۲۹ آذر ۱۳۹۷، ۱۷:۳۷
کد خبر: 83141795
T T
۰ نفر
عمليات بيولوژيك در 257 هكتار از مراتع محلات اجرا شد

خمين - ايرنا - رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري محلات گفت: عمليات بيولوژيك بذر كاري در 257 هكتار از مراتع اين شهرستان اجرا شد.

«داوود طالبي» روز پنجشنبه در گفت وگو با ايرنا افزود: در راستاي اجراي طرح بيولوزيك بذرهاي سكاله و آگروپايرون النگاتوم توام به منظور تامين علوفه خوش خوراك دام براي بهره برداران مرتعي كاشته شد.
وي اظهارداشت: عمليات بيولوژيك ذخيره نزولات با كپه كاري براي اصلاح و احياي مراتع و با هدف جذب نزولات آسماني، ايجاد پوشش گياهي مناسب، جلوگيري از بروز سيلاب هاي سطحي و فرسايش خاك اجرا مي شود.
طالبي در خصوص اهميت اجراي عمليات بيولوژيكي در بخش آبخيزداري عنوان كرد: كاهش ميزان هدر رفت آب حاصل از بارندگي، جلوگيري از فرسايش خاك، تغذيه سفره‌هاي آب زيرزميني و در نتيجه كمك به افزايش علوفه در منطقه از جمله مزاياي اجراي عمليات بيولوژيكي در اراضي ملي و طبيعي است.
رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري محلات افزود: اعتبار اجراي اين طرح 200 ميليون ريال از محل صندوق توسعه ملي است.
طالبي ادامه داد: طرح هاي آبخيزداري و آبخوانداري امسال با تخصيص اعتبارات از محل اعتبارات صندوق توسعه ملي شامل كنترل سيلاب در حوزه هاي آبخيز، اصلاح و احياي مراتع در حوزه هاي آبخيز با هدف جلوگيري از هدر رفت آب، جلوگيري از خسارات سيل، افزايش پوشش گياهي و تغذيه آبهاي زيرزميني در دستور كار قرار گرفته است.
وي افزود: طرح مكانيكي آبخيز شامل بندهاي سنگ و ملات و بندهاي گابيوني با حجم 2 هزار متر مكعب در حوزه آبخيز بزيجان با اعتباري بالغ بر 400 ميليون ريال از محل اين صندوق با پيشرفت فيزيكي 30درصد در اين شهرستان در حال اجراست .
به گفته رئيس منابع طبيعي محلات اجراي اين فعاليت ها علاوه بر كنترل سيلاب و خسارات ناشي از آن باعث هدايت آب به منابع آب زيرزميني و گسترش پوشش گياهي مي شود.
شهرستان محلات از توابع استان مركزي، 186 هزار هكتار عرصه هاي ملي و طبيعي دارد كه 14 هزار هكتار آن را مراتع غني، 45 هزار هكتار مراتع متوسط و بقيه را مراتع فقير شامل مي شود.
7277/6013/