۱ دی ۱۳۹۷، ۹:۴۸
کد خبر: 83142768
T T
۰ نفر
بركناری متیس پنتاگون را رودرروی ترامپ قرار می دهد

نیویورك– ایرنا– یكی از فرماندهان پیشین در نیروی دریایی آمریكا می گوید استعفای وزیر دفاع آمریكا باعث نارضایتی در میان فرماندهان نظامی شده و رییس جمهوری آمریكا را وارد مرحله رویارویی با پنتاگون كرده است.

«لیه بلگر» روز شنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا درباره اختلاف میان «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا و «جمیز متیس» وزیر دفاع وی كه منجر به كناره گیری از این سمت شد، افزود: برخلاف ادعای ترامپ، ژنرال متیس از سمتش بركنار شده است و براساس قوانین ارتش آمریكا بازنشستگی برای متیس بی معناست.
وی پیش بینی كرد كه مقام های دیگری در ارتش آمریكا و پنتاگون در اعتراض به بركناری متیس، اعلام كناره گیری كنند.
این نظامی پیشین آمریكا با بی سابقه دانستن استعفای وزیر دفاع آمریكا به دلیل اختلاف نظر با رییس جمهوری گفت: اكنون ترامپ پس از درگیری با نهادهای امنیتی و اطلاعاتی و دستگاه قضایی كشور، وارد رویارویی با نهاد نظامی كشور شده است كه می تواند پیامدهای زیادی داشته باشد.

** جانشین متیس می تواند خطرناك باشد
بلگر، جیمز متیس را فردی محبوب در داخل ارتش توصیف كرد و گفت بركنار كردن شخصی كه به دوراندیشی در داخل دولت ترامپ مشهور بود و احتمال تعیین یك چهره تندرو به وزارت دفاع، نگران كننده است.
وی تصریح كرد: خیلی از كسانی كه در دولت ترامپ به پست و مقام رسیده اند، بیشتر 'بله قربان گو' هستند تا اینكه در رشته خود اعتبار و احترامی داشته باشند اما ژنرال متیس كسی بود كه از سوی همه مورد احترام بود. واقعیت این است كه برای ترامپ دشوار خواهد بود كه یك جانشین معتبر برای متیس تعیین كند.
رئیس كمیته هماهنگی جهان ماورای جنگ تاكید كرد: این بسیار نگران كننده است كه ترامپ فرد ضعیفی را به وزارت دفاع تعیین كند كه از وی حرف شنوی داشته باشد و خواسته های او همچون حمله نظامی به هر كشوری تن دهد.
بلگر ادامه داد: به نظرم ژنرال متیس همیشه با ترامپ اختلاف نظر داشت اما دیگر سر موضوع سوریه اختلاف های پشت پرده قابل ادامه نبود و او هم نتوانست ببیند كه نظراتش مورد بی توجهی ترامپ قرار می گیرد.

** ترامپ پیام بدی به نظامیان فرستاد
وی با بیان اینكه متیس به عنوان یك فرد با ذهن راهبردی در پنتاگون شناخته می شود، اظهار كرد: بركناری وی پیام بدی به ارتش و پنتاگون فرستاد. ترامپ واقعا همه ساختارهای حكومت را به چالش كشیده است. از بخش اطلاعات و امنیتی گرفته تا قضات، همه را آزرده است. خیلی ها نگران هستند كه وی در این دو سال، دست به چه كارهای پیش بینی نشده ای خواهد زد.
این نظامی بازنشسته نیروی دریایی آمریكا تصریح كرد: خیلی از مقام های نظامی هم این نگرانی را دارند و ژنرال ها و فرماندهان رده بالا و میانی در پشت پرده درباره اقدامات ترامپ با نگرانی فزاینده ای صحبت می كنند. ما امیدواریم كه نظامیان ما با تصمیم های خطرناك ترامپ در آینده همراهی نكرده و مانع از اجرایی شدن آنها شوند.

** فعالان صلح موافق خروج از سوریه هستند
بلگر با تاكید بر اینكه خارج كردن سربازان آمریكایی از مناطق درگیری همچون سوریه مورد استقبال مردم كوچه و خیابان در آمریكا قرار می گیرد، افزود: من با هر فعال صلحی كه حرف زدم، از این تصمیم خشنود است. ما در افغانستان به مدت 17سال حضور داشته ایم و باقی ماندن ما در آنجا هیچ چیزی را درست نمی كند.
وی با اشاره به وجود مخالفت های شدید در واشنگتن با تصمیم ترامپ برای عقب نشینی از سوریه و افغانستان گفت: در مقابل رسانه های ما مرتب می گویند كه ما باید با تهدید كشورهای اسلامی مبارزه كنیم. برخی سیاستمداران ما می گویند ما نباید با خارج كردن نیروهایمان، به روسیه و ایران امتیاز بدهیم.
رئیس كمیته هماهنگی جهان ماورای جنگ افزود: هر چند من می گویم نیروهای روسیه و ایران هم باید از سوریه خارج شوند تا این بهانه را از این سیاستمدارن بگیرند، اما استدلال این سیاستمداران خنده دار است. زیرا كه ارتش ما مسئول كشتار میلیون ها نفر بوده است و من نمی فهمم چرا به بهانه جلوگیری از كشتن مردم سوریه به دست اسد، ما باید آنها را بكشیم.
بلگر ادامه داد: با این وجود به نظر می رسد، میلیون ها نفر از طرفداران او هستند كه از خارج كردن سربازان آمریكایی حمایت می كنند. به باور آنها باید آمریكا و داخل كشور در اولویت قرار داشته باشد و اساسا ما به سمت سیاست انزوا برویم اما من مطمئن نیستم كه تصمیم ترامپ با خشنودی همه طرفدارانش همراه باشد.
وی اضافه كرد: خیلی از آنها دیدگاه ضد اسلامی داشته و می گویند تروریست ها از كشورهایی همچون سوریه می آیند و ما باید آنها را مهار كنیم.
این فعال صلح آمریكایی تاكید كرد: ما در گروه 'جهان ماورای جنگ' خواستار خروج نیروهای آمریكایی از سوریه و دیگر كشورها و همزمان دیپلماسی و گفت وگو هستیم. ما باید به كمك به مردم آن كشورها ادامه دهیم و تلاش كنیم با دولت های كشورهایی همچون سوریه گفت وگو كنیم.
اروپام*م.ع*1429**2040