۲۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۷:۰۹
کد خبر: 83139331
T T
۰ نفر
تاسيس دانشگاه علوم و فنون دريايي در هرمزگان به نتيجه نمي رسد

بندرعباس - ايرنا - رييس دانشگاه هرمزگان گفت: تاسيس دانشگاه علوم و فنون دريايي با توجه به شرايط كنوني كشور به نتيجه نخواهد رسيد.

به گزارش ايرنا علي اكبر شيخي فيني روز سه شنبه در نشست خبري پيش از راه اندازي آزمايشگاه اينترنت اشياء دانشگاه هرمزگان اظهار داشت: هرمزگان به رشته هاي دريايي و به خصوص فنون دريايي مانند دريانوردي، حقوق دريا و صنايع دريايي نياز دارد ولي با توجه به شرايط كنوني كشور تاسيس دانشگاه علوم و فنون دريايي در شرايط كنوني نتيجه بخش نخواهد شد.
وي ادامه داد: مي توان از ظرفيت هاي كنوني مانند وجود دانشكده علوم و فنون دريايي استفاده و با گسترش رشته ها آنها را تبديل به مجتمع آموزشي كرد.
وي ادامه داد: دريا و صنعت از مزيت هاي هرمزگان محسوب مي شوند كه مي توان با گسترش رشته هاي دريايي علاوه بر رفع نياز صنايع به اشتغال جوانان استان هم كمك كرد.
رييس دانشگاه هرمزگان بيان داشت: صنايع به همين منظور براي ايجاد و گسترش زيرساخت هاي دانشگاه دعوت به همكاري شده اند كه برخي از آنها وارد ميدان شده اند ولي انتظار بيشتري وجود دارد.
شيخي فيني يادآور شد: زمان تاسيس رشته شيمي برخي تاسيس اين رشته را بي فايده مي دانستند درصورتي كه بسياري از دانش آموختگان اين رشته جذب صنايع استان شده اند.
وي خاطر نشان كرد: همانطور كه بيان شد پرداختن به رشته هاي مورد نياز و كاربردي مورد توجه اين دانشگاه بوده و يكي از رويكردهاي مهم آن محسوب مي شود.
وي اضافه كرد: دانشگاه هرمزگان در اين سال ها رويكرد خود را به سمت تاسيس و راه اندازي رشته هاي كاربردي تغيير داده و سعي كرده رشته هاي متناسب با نياز استان داير كند.

*** امكان تصميم گيري در خصوص رشته ها در هرمزگان ميسر است
رييس دانشگاه هرمزگان در بخش ديگري از سخنان خود افزود: امكان تصميم گيري در خصوص تاسيس، تغيير و حذف رشته هاي درصورت وجود عزم ملي و انسجام و هماهنگي استاني ميسر است.
وي افزود: برخي دانشگاه به صورت متمركز عمل مي كنند كه اين كمي كار را پيچيده مي كند.
وي ادامه داد: از سوي ديگر براي تغيير، ايجاد و حذف برخي رشته ها مقاومت هاي محلي بوجود مي آيد كه قبل از هر كاري اين جوامع بايد نسبت به ضرورت اينكار آگاه شوند.
وي اضافه كرد: همچنين دانشگاه ها و بخش هاي مختلف جامعه بايد تصميم هايي كه توسط شوراي دانشگاه هاي استان براي ايجاد و حذف رشته ها و يا جايگزيني آنها را با رشته هاي بين رشته اي گرفته مي شود بپذيرند.
رييس دانشگاه هرمزگان اظهار داشت: بازنگري در رشته ها متناسب با مزيت هاي منطقه اي و برنامه هاي پيشرفتي كه در نظر گرفته مي شود يك ضرورت است و اكنون وزارت علوم، تحقيقات و فناوري براي اين منظور برنامه دارد.
شيخي فيني بيان داشت: اكنون وضعيت آموزش عالي در كشور به يك اندام بي قواره اي شبيه شده كه نياز به اصلاح دارد.

*** شهرداري زباله هاي دانشگاه را نمي برد
رييس دانشگاه هرمزگان در بخش ديگري از سخنان خود گفت: از شهرداري انتظار مي رود هر روز نسبت به قبل خدمات بيشتر و بهتري بدهد اما اكنون دانشگاه هرمزگان از نظر خدمات شهري با مشكل روبه رو بوده و شهرداري زباله ها را نمي برد.
شيخي فيني بيان داشت: همچنين انتظار مي رود تعداد اتوبوس هايي كه دانشجويان را بين شهر و دانشگاه هرمزگان جابه جا مي كنند افزايش يابد.
وي ادامه داد: مساله ديگر در اين خصوص كاهش تعداد اتوبوس هاي درابتداي صبح و آخر وقت است كه اين موجب نارضايتي دانشجويان شده است.
رييس دانشگاه هرمزگان بيان داشت: با توجه به اينكه دانشگاه در حريم بندرعباس واقع شده اين موارد به شهرداري منعكس شده است و انتظار رفع آنها را داريم.

*** زمين كنوني دانشگاه هرمزگان از وزارت بهداشت دريافت شده است
رييس دانشگاه هرمزگان در خصوص علت چرايي قرار گيري اين دانشگاه در 9 كيلومتري شرق شهر بندرعباس گفت: بخشي از اين زمين متعلق به دانشگاه هرمزگان و بخش ديگري براي دانشگاه علوم پزشكي استان بود كه 2 وزارت خانه توافق كرده و آنرا به اين دانشگاه منتقل كردند.
شيخي فيني بيان داشت: مسوولان و متوليان در آن زمان به اين نتيجه رسيده بودند كه مكان كنوني براي دانشگاه هرمزگان مناسب است و بايد از اين امكان استفاده كرد و همين برنامه را داريم.
وي خاطر نشان كرد: شايد آن زمان امكان اينكه دانشگاه را در مكان مناسب تري در شهر بندرعباس احداث كرد وجود داشته ولي اكنون دانشگاه اينجا واقع شده و بايد از آن به عنوان يك ظرفيت استفاده كرد.
رييس دانشگاه هرمزگان بيان داشت: اين مكان محدوديت فضا براي تاسيس و راه اندازي دانشكده هاي جديد و اجراي طرح هاي عمراني را ندارد.

** خوابگاه 200 تخته در دانشگاه احداث مي شود
شيخي فيني بيان داشت: يك خوابگاه ويژه دختران با ظرفيت 200 تخت ظرف 2 سال توسط بنياد 15 خرداد در اين دانشگاه احداث مي شود.
وي ادامه داد: حصار كشي دور دانشگاه به طور 5 هزار و 200 متر در حال انجام است كه در كنار آن يك مسير دسترسي احداث مي شود كه دانشجويان مي توانند از آن براي دوچرخه سواري استفاده كنند.
رييس دانشگاه هرمزگان در بخش ديگري از سخنان خود خاطر نشان كرد: اين دانشگاه داراي پنج هزار و 515 دانشجو، 37 رشته كارشناسي، 75 رشته كارشناسي ارشد و 33 رشته در مقطع دكتري است.
آزمايشگاه اينترنت اشياء دانشگاه هرمزگان در حاشيه اين نشست خبري گشايش يافت.
3219 / 6048