۲۹ آذر ۱۳۹۷، ۲۲:۲۳
کد خبر: 83142000
T T
۰ نفر
رئیس جهاد دانشگاهی: مشكلی در تولیدات فناورانه وجود ندارد

بجنورد- ایرنا- رئیس جهاد دانشگاهی گفت: در زمینه تولیدات فناورانه در بخش های گوناگون مشكلی وجود ندارد و می توان پیشرفته ترین فناوری ها را در بخش تولید به كار گرفت به شرطی كه بموقع به آن پرداخته شود.

به گزارش ایرنا حمیدرضا طیبی روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی با صنایع، دانشگاه و پژوهشگران در اسفراین اظهار داشت: راه حل مشكلات، حمایت از مصرف تولیدات داخلی با كیفیت و متكی به دانش بومی در كشور است.
وی افزود: سیاستگذاران كشور باید برای حل این مشكل اقدام و از تولیدات با كیفیت حمایت كنند.
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: برنامه این جهاد در همه واحدهای تحت پوشش خود براساس نیازهای ملی و مزیت های منطقه ای باید فعالیت شاخص داشته باشد كه در خراسان شمالی چندین طرح بزرگ در دست اجرا است.
طیبی با اشاره به ظرفیت های خوب صنعتی بویژه تولید فولاد در شهرستان اسفراین گفت: جهاد دانشگاهی در حوزه های فرآوری فولاد آلیاژی ،كمك به تامین بازار، پژوهش و تولید فناوری در این حوزه آمادگی كامل دارد كه با صنایع این شهرستان همكاری كند.
وی افزود: حوزه تولید گیاهان دارویی و پزشكی از جمله مشكل سالك و نابینایی ساكنین یكی از روستاهای این شهرستا ن از دیگر حوزه ها است كه جهاد دانشگاهی آمادگی كامل برای همكاری با آن دارد.

* شاخص تولید علم با فضای كسب وكار همخوانی ندارد
نماینده اسفراین در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینكه تولید علم باید به كسب و كار بینجامد، گفت: آمار نشان می دهد اكنون رتبه تولید علم و پژوهش در كشور با تولید كسب و كار همخوانی ندارد و حال آنكه اختراعات علمی باید در تولید دیده شود و علم را تبدیل به كسب و كار كند.
هادی قوامی با بیان اینكه رتبه تولید علم ایران در جهان 19 است ولی رتبه فضای كسب كشور در رده بندی جهانی 128 است، افزود: امروز ارتباط چندانی بین این 2 حوزه وجود ندارد و از سال 85 به بعد روند شاخص های فعالیت های صنعتی در كشور سیر قهقهرایی داشته است.
وی با هشدار نسبت به ادامه این روند افزود: باید ارتباط بین صنعت و دانشگاه بیشتر شده و نتایج تحقیقات در ارتقای كیفیت و نوآوری تولید استفاده شود.

* توسعه استان نیازمند میانبرهای علمی است
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان شمالی نیز در این نشست با بیان اینكه این استان فاصله زمانی و امكاناتی با دیگر استانها دارد، گفت: باید از میانبرهای علمی برای توسعه استان استفاده كرد.
رضا شاهین فر با اشاره به اجرای طرح كشت گیاهان دارویی و پنل های خورشیدی عشایر در خراسان شمالی، از آن به عنوان نمونه ای از این میانبرهای علمی یاد كرد.
وی افزود: نخستین كلینیك درمان ناباروری استان در آینده نزدیك با مشاركت جهاد دانشگاهی و پژوهشكده رویان در خراسان شمالی بهره برداری می شود.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان شمالی گفت: تا كنون فضای فعالیت این مركز به وسعت 1500متر مربع آماده و تجهیز شده است.
شاهین فر، پیگیری برای ایجاد پژوهشكده صنایع غذایی را از دیگر برنامه های جهاد دانشگاهی برشمرد و گفت: امروز تفاهم نامه ایجاد اولین پژوهشكده گیاهان دارویی با نشان غذایی و دارویی و مركز همكاری های حوزه فولاد در اسفراین نیز بین جهاد دانشگاهی و فرمانداری این شهرستان امضا شد.

* پژوهشگران سربازان جنگ اقتصادی اند
فرماندار اسفراین نیز با تاكید بر نقش پژوهش در دوران جنگ اقتصادی، گفت: پژوهشگران سربازان جنگ اقتصادی هستند.
طاهر رستمی افزود: امیدواریم چرخه صنایع در این شهرستان كه به عنوان قطب صنعتی استان شناخته شده، با تلاش های صورت گرفته به هم مرتبط و كاملتر شود .
وی گفت: اسفراین در زمینه تولید گیاهان دارویی از ظرفیت بالایی برخوردار است ولی برای گسترش آن نیازمند سرمایه گذاری است .
به گزارش ایرنا رئیس جهاد دانشگاهی به همراه رئیس پژوهشكده گیاهان دارویی و مدیر گروه متالوژی این سازمان در سفر یك روزه به شهرستان اسفراین از صنایع بزرگ فولاد، لوله گستر و صنایع پایین دست آن همچون فولاد آلیاژی كیمیای صبا، قطعه سازی دقیق و شركت صنعتی آذرین فورج دیدن كرد.
در این سفر همچنین 2 تفاهم نامه همكاری میان فرمانداری اسفراین و جهاد دانشگاهی كشور در زمینه های صنعت و گیاهان دارویی به امضا رسید.
شهرستان 120 هزار نفری اسفراین در 60 كیلومتری جنوب شرقی بجنورد مركز خراسان شمالی قرار دارد.
7189/6042/5132