به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، منصور غلامی امروز دوشنبه در مراسم تقدیر از برگزیدگان بیست و سومین المپیاد علمی دانشجویی در دانشگاه تربیت مدرس، گفت: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران در حوزه علم و فناوری، حرف برای گفتن زیاد دارد و همه به همت جوانان و استادان گرانقدری است كه افتخار خدمتگذاری آنان را داریم.
وی افزود: با وجود اینكه در فضاهای مختلف این زحمات كشیده شده همچنین محدودیت ها و عدم دسترسی به بسیاری از امكاناتی دیده می شود كه در سایر دانشگاه های بزرگ دنیا وجود دارد، اما در بین كشورهای صاحب نام، نام ایران ثبت شده است.
وی اظهار كرد: ارزیابی های بین المللی توسط نهادهای بین المللی صورت می گیرد و قطعاً در رده بندی ها و رتبه بندی ها آنچه كه درج می شود، واقعیت هایی است كه مجبور به اعتراف آن هستند. وقتی رتبه شانزدهم تولید علم را در جهان داریم دو نتیجه ساده و فوری می توان گرفت.
غلامی درباره این دو نكته، خاطرنشان كرد: نخست اینكه مراكز علمی ما در لبه های علم جدید دنیا حركت می كنند، استادان توانمندی كه نام شان هر ساله در لیست استادان برتر تحت عنوان استادان تاثیرگذار در علم جهان و یك درصد برتر دیده می شود؛ یا استادانی كه در عرصه تولیدات علمی صاحب نام هستند و تعداد قابل توجهی از استادان دانشگاه های وزارخاتخانه های علوم و بهداشت همچنین برخی مراكز پژوهشی غیروابسته به این وزارتخانه ها را در بر می گیرد.
وزیر علوم در خصوص نكته دوم، گفت: در جامعه علمی مان دانشمندان بزرگی داریم و در كنار خودشان، استادان و دانشمندان جوانی را تربیت می كنند كه عهده دار ادامه نام، جایگاه و اقتدار علمی كشورمان در روزهای آینده خواهند بود.
غلامی افزود: این جمعیتی كه از آنان تقدیر شد، بخشی از جامعه جوان علمی ایران است و امیدها و آرزوهایی كه قرار است در ادامه رویاهای علمی استادان محقق شود به دست این افراد رخ می دهد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تقدیر از جوانان جشنواره جوان خوارزمی، ادامه داد: امروز در جشنواره جوان خوارزمی از دانش آموزانی تقدیر كردیم كه در عین جوان و دبیرستانی بودن، ایده ها و ذهن های فعال در حوزه های نظری و عملی به معنای واقعی دارند. این موضوع نشان می دهد در نسل جوان ما یك جریان سیال و پویا از علم، دانش، توجه به فناوری و اعتلای علمی جاری و ساری است.
وی در خصوص تاثیرگذاری علم و دانش در جامعه، یادآور شد: شاید دانشجویان با نكته ای در آینده پیش رویشان مواجه شوند. گاهی جامعه علمی ما را به این موضوع نقد می كنند كه این همه علم، دانش، مقاله و كتاب چقدر در سطح جامعه مورد استفاده قرار می گیرد.
غلامی افزود: یكی از وظایف اصلی ما در حوزه دانشگاه، تولید علم در لبه های علم جدید دنیا است. در برخی رشته های جوان حرف های گفتنی زیاد داریم كه شاید شنیده باشید. در مباحث مربوط به علوم زیستی، سلول های بنیادی، نانو، تحقیقات هسته ای و فیزیك بنیادی حرف برای گفتن زیاد داریم.
به گفته وزیر علوم، دانشمندان خوب در رشته های مختلف فعالیت می كنند و قرار نیست تمام علوم مطرح شده در دانشگاه ها، كلاس های درس و آزمایشگاه ها همان فردای خیلی نزدیك در سطح جامعه كاربردی شوند.
غلامی با اشاره به سیر تحول فعالیت های دانشگاه ها در كشور، خاطرنشان كرد: اگر نگاهی به سیر تحول فعالیت های دانشگاهی در كشورمان داشته باشیم، می بینیم دانشگاه های ما وقتی شكل گرفتند هدف و برنامه ای جز تربیت نیروی متخصص نداشتند. از بدو تشكیل دانشگاه تهران در كشورمان جای كارشناس های مطلع و آگاه خالی بود كه این وظیفه را همه دانشگاه ها به عنوان وظیفه اول خود در نظر گرفتند.
وی در ادامه با بیان اینكه در اطراف وزارتخانه های علوم و بهداشت همچنین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شش هزار شركت دانش بنیان فعالیت دارد، گفت: از این تعداد شركت دانش بنیان، 1200 شركت در اطراف دانشگاه ها و پارك های علم و فناوری فعال هستند و این حركت گسترده رو به جلو است.
غلامی تاكید كرد: منتظر ایده های جدید از نسل جوان در زیر سایه استادان توانمند دانشگاه ها هستیم كه برای آینده كشورمان سرمایه های گرانقدری به حساب می آیند.
وزیر علوم، گفت: نگاهی كه قبلاً به بحث اشتغال و استخدام در بخش دولتی بود كمرنگ شده و محدودیت هایی كه در عرصه جهانی بارها برای ما ایجاد شد، این فرصت را فراهم می كند تا به ظرفیت های داخلی خودمان فكر كنیم.
وی ادامه داد: افرادی كه می توانند زمان شناس باشند در این شرایط می توانند با به كارگیری علم، دانش و استعدادهای خود اثرات ماندگاری در جامعه به جا بگذارند. دانشگاهیان از این فرصت برای گسترش فناوری و استفاده از دانش در جهت رفع نیازمندی ها استفاده كنند. وظیفه و ماموریت ملی دانشگاه ها در این زمان و با وجود چنین ظرفیت هایی ایجاب می كند این امر با همت و تلاش بیشتر شكل بگیرد.
9492 ** 1200
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
مراكز علمی در لبه های علم جدید دنیا حركت می كنند
۲۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۵:۱۸
کد خبر:
83137779
تهران - ایرنا - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: مراكز علمی ایران در لبه های علم جدید دنیا حركت می كنند.