به گزارش روز سه شنبه روابط عمومي شركت آب و فاضلاب روستايي آذربايجان شرقي، محمد خليلي پير در دهمين جشنواره ملي فراگيري نخستين واژه آب در مراغه با بيان اينكه در اين جشنواره 150 دانش آموز مدارس روستايي براي آموزش و ترويج فرهنگ استفاده بهينه از آب در زندگي ، شركت كرده اند گفت: جشنواره فراگيري نخستين واژه آب ، 10 سال است به منظور انتقال فرهنگ صحيح مصرف آب به دانش آموزان برگزار مي شود.
وي افزود: در اين جشنواره ها براي دانش آموزان مقطع ابتدايي و اولياي آنها دوره آموزشي برگزار و از آنان به عنوان سفيران آب در خانواده ها عضو گيري مي شود.
خليلي پير برگزاري مسابقات سرود، نقاشي، دل نوشته و ايجاد تشكل هاي حامي آب را از ديگر برنامه هاي تبليغي جشنواره هاي نخستين واژه آب در كشور برشمرد.
علي صمدنژاد مدير عامل شركت آب و فاضلاب روستايي آذربايجان شرقي هم گفت: امسال در اين استان، دو جشنواره فراگيري نخستين واژه آب براي نزديك به 300 دانش آموز مدارس روستايي برگزار مي شود .
جعفر پاشايي مدير كل آموزش و پرورش استان آذربايجان شرقي هم در اين جشنواره با اشاره به اينكه ما در حوزه آب در ايران مشكل آب نداريم بلكه بحران داريم، گفت: با روش هاي معمولي نمي شود بحران را رفع كرد.
وي افزود: بحران ايجاد شده در حوزه آب در ايران و جهان ناشي از سوء مديريت و مصرف انساني است و راه حل آن هم انساني است.
پاشايي يادآوري كرد: سياست هاي جامعه و دولت و نظام جمهوري اسلامي ايران حفاظت و تثبيت آب هاي زيرزميني و سطي است بنابراين همه ما مسئولان و كساني كه در نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران مسئوليت دارند همه ما مصمم هستيم كه بحث بحران آب را در حوزه هاي مختلف جدي بگيريم و نسبت به آن برنامه ريزي كنيم و مركز ثقل آن هم توجه دانش آموزان، اولياء مسئولان و فرهنگ سازي آن است.
وي استفاده از ظرفيت هاي گروه هاي مرجع، دانش آموزان و مسئولان را بسيار ضروري دانست و گفت: يكي از گروه هاي مرجع معلمان، مربيان و مديران مدارس هستند .
مديركل آموزش و پرورش استان افزود: پيام رسان و سفيران اطلاع رساني آب همين دانش آموزان هستند.
پاشايي تاكيد كرد: آموزش دادن به دانش آموزان از بابت محدوديت منابع آب و روش هاي صرفه جويي بسيار مهم است
حميد شكري معاون استاندار آذربايجان شرقي و فرماندار ويژه شهرستان مراغه هم صرفه جويي در مصرف آب را ضروري دانست و اصلاح الگوي مصرف آب در جامعه را خواستار شد.
وي بر مشاركت مردم در مديريت منابع آب، استفاده از روش هاي نوين آبياري، جلوگيري از اتلاف آب و تغيير الگوي كشت تاكيد كرد و گفت: براي جلوگيري از تشديد بحران آب در آينده بايد شيوه استفاده بهينه از منابع آب در ميان مردم نهادينه شود.
شكري مشاركت همگاني را در حفظ منابع آب موجود ضروري دانست و گفت: برگزاري چنين همايش ها و نشست هاي تخصصي به منظور آگاهي بخشي در اين حوزه در كنترل چالش بحران كمبود آب ضروري است.
وي سهم آموزش و پرورش را در اين مورد مهم عنوان كرد و گفت: دانش آموزان مي توانند در بين خانواده ها و جامعه سفيران خوبي براي نشر فرهنگ مصرف بهينه آب باشند.
بر اساس اين گزارش در پايان دهمين جشنواره نخستين واژه آب به برندگان مسابقه نقاشي از بين دانش آموزان شركت كننده لوح تقدير و هدايايي اهدا شد.
3071
تبريز- ايرنا - مدير كل دفتر روابط عمومي و ارتباطات مردمي شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور گفت: امسال در قالب جشنواره ملي فراگيري نخستين واژه آب 500 هزار دانش آموز شهري و روستايي در كشور با مفاهيم صرفه جويي و مصرف صحيح آب آشنا مي شوند.