۲۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۳:۴۱
کد خبر: 83137597
T T
۰ نفر
انتخابات ریاست جمهوری الجزایر و گمانه زنی ها درباره جانشین بوتفلیقه

الجزیره - ایرنا - این روزها بحث انتخابات ریاست جمهوری الجزایر كه ماه آوریل برگزار می شود، در حالی داغ شده كه «عبدالعزیز بوتفلیقه» رئیس جمهوری كنونی این كشور هنوز تصمیم خود را درباره نامزدی در این انتخابات اعلام نكرده است .

به گزارش ایرنا، بوتفلیقه 81 ساله از سال 1999میلادی تاكنون قدرت را در الجزایر در شمال آفریقا در دست دارد و در حالی كه طرفداران او خواستار نامزدیش در انتخابات پیش رو و پنجمین بار رئیس جمهوری شدن وی هستند، بوتفلیقه هنوز سخنی در این خصوص به میان نیاورده و در نتیجه در این شرایط نه می توان گفت او به انتخابات بی میل است و نه می توان گفت او نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال 2019 می شود و از سوی دیگر بیماری بوتفلیقه باعث دامن زدن به شایعات شده است.
در این شرایط، به نظر می رسد نه طرفداران و نه مخالفان او هنوز جایگزینی برای بوتفلیقه ندارند و نام هایی كه تاكنون برای نامزدی در انتخابات پیش رو مطرح است، افراد شناخته شده و با نفوذی نیستند.
«ناصر بوضیاف» پسر «محمد بوضیاف» رئیس جمهوری اسبق ، «الطاهر میسوم » نماینده پیشین مجلس، «عبدالعزیز بلعید» رئیس حزب «جبهه آینده» ،«علی زغدود » رئیس حزب «مجمع الجزایر»، «فتحی غراس» سخنگوی «جنبش دمكراتیك اجتماعی» و«رمضان حملات» سرهنگ بازنشسته ارتش از جمله افرادی هستند كه آمادگی خود را برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری اعلام كرده اند، اما به نظر نمی رسد هیچ یك از آن ها توانایی رقابت با بوتفلیقه یا نامزد احتمالی حزب حاكم را داشته باشند.
چندی پیش برخی رسانه ها در الجزایر اعلام كردند، «الأخضر الابراهیمی» دیپلمات كاركشته و وزیر خارجه اسبق این كشور در صورت نامزد نشدن بوتفلیقه ، وارد عرصه انتخابات می شود و احزاب بزرگ از او حمایت می كنند، اما بسیار زود نام وی به فراموشی سپرده شد.
از سوی دیگر «عبدالعزیز زیاری » رئیس اسبق مجلس نمایندگان الجزایر دیروز (یكشنبه) گفت، تنها «احمد اویحیی » نخست وزیر 66 ساله كنونی می تواند جانشین بوتفلیقه شود، زیرا او همه شرایط لازم را برای این كار دارد.
زیاری افزود: اویحیی یك مقام سیاسی است كه سابقه بیش از 10 سال نخست وزیری در زمان حكومت بوتفلیقه را دارد و برنامه های او را اجرا كرده و همچنین رابطه نزدیكی با رییس جمهوری داشته و در نتیجه كسانی كه می خواهند طرح ها و برنامه های بوتفلیقه ادامه یابد ، باید به او رای دهند.
رئیس اسبق مجلس الجزایر، اویحیی را تنها شخصیت سیاسی دانست كه می تواند در روند انتخابات پیش رو جانشین بوتفلیقه شود و در این میان این سوال مطرح می شود كه آیا زیاری خبرهای موثقی از مراكز قدرت در این خصوص دارد یا تنها بر اساس تحلیل های خود به این نتیجه رسیده، زیرا پیش از این شایعاتی مبنی بر تصمیم بوتفلیقه برای بركناری اویحیی در شبكه های اجتماعی و برخی رسانه های الجزایری منتشر شده بود.
در خصوص وابستگی حزبی اویحیی باید گفت كه او رئیس حزب «مجمع ملی دمكراتیك» است كه اكنون از مجموع 462 كرسی مجلس، 100كرسی آن را در اختیار دارد و پس از حزب «جبهه آزادیبخش ملی الجزایر» كه بوتفلیقه برخاسته از آن است و 164 كرسی مجلس را در اختیار دارد، دومین حزب بزرگ سیاسی و البته هم پیمان جبهه آزادیبخش ملی محسوب می شود.
«عبدالعالی رزاقی » تحلیلگر سیاسی و استاد دانشگاه الجزایری در این خصوص گفت، زیاری بر اساس منافع شخصی خود و نه منافع ملی، اویحیی را مناسب ترین گزینه برای جانشینی بوتفلیقه می داند .
رزاقی افزود: در الجزایر شخصیت های زیادی بویژه شخصیت های دانشگاهی وجود دارند كه می توانند جانشین بوتفلیقه شوند و اینكه زیاری، اویحیی را تنها فردی كه می تواند كشور را نجات دهد، معرفی می كند، سخن درستی نیست.
«عبدالكریم عباده» یكی از رهبران جبهه آزادیبخش ملی الجزایر نیز در این ارتباط گفت كه اگر بوتفلیقه در انتخابات پیش رو نامزد نشود و از سوی دیگر جبهه آزادیبخش ملی نامزدی معرفی نكند، ممكن است اویحیی با توافق با جبهه آزادیبخش ملی نامزد شود، زیرا او همه شرایط لازم برای عهده داری پست ریاست جمهوری در الجزایر را دارد .
وی در خصوص اینكه اویحیی به دلیل برخی تصمیم های دولتی ( سیاست ریاضت اقتصادی ) تا حدودی محبوبیت خود را بین مردم از دست داده نیز گفت، اویحیی می تواند هنگام تبلیغات انتخاباتی مردم را در خصوص سیاست هایش قانع كند.
در حالی برخی از جانشینی اویحیی سخن می گویند كه خود او حدود یك سال پیش گفت، اگر بوتفلیقه نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود، از وی حمایت می كند و در انتخابات نامزد نمی شود .
برخی تحلیلگران از این سخنان او اینگونه برداشت كردند كه اگر بوتفلیقه نامزد انتخابات ریاست جمهوری نشود، اویحیی كه سابقه 11 ساله نخست وزیری را در چند مرحله در الجزایر دارد، حتما وارد این عرصه می شود و شانس زیادی برای خود در این خصوص قائل است.
با توجه به شرایط موجود ، اكنون انتخابات ریاست جمهوری و سرنوشت الجزایر طی پنج سال آینده به تصمیم بوتفلیقه وابسته شده و اگر او نامزد این انتخابات شود، شواهد و قرائن حاكی از آن است كه او پیروز میدان خواهد بود، اما اگر بوتفلیقه وارد این انتخابات نشود، پیش بینی اوضاع در الجزایر و نتیجه انتخابات پیش رو بسیار دشوار می شود.
خاورم **2041**1651