ووشو یك ورزش رزمی چینی است، و این واژه از 2 قسمت 'وو' به معنای رزم و 'شو' به معنای هنر تشكیل شده است.
ووشو بر چابكی، حركات طبیعی و انفجاری متمركز است و امروزه این رشته ورزشی در 2 بخش تالو (فرم) و ساندا (مبارزه) به صورت بین المللی شناخته می شود.
خراسان رضوی دست كم هزار و 300 ووشوكار حرفه ای و بیش از 30 مربی در رده های مختلف سنی این ورزش دارد كه با مشكلات مختلف دست و پنجه نرم می كنند.
* ساعات كم تمرین ووشوكاران
دارنده مدال طلای آسیایی رشته تالو 2016 و طلای 2017 جهان و عضو تیم ملی تالوی كشور در باره مشكلات ووشو كاران خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: امكانات و حمایتهای استانهایی همچون زنجان و اصفهان از ووشوكاران نسبت به استان ما بیشتر است به همین علت اغلب قهرمانان این رشته از آن استانها هستند.
امیرمحمد رضایی افزود: كمبود خانه اختصاصی ووشو یكی از مشكلات ورزشكاران این رشته است و برای تمرین و آمادگی حضور در مسابقات نیاز به دو جلسه تمرین در روز داریم اما سالن ورزشی كه در اختیار این هیات است سه جلسه در هفته به ووشوكاران اختصاص دارد و در بقیه ساعات به ورزشكاران رشته های دیگر اجاره داده می شود.
وی اظهار داشت: هزینه كفش و لباس استاندارد یك ووشو كار نیز بیش از 30 میلیون ریال و با هزینه شخصی است و هزینه های زیاد در كنار كمبود امكانات عده بسیاری را از گرایش به این ورزش منصرف می كند.
وی گفت: به رغم هزینه های شخصی كه انجام می شود تقدیر و تشكری از ورزشكاران صورت نمی گیرد بطوریكه پارسال مدال طلای جهانی به دست آوردم ولی تاكنون كسی از ما تجلیل نكرده است.
* امكانات صفر
مربی تیم منتخب نوجوانان و جوانان ووشوی خراسان رضوی هم گفت: ووشو كاران استان یك محل اختصاصی تمرین ندارند و هر بار در یك مكان جدا تمرین می كنند.
هاشم رسولی افزود: سانداكاران هم باید تمرینات خود را بر روی سكوهای مخصوص این رشته انجام دهند در حالی كه به دلیل نبود آن روی زمین تمرین می كنند.
وی اظهار داشت: با توجه به اینكه شرایط تمرینی ووشوكاران با شرایط مسابقه فرق می كند نتیجه گیری در مسابقات هم سخت می شود.
وی گفت: با توجه به اینكه بیشتر اعضای تیم نوجوانان و جوانان شهرستانی هستند این افراد هنگام ورود به مشهد محلی برای خواب ندارند و هزینه اقامت و رفت و آمد بر عهده خودشان است.
رسولی با بیان اینكه ورزشكارانی كه در مسابقات داخل استان مقام می آورند جایزه نقدی دریافت نمی كنند افزود: هزینه ورودی مسابقات زیاد است و فقط عشق و علاقه است كه آنها را در این ورزش نگه داشته است.
وی اظهار داشت: این شرایط باعث شده است بسیاری از ورزشكاران این رشته ریزش كنند و انگیزه ادامه دادن آن را نداشته باشند.
وی گفت: استعداد زیاد است اما وقتی حمایتی در كار نباشد شكوفا نمی شود.
* تمرین در شرایط غیر استاندارد
نایب رئیس هیات ووشو خراسان رضوی نیز با بیان اینكه وضعیت بودجه ای و مالی هیات ووشو قابل تعریف نیست گفت: از نظر امكانات خوابگاهی هم برای اسكان ورزشكاران شهرستانی با مجموعه ورزشی كارگران هماهنگی می كنیم.
محمد رستگار مقدم افزود: شرایط استاندارد برای تمرین قهرمانان نداریم و آنها با حداقل های ممكن بهترین نتایج را برای استان به ارمغان آورده اند.
وی اظهار داشت: بیش از 12سال از شروع ساخت خانه ووشو استان گذشته و هنوز این مكان تحویل هیات استان نشده است كه امیدواریم با مدیریت جدید ورزش استان دیدگاه تك محوری حل شده و دیگر رشته های ورزشی هم مورد حمایت قرار گیرند.
وی گفت: در ووشوی خراسان رضوی توان بسیار وجود دارد و با كمی توجه و حمایت می توانیم بهترین نتایج را برای استان و كشور داشته باشیم و اگر بخشی از هزینه ای كه برای رشته های توپی و برخی رشته های بومی تر انجام می شود به ووشو اختصاص یابد افتخارات بیشتری برای استان به ارمغان می آوریم.
رستگار مقدم با بیان اینكه یك سالن ورزشی از اداره كل ورزش و جوانان اجاره شده است افزود: درآمدهایی كه از این سالن ورزشی به دست می آید صرف هزینه های آب، برق، گاز و نگهداری آن می شود و برای هیات درآمدی باقی نمی ماند و حامیان مالی نیز به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی وارد عرصه تیم داری نمی شوند.
* بهره برداری از خانه ووشو در دهه فجر
معاون امور توسعه ورزش اداره كل ورزش و جوانان خراسان رضوی هم گفت: این اداره كل در حد توان خود از تمام هیاتهای ورزشی و ورزشكاران حمایت می كند.
امیر زارعی افزود: همه ورزشكارانی كه در مسابقات مختلف موفق به كسب مدال شده اند پارسال تجلیل شدند و مدال آوران امسال هم در بهمن ماه تجلیل می شوند.
وی با بیان اینكه طبق صحبتهای انجام شده با پیمانكاران، خانه ووشو استان طی دهه فجر به بهره برداری می رسد اظهار داشت: هم اكنون بیشتر كارهای این پروژه به پایان رسیده و در مرحله نصب انشعابات است و عجله ما برای بهره برداری از این خانه بیشتر از ورزشكاران است.
7507 / 6053
مشهد- ایرنا- داشتن امكانات ورزشی و هزینه كردن برای آن از جمله عوامل موفقیت یك رشته ورزشی است اما نبود این امور در ووشوی خراسان رضوی باعث شده است ورزشكاران این رشته با سختی هایی مواجه شوند.