۲۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۳:۰۹
کد خبر: 83138859
T T
۰ نفر

نخستین همایش ملی عناب در بیرجند برگزار می شود

۲۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۳:۰۹
کد خبر: 83138859
نخستین همایش ملی عناب در بیرجند برگزار می شود

بیرجند - ایرنا - نخستین همایش ملی عناب روزهای هشتم و نهم اردیبهشت ماه 98 در بیرجند برگزار می شود.

به گزارش ایرنا دبیر علمی همایش ملی عناب روز سه شنبه در نشست خبری گفت: آخرین مهلت ارسال مقاله به این همایش 15 بهمن ماه و اعلام نتایج داوری مقالات 30 بهمن ماه در نظر گرفته شده است.
محسن پویان افزود: فراهم كردن زمینه ارایه جدیدترین فعالیت های پژوهشی مرتبط با عناب، شناسایی پژوهشگران فعال در زمینه این محصول و تلاش برای فراهم كردن افزایش بهره وری اقتصادی و تجاری از جمله اهداف برگزاری این همایش است.
وی شناسایی چالش ها و فرصت های پیش رو در تولید، تجارت و فراوری عناب و فراهم كردن زمینه هم افزایی اندوخته های پژوهشی با موضوع عناب را از دیگر اهداف برگزاری همایش مذكور برشمرد.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: محورهای همایش ملی عناب در چهار بخش كشاورزی و منابع طبیعی، داروسازی، پزشكی و دامپزشكی، فرآوری و صنایع غذایی و اقتصاد، تجارت و صادرات در نظر گرفته شده است.
وی گفت: شیوه های نوین كشت و تولید عناب، معرفی اكوتیپ های مقاوم به تنش های محیطی، مكانیزاسیون، كاربرد دانش بومی، تولید ارگانیك، ریز ازدیادی و تكثیر عناب، كاربرد ژنتیك و بیوتكنولوژی در اصلاح عناب از جمله محورهای بخش كشاورزی و منابع طبیعی است.
پویان افزود: همچنین مدیریت پایدار آب و خاك در تولید عناب، مدیریت آفات، بیماری ها و كنترل علف های هرز، تولید كودهای ویژه و تغذیه عناب و كاربردهای هواشناسی در سیستم های تولید این محصول از دیگر محورهاست.
وی گفت: بازاریابی، فروش و صادرات، گردشگری و اكوتوریسم، برندینگ، تجارت الكترونیك و نقش عناب در اشتغالزایی و كارآفرینی از جمله مهمترین محورهای این همایش است.
دبیر علمی همایش ملی عناب افزود: فیتوشیمی عناب، كاربرد آن در دامپروری و آبزی پروری، تداخلات دارویی و تغذیه ای، معرفی پتانسیل های تولید دارو از عناب، كاربردهای پزشكی و درمانی، طب سنتی، فرآوری و صنایع غذایی، نوآوری در تولید فرآورده های مختلف و متنوع، بسته بندی و بهینه سازی فرآیند خشك كردن عناب نیز از دیگر محورهای این همایش است.
وی بیان كرد: حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی كشور، محمدرضا پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، ولی الله مظفریان عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع كشور، داراب یزدانی مدیركل دفتر تخصصی كشاورزی و منابع طبیعی و عضو هیئت علمی پژوهشكده گیاهان دارویی از جمله سخنرانان محوری این همایش خواهند بود.
پویان اظهار داشت: در حال حاضر 95 درصد عناب ایران در استان خراسان جنوبی تولید می شود همچنین این استان بزرگترین تولید كننده عناب دنیا بعد از كشور چین است.
وی گفت: این در حالیست كه در چین بیش از صدها رقم فرآورده و محصول از عناب تولید و وارد بازار شده اما در خراسان جنوبی هنوز آنطور كه باید محصولی وارد بازار نشده است و از لحاظ فرآوری خیلی عقب هستیم.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اضافه كرد: این مجتمع در زمینی به مساحت 14 هكتار با سه آزمایشگاه تخصصی بیوتكنولوژی، بیولوژی و صنایع غذایی محصولات استراتژیك استان احداث شده و در حال تجهیز است.
وی به فعالیت پنج متخصص و پژوهشگر در این مجتمع اشاره كرد و گفت: در این مجتمع كار ما متفاوت خواهد بود چون معتقدیم اگر پژوهش كاربستی به نفع تولیدكننده و مردم نداشته باشد هزینه و اگر كاربستی به اشتغال و اقتصاد ختم شود و به نفع تولید كننده باشد سرمایه گذاری محسوب می شود.
پویان اضافه كرد: بر این مبنا پژوهش در استان بیشتر هزینه بوده تا سرمایه گذاری لذا هدف ما در مجموع تحقیقات علمی محض نیست بلكه تصمیم داریم روی كاربردها و اشتغالزایی عناب كار كنیم.
وی گفت: نخستین بار به زودی حدود 12 محصول و فرآورده از عناب از این مجتمع به بازار معرفی می شود همچنین پنج محصول در حال ثبت اختراع است.
دبیر علمی همایش ملی عناب گفت: عناب از محصولاتی است كه بیش از 70 مورد استفاده بالینی دارد و هند بیش از 12 دارو از این محصول فرموله كرده اما در ایران در این زمینه اقدامی صورت نگرفته است.
وی گفت: در استان از پژوهشگران به ویژه خودم انتقاد دارم باید تغییری در رویه ها ایجاد كنیم چون در برخی استان ها به ویژه دشت قزوین با شتاب خیلی زیاد در زمینه عناب در حال كار هستند كه به نظر می رسد اگر دیر به خود بجنبیم استان قزوین به قطب عناب تبدیل خواهد شد.
پویان بیان كرد: در حال حاضر 80 گونه گیاهی مزیت دار جز محصولات عناب و زرشك در استان وجود دارد كه به زودی به صورت كتاب و مقاله معرفی خواهند شد.
در حال حاضر سطح زیر كشت باغات عناب استان خراسان جنوبی 2 هزار و 986 هكتار است كه سالانه به طور متوسط چهار هزار و 868 تن عناب از باغات استان برداشت می شود.
7557*3028