۱ دی ۱۳۹۷، ۹:۰۶
کد خبر: 83142712
T T
۰ نفر

گدايان بي نياز؛ معضل شهروندان و مسوولان

۱ دی ۱۳۹۷، ۹:۰۶
کد خبر: 83142712
گدايان بي نياز؛ معضل شهروندان و مسوولان

اروميه - ايرنا - تكدي گري را تا حدود زيادي مي توان در تمام جوامع مشاهده كرد اما واقعيت اينكه چند درصد از آنان در حقيقت نيازمند هستند بايد موشكافي شود تا نيازمندان واقعي مورد حمايت قرار گيرند.

به گزارش ايرنا، دين مبين اسلام همواره بر حمايت از محرومان و فقرا تاكيد داشته اما بر اساس آنچه كه از روايت هاي برمي‌‌آيد، تقاضاي كمك مالي از ديگران همراه با اصرار مورد تأييد شرع نيست.
طبق استفتائي كه از رهبر معظم انقلاب در مورد تكدّي ‌گري انجام شده است، ايشان نيز پاسخ داده اند كه اگر اين عمل ترويج دروغ، بيكاري و تخلف از قانون باشد بايد از آن اجتناب شود و مي‌توانيد به مؤسسات مورد اطميناني كه در اين زمينه فعال هستند، كمك كنيد.
مردم نيز با وقوف به اين موضوع كه همه اين متكديان نيازمند نيستند و حتي برخي از آنان درآمدهاي باورنكردني دارند اما بازهم از روي ترحم به آنان كمك مي ‌كنند.
آري! برخي از متكديان ماهانه ميليون‌ ها تومان درآمد دارند، گاه از روي بي‌عاري با فريب مردم گدايي مي‌كنند و در برخي از موارد هم اجير پدران معتادي هستند تا تامين ‌كننده منابع مالي مخدر آنان باشند.
وقتي در خيابان‌ها و تقاطع‌ هاي مركز آذربايجان‌غربي نيز قدم مي‌زنيم، با انواع گداياني كه چهره‌اي متفاوت از آذري ‌ها و ساكنان اين شهر دارند، مواجه مي‌شويم.
زنان و دختران سيه‌چُرده‌اي كه گاه با كودكي در بغل و بقچه‌اي در پشت، شيشه‌هاي خودروها در پشت چراغ قرمز را مي‌كوبند و قسم مي دهند كه مردم به آنان كمك كنند اما چقدر اين جمله ها تكراري است!
متكديان موصوف كه از روي ظاهر و نحوه پوششان و نيز لهجه مي‌توان به وضوح دريافت كه بومي نيستند، عمدتا با سوء‌استفاده از كودكان بي‌گناهي كه معلوم نيست چگونه وارد چرخه كسب و كار خود كرده‌اند، نسبت به گدايي و جريحه‌دار كردن احساسات و عواطف مردم دل‌ رحم آذربايجان اقدام مي‌كنند.

بيش از هشت ماه از سال هواي سرد بر آذربايجان‌غربي حاكم است و با اين حال در بيشتر اوقات از روز، كودكان در چهارراه‌ها مشغول گدايي به روش هاي مختلف اعم از پاك كردن شيشه خودروها، اسپند دود كردن، گل‌ فروشي و آدامس‌فروشي هستند.
«ننه يه لحظه صبر كن كارِت دارم»؛ و اين سرآغاز قصه‌اي مي‌شود كه پيرزنان شهر من با ظاهري كه نشان از گدايي در آن يافت نمي‌شود، در جستجوي عابراني هستند كه با سرهم كردن داستان ناتواني در پرداخت نسخه‌هاي بيمارستاني و دفترچه‌هاي درماني سعي در جلب توجه ديگران دارند.

** بيش از 280 متكدي در اروميه جمع آوري شدند
فرماندار اروميه با اشاره به تعداد متكديان جمع آوري شده در هشت ماه سال جاري، گفت: تعداد 283 نفر معتاد در اين مدت جمع آوري شدند كه 223 نفر از اين افراد را بزرگسالان تشكيل مي دهند.
عليرضا ملامحمدي زاده افزود: 12 نفر كودك زير 10 سال و 48 نفر زير 18 سال در ميان متكديان جمع آوري شده نيز حضور داشتند كه تحويل مركز ساماندهي متكديان اروميه شدند.
وي ابراز كرد: نه ‌تنها در اروميه بلكه در تمام شهرهاي آذربايجان‌ غربي امروز با پديده تكدي‌ گري مواجه هستيم و اين امر تنها اختصاص به جامعه ما ندارد.
فرماندار اروميه اضافه كرد: مركز جمع ‌آوري و نگهداري معتادان در اروميه از سال گذشته در يك ساختمان 2 طبقه استيجاري راه‌ اندازي شده و جهت امور اداري، گشت، جمع ‌آوري، انتقال از سطح شهر به مركز و ساير ادارات و ارگان ‌ها داراي سه دستگاه خودرو نيمه سنگين و سبك است.
ملامحمدي زاده گفت: تامين هزينه ‌هاي جاري و امكانات، هزينه نگهداري و ساماندهي بيماران خاص، حمل‌ و‌ نقل، عوامل انتظامي، بهداشتي، پزشكي، بيمارستاني، روانشناس و روانكاو و هزينه‌ هاي امرار معاش متكديان در حين ترك اعتياد از جمله مشكلات پيش‌ روي اين مركز است.
وي اضافه كرد: با توجه به اينكه بيشتر متكديان را كودكان كار و خياباني تشكيل مي دهند، اين دسته از متكديان به مراكز وابسته به سازمان بهزيستي معرفي و ساماندهي شده‌اند.

** 129 هزار تحت پوشش كميته امداد آذربايجان غربي
مديركل كميته امداد آذربايجان غربي هم با اشاره به حمايت هاي اين نهاد از نيازمندان، گفت: 129 هزار نفر با 69 هزار خانوار جمعيت تحت پوشش كميته امداد استان هستند.
عزيز سهندي افزود: شرايط ويژه اي براي حمايت از مددجويان وجود دارد كه از جمله آنها مي توان به بيمه تمام مددجويان، ارائه تسهيلات اشتغال، مسكن، وام و كمك هاي بلاعوض اشاره كرد.
وي تاكيد كرد: تعداد هشت هزار و 400 شغل با اعتبار 188 ميليارد تومان از تعهدات سال جاري كميته امداد استان است كه 112 ميليارد تومان آن اشتغال پايدار روستايي بوده و بيشترين شغل هاي ايجاد شده پس از اروميه در شهرهاي شاهيندژ، مياندوآب و سلماس بوده است.
مديركل كميته امداد آذربايجان غربي با بيان اينكه بيش از 95 درصد از مشاغل ايجاد شده توسط كميته امداد فعال بوده و تنها پنج درصد آنها تغيير كاربري داده اند، افزود: بيشترين مشاغل ايجاد شده شامل كشاورزي، دامداري، زراعت، باغباني و پس از آن مشاغل خدماتي، صنايع دستي، قالي بافي و معرق كاري است.
سهندي با تاكيد بر اينكه تمامي اقشار نيازمند به شيوه هاي مختلف براي جذب در كميته امداد شناسايي مي شوند، تصريح كرد: نيازمندان واقعي به شيوه هاي مختلف شناسايي مي شوند تا چهره جامعه از وجود نيازمند پاك شود كه از جمله اين روش ها مي توان به مراجعه خود فرد، معرفي خيران و مسوولان اشاره كرد.
به گفته وي تاكنون هيچ مددجويي پشت نوبت براي تحت پوششي كميته امداد استان قرار ندارد و ثبت نام تمام نيازمندان تكميل شده و ثبت نام هاي جديد بدون پشت نوبتي انجام مي شود.
به گزارش ايرنا، وقتي پاي سخن مسوولان در اين‌ باره مي ‌نشينيم همه از وضعيت تكدي‌گري در جامعه نگران هستند و اقدامات درخور و مناسبي نيز در خصوص برخورد فرهنگي يا قهري با تكدي ‌گري صـورت گرفته است اما با توجه به محدود بودن امكانات دولتي يا نبود قوانين قهري براي برخورد با تكدي گري به عنوان يك جرم باز هم در جوامع شهري شاهد گدايي برخي افراد غيرنيازمند هستيم.
مردم در اين ميان اصلي ترين نقش را دارند و با معرفي نيازمندان واقعي به نهاد و دستگاه هاي متولي همچون كميته امداد و بهزيستي مي توانند گام هاي اساسي در جهت زدودن چهره شهر از حضور اين ميهمانان ناخوانده بردارند.
9918/3072