337میلیون سفر خواهد بود.
جمالی نژاد در پایان از همكاران سازمان شهرداری و دهیاری ها، معاونت عمرانی وزارت كشور و استانداری ها، شهرداران كلانشهرها و فعالان حوزه حمل و نقل از جمله ناوبران سختكوش قدردانی كرد.
**شاهد فصل جدیدی در نگاه انسان محور به شهرها هستیم
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت كشور همچنین گفت: فصل جدیدی را در راستای ارتقای انسان محوری در شهرها و به تبع آن نگاه افزایش كیفیت زندگی و حمل و نقل عمومی شهرها در سازمان شهرداری ها و دهیاری ها شاهد هستیم.
جمالی نژاد یادآور شد: در دهه اخیر كارهای بسیار خوبی انجام گرفته و تلاش شده نگاهی كه به شهرها و روستاها تجویز می كنیم، در سازمان شهرداری و دهیاری ها به عنوان نهاد نظارت، حمایت و كمك كننده شهرداری ها و دهیاری ها حقیقتاً و عملاً حاكم باشد.
وی ضمن تبیین رویكردهایی كه در سازمان شهرداری ها و دهیاری ها دنبال می شود ابراز امیدواری كرد: مجموعه حمل و نقل وزارت كشور و سازمان شهرداری ها و دهیاری ها، با همكاری خود شهرداری ها و جلب حمایت های فرابخشی، بتوانند اهداف مد نظر در عرصه حمل و نقل را محقق سازند.
معاون وزیر كشور تصریح كرد: پیگیری نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شروع شده و امیدواریم با وجود شرایط سختی كه داریم بتوانیم، این نوسازی را خصوصاً در شهرهای بزرگ به صورت بارزی اجرا كنیم.
جمالی نژاد همچنین به طرح های در دست اجرا اشاره كرد و گفت: همچنین پیگیری سند آسیب شناسی حمل و نقل مصوبه هیات وزیران، ارتقای سطح ایمنی معابر شهری، شناسایی نقاط حادثه خیز شهری و تكلیف به استفاده از صندلی كودك را در دستور كار قرار دادیم.
وی با بیان این كه اقداماتی نیز در حوزه تصمیم گیری و تصمیم سازی داشته ایم به اقدامات انجام شده در عرصه هوشمندسازی حمل و نقل اشاره كرد و افزود: بهره گیری از فناوری های نوین و ارتباطی برای توسعه نظم و اعمال قانون در حوزه حمل و نقل عمومی، بهره گیری از فناوری های نوین در ارتقای سیستم های ناوبری و اتوبوس های شهری، استفاده از دوربین های نظارتی تصویری و استفاده از تجهیزات الكترونیكی و هوشمند سازی طرح ترافیك و اجرای طرح LEZ نیز از جمله برنامه های این حوزه بوده است.
سیام*3070*9612**1336
رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری ها:
شهر خودرو محور را به شهر انسان محور تبدیل می كنیم
۲۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۰:۱۸
کد خبر:
83137196
تهران-ایرنا- رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور گفت: تلاش این سازمان در كلانشهرها تبدیل شهر «خودرو محور» به «انسان محور» است.