به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، لنفوم هوچكين نوعي لنفوم قلمداد مي شود و لنفوم نوعي سرطان خون است كه منشا آن گلبول هاي سفيد خون و از گروه لنفوسيت ها هستند.
بر اساس مطالعات عوامل محيطي، ژنتيكي و عفوني در ابتلا به اين بيماري نقش دارند. معمولا اين بيماري از يك غده لنفاوي كه بزرگ شده است آغاز مي شود. رشد اين غده به آهستگي ادامه مي يابد و به تدريج غدد اطراف را نيز درگير مي كند. در موارد پيشرفته با ورود سلول هاي بدخيم به خون، طحال، كبد و مغز استخوان نيز ممكن است درگير شوند. احتمال ابتلا در سنين 15 تا 40 سالگي و پس از 55 سالگي بيشتر است.
مطالعات جديد نشان مي دهد افرادي كه در كودكي به لنفوم هوچكين مبتلا شده اند، در سنين بالا بيشتر در معرض ابتلا به تومور قرار دارند و بايد به طور مرتب غربالگري شوند.
اين مطالعه با بررسي هزار و 136 بيمار كه قبل از 17 سالگي به هوچكين مبتلا شده بودند نشان مي دهد احتمال ابتلاي اين افراد به سرطان در بزرگسالي 14 برابر بيشتر از افرادي است كه به اين بيماري مبتلا نشده اند.
اين مطالعه نشان مي دهد احتمال ابتلا به سرطان هاي سينه، ريه، كولوركتال و تيروئيد در اين افراد به ترتيب 45.3، 4.2، 9.5 و 17.3 درصد است. استفاده از پرتو درماني و داروهايي شيمي درماني با دوز بالا مي تواند از دلايل افزايش اين احتمال باشد.
يكي از محققان اين پروژه از بارماندگان اين بيماريست و اميدوار است اين يافته علمي منجر به استراتژي هاي غربالگري مفيد براي بازماندگان اين بيماري و ساير انواع سرطان باشد.
نتايج اين مطالعه در نشريه آنلاين Cancer منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
تهران – ايرنا – مطالعات جديد اعضاي انجمن سرطان آمريكا نشان مي دهد احتمال ابتلا به تومور در افرادي كه در دوران كودكي سابقه لنفوم هوچكين دارند بيشتر است و غربالگري منظم سرطان در اين افراد ضروري است.