به گزارش ايرنا؛ اميد حاج محمدي روز چهارشنبه به همراه مسئول دفتر نمايندگي ولي فقيه در سازمان جهاد كشاورزي و نماينده ولي فقيه در اداره كل دامپزشكي با حضور در كشتارگاه صنعتي دام بيستون از بخش هاي مختلف اين كشتارگاه بازديد كردند.
او با قدرداني از تلاش مجموعه كشتارگاه صنعتي دام بيستون در تامين گوشت و فرآورده هاي گوشتي سالم مورد نياز استان، بر رعايت مسائل بهداشتي در روند كشتار دام تاكيد كرد و افزود: هدف همه ما تامين گوشت سالم و بهداشتي مورد مصرف مردم است.
وي، عرضه فرآورده خام دامي ناسالم را خط قرمز دامپزشكي دانست و افزود: در راستاي تامين سلامت فرآورده هاي خام دامي استان، دامپزشكي علاوه بر بازرسي هاي مستمر و مدون روزانه هر ماه گشت هاي مشتركي با دستگاه هاي نظارتي برگزار مي كند.
حاج محمدي در ادامه سخنان خود گفت: نحوه نظارت بر انجام ذبح شرعي در كشتارگاه ها يكي از مخاطرات مردم و مسئولان است كه با وجود نظارت ناظران ذبح شرعي مستقر در كشتارگاه اين نگراني از بين رفته است.
نماينده ولي فقيه در جهاد كشاورزي استان كرمانشاه نيز در ادامه اين بازديد گفت: موضوعات متعددي در قرآن در زمينه غذا و اقتصاد حلال و تاثير آن بر مومنان ديده مي شود و از سويي لقمه حلال يكي از نشانه هاي تقواي مومنان مي باشد و ايجاد آن برعهده سازمان دامپزشكي و حوزه نماينده ولي فقيه در اين ارگان است.
حجت الاسلام احمد يوسفي نيا افزود: راه اندازي سازمان حلال در كشور در حال پيگيري است كه پيشنهاد راه اندازي معاونت حلال و بين الملل به دفتر مقام معظم رهبري داده شده است.
وي اضافه كرد، نظارت حلال در تمام كشتارگاه هاي كرمانشاه در حال انجام است كه دامپزشكي كرمانشاه در رتبه نخست قرار دارد و تنها استاني هستيم كه در بخش ها هم ناظر ذبح شرعي داريم.
مسئول دفتر نمايندگي ولي فقيه در اداره كل دامپزشكي كرمانشاه نيز گفت: به صورت مستمر بر ذبح دام و طيور در كشتارگاه هاي استان نظارت كامل داريم.
حجت الاسلام حميد ميرزايي افزود: روحانيون در كنار نظارت بر ذبح شرعي دام و طيور در كشتارگاه به پرسنل نيز آموزش هاي لازم داده مي شود و به سوالات و شبه هاي شرعي آنان نيز پاسخ مي گويند.
در پايان اين بازديد مدير كشتارگاه صنعتي دام بيستون نيز از همكاري هاي مجموعه دامپزشكي و روحانيون ناظر ذبح شرعي در كشتارگاه قدرداني كرد و گفت: هدف ما در كشتارگاه تامين گوشت سالم و بهداشتي براي مردم است.
فرهودي به راه اندازي خط توليد پودر خون در اين كشتارگاه اشاره كرد و افزود: كار پژوهش در اين ارتباط انجام شده و در نظر داريم خون دامي كه در كشتارگاه كشتار مي شود را تبديل به پودر خون كنيم.
او پودر خون را منبع پروتئين براي مصرف طيور صنعتي دانست.
به گزارش ايرنا، اكنون يك كشتارگاه صنعتي دام در شهر كرمانشاه و 11 كشتارگاه سنتي و 9 كشتارگاه مرغ در استان فعال است.
در استان كرمانشاه چهار ميليون و 650 واحد دامي و بيش از يك هزار و 333 واحد دامپروري صنعتي شامل 700 واحد مرغداري گوشتي صنعتي، 176 واحد گاوداري شيري، 181 واحد پرواربندي گوساله و 219 واحد پرواربندي بره فعال است.
در اين استان همچنين 24 واحد مرغداري تخمگذار، 13 واحد پرورش بوقلمون صنعتي، 9 واحد مرغ مادر گوشتي، چهار واحد جوجه كشي، 2 واحد مركز پرندگان زينتي، پنج واحد پرورش شترمرغ و بيش از 309 هزار كلني زنبور عسل و ساير واحدهاي بخش روستايي و عشايري وجود دارد.
در استان كرمانشاه سالانه بيش از 451 هزار تن انواع محصولات دامي شامل 336 هزار تن شيرخام، 36 هزار و 300 تن گوشت قرمز، 63 هزار و 800 تن گوشت طيور، 11 هزار و 100 تن تخم مرغ و چهار هزار و 83 تن عسل توليد مي شود.
3033/8066
كرمانشاه - ايرنا - سرپرست اداره كل دامپزشكي استان كرمانشاه با بيان اينكه همه كشتارگاه هاي دام سبك و سنگين و همچنين مرغ زيرنظر بازرسان بهداشتي دامپزشكي و روحانيون ناظر ذبح شرعي هستند، گفت: اين نظارت ها براي حفظ سلامت مصرف كننده، ضروري است.