به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی ایرنا، شهیندخت ملاوردی روز دوشنبه در سمینار «70 سال حقوق بشر» كه در دانشكده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، افزود: عوامل مهمی در نبود ضمانت اجرای كار و آگاه نبودن شهروندان نسبت به حقوق و تكالیف شان باعث شده است كه رعایت حقوق شهروندی و حقوق بشر از استانداردهای لازم در كشور برخوردار نباشد.
دبیركل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان گفت: بدون پرداختن به حقوق فردی و قیدهایی كه در اصول قانون اساسی مثل قل و زنجیر بر سر راه حقوق شهروندی است، نمی توان این آسیب شناسی را داشته باشیم.
وی افزود: در پیشینه تلاش ها كه در كشور و پس از انقلاب اسلامی با سازمان ملل داشتیم، مانند الحاق كنوانسیون میثاقین و معاهدات بین المللی و چندین سند مهم حقوق بشری مثل منع شكنجه در قوانین اساسی و عادی، رد پای این هنجارها را می بینیم.
ملاوردی اظهار داشت: در عین حال هنوز در بررسی هنجاری حقوق بشر در كشور با چالش مواجه هستیم و از نظر ساختاری سازوكارهایی كه در این 70 سال پس از تصویب حقوق بشر در جهان شكل گرفته است، مطلوب نیست.
وی ادامه داد: به نظر می رسد با مجموعه شرایط كشور، تجربه زیست متفاوتی كه با كشورهای دیگر داریم و با توجه به ظرفیت های آئینی و پیشینه تاریخی و تمدنی كشور، می توانیم در حوزه حقوق بشر در دنیا پیشگام باشیم.
ملاوردی گفت: تحقق این پیشگامی در جهان نیازمند همگرایی همه قوا است و اگر تمام قوا این اراده جدی را نداشته باشند، شاهد پیشرفت وضعیت نخواهیم بود.
وی افزود: هیچ نهادی نباید خود را از پاسخگویی مبرا بداند هرچه رضایت مردم را بیشتر جلب كنیم، مانع مداخلات خارجی در كشور خواهیم بود.
دبیركل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان تاكید كرد: باید فرایندهای دمكراتیك را به سرعت توسعه دهیم و به نقش جامعه مدنی و تذكر به نهادهای قدرت در تعمیق مسئولیت های اجتماعی شهروندان كمك كنیم؛ نتیجه مجموعه این تلاش ها در تحقق جامعه ای كه فردای آن روشنتر از امروز خواهد بود، ما را امیدوار می كند.
* اعلامیه حقوق بشر فاقد ضمانت اجرای لازم ا ست
در ادامه این سمینار حسین میرمحمد صادقی رئیس كرسی صلح، حقوق بشر و دموكراسی یونسكو در دانشگاه شهید بهشتی گفت: از سال 1948 كه اعلامیه جهانی حقوق بشر تصویب شد توسط حامیان و منتقدین خود مورد نقدهایی قرار گرفت و مهمترین نقد بر این اعلامیه فقدان ضمانت اجرای لازم است.
وی افزود: البته این نكته را فراموش نباید كرد كه اعلامیه جهانی حقوق بشر دستاوردهای مهمی هم داشته كه باعث تصویب بیش از 60 سند حقوق بشری در سطح بین المللی شده است.
رئیس كرسی صلح، حقوق بشر و دموكراسی یونسكو در دانشگاه شهید بهشتی یادآور شد: این كرسی در راستای اجرای تفاهم نامه منعقده میان دانشگاه و سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد (یونسكو) برای ترویج حقوق بشر، صلح و دموكراسی در حوزه جغرافیایی خود تلاش داشته است.
عضو هیئت علمی دانشكده حقوق دانشگاه شهید بهشتی گفت: فعالیت های ترویجی، آموزشی و پژوهشی كرسی صلح، حقوق بشر و دموكراسی یونسكو در دانشگاه شهید بهشتی در جهت زمینه سازی تحقق حقوق بنیادین بشر مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر از طریق اجرای برنامه های آموزشی و پژوهشی متنوع صورت گرفته است.
میرمحمد صادقی تهیه پیش نویس سند راهبردی حمایت اجتماعی - روانی از قربانیان خشونت برای سازمان بهزیستی كشور را از جمله اقدامات كرسی صلح، حقوق بشر و دموكراسی ذكر كرد و افزود: اجرای پروژه آزادی عقیده و بیان كودكان و راه كارهای شناسایی و حمایت از آن برای نهاد ملی كنوانسیون حقوق كودك از دیگر فعالیت های این كرسی است.
وی در ادامه ضمن تاكید بر پیامدهای تصویب اعلامیه حقوق بشر و روند تحقق حقوق بنیادین بشر در خارج و داخل مرزهای كشورها تصریح كرد: لازم است این حقیقت را بیان كنم كه سیستم بین المللی حقوق بشر به فقدان بی طرفی و عدم استقلال متهم است، چرا كه برخی قدرت ها با وجود این مقررات در حاشیه امن قرار گرفته اند در حالیكه با دستاویز همین مقررات برخی كشورها آماج سرزنش ها و انتقادات قرار گرفته اند.
سمینار «هفتاد سال با حقوق بشر» عصر دوشنبه به مناسبت هفتادمین سالگرد تصویب اعلامیه حقوق بشر در دانشكده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
اجتمام* 1417 * 1193*1834
دبیركل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان:
تحقق حقوق شهروندی در گرو فعالیت نهادهای مدنی است
۲۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۷:۰۸
کد خبر:
83137922
تهران- ایرنا- دبیركل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان با انتقاد از فعال نبودن تشكل ها و نهادهای مدنی در زمینه حقوق شهروندی گفت: می توانیم با ایجاد ضمانت اجرایی به تحقق حقوق شهروندی در كشور كمك كنیم كه این مساله نیازمند وجود و فعالیت نهادها و تشكل های مدنی است.