به گزارش ايرنا ، دكتر محسن نوكاريزي روز دوشنبه در كارگاه آموزشي راهكارهاي ارتقاي خلاقانه كتابخواني افزود: فلسفه وجودي كتابخانه هاي عمومي خدمت به مردم است.
او اظهار داشت: نقش كتابداران در ارتقاي سرانه كتابخواني چشمگير است و كتابداران خودشان نيز بايد علاوه بر اينكه هنر خواندن را بياموزند بايد هنر كتاب نخواني را نيز بياموزند چون هر كتابي ارزش خواندن ندارد.
وي با اشاره با اينكه نفع كتابخواني علاوه بر شخص كتابخوان به سايرين نيز مي رسد، افزود: جامعه در اثر كتابخواني به رشد و تعالي خواهد رسيد و فرهنگ خوب زيستن، نرنجاندن ديگران، اخلاق مداري و ساير فرهنگ هاي خوب در اثر ارتقاي سرانه مطالعه ميسر خواهد شد.
او آموزش فن مطالعه را به عنوان يكي از ابزارهاي مهم در جهت ايجاد انگيزه براي كتابخواني دانست و گفت: والدين بايد با افزايش مطالعات خود در خانواده موجب تشويق ساير افراد خانوده به اين امر مهم شوند.
دكتر نوكاريزي افزود: خانواده ها در انتخاب كتاب هايي مطابق با ميل كودكان بايد اهتمام داشته باشند و اگر اين كتاب ها به درستي انتخاب نشود موجب بي رغبتي كودكان به كتاب خواهد شد.
وي اظهار داشت: انتخاب كتاب مناسب براي كودكان بر اساس سطح تحصيلات و علاقه مندي آنها بسيار مهم است و كتابخواني بايد به عنوان يكي از تفريحات به كودكان آموزش داده شود.
او با اشاره به توسعه فضاهاي مجازي و اشتياق مردم براي بهره برداري علمي از اين فضا تشريح كرد: اطلاعات موجود در فضاي مجازي دوراني بوده و از عمق چنداني برخوردار نيست و براي درك عميق و برداشت هاي گسترده علمي بايد كتاب كاغذي را مطالعه كرد.
وي با بيان اينكه خواندن كتاب موجب گسترش دايره لغات افراد مي شود، گفت: ضعف در خواندن كتاب موجب ضف در نوشتن نيز مي شود.
6018/6016
اردبيل - ايرنا - دانشيار علم اطلاعات و دانش شناسي دانشگاه فردوسي مشهد گفت: كتاب خواندن بايد به عنوان يكي از تفريحات به كودكان آموزش داده شود.